Presco sprzedał wierzytelności i mimo tego dalej je windykuje?

• Autor wątku Autor wątku Morgan41
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czy skarga na czynności komornika była by zasadna? Czy szkoda pieniędzy. Co do listu to już piszemy i jutro wysyłka

Wysłane z mojego Lenovo TB2-X30L przy użyciu Tapatalka

Tak myślałem że szkoda kasy na skargi, no nic jutro pójdzie pismo i zobaczmy co dalej.

Czy ten wniosek może być napisany w ten sposób, czy coś zmienić?
<<<klik>>>

Ostatnia edycja:
wniosek ma wyglądać jak pismo procesowe składane do sądu,

Trzeba jeszcze podać swoje dane, sygnaturę Km, a dane wierzyciela najlepiej w nagłówku. No i adres komornika.

Te dane są tylko zakryte, ale ogólnie ok? Oraz czy podawać jakiś czas w jakim ma się komornik ustosunkować do tego pisma?

Ostatnia edycja:
Dzięki za podpowiedzi odezwę się jak coś odpisze :-)

Witam ponownie. No więc po otrzymaniu pisma komornik przysłał wreszcie postanowienie o zakończeniu egzekucji w związku ze spłatą. Tak więc dziękuję za pomoc :-)

Tak więc po roku wracam do tematu, powiem szczerze że Pani komornik chyba jest strasznie uparta, ale do rzeczy.

Sprawa została spłacona na początku grudnia 2016, potwierdzenie spłaty otrzymaliśmy na pocztku stycznia 2017. Jak okazalo sie w maju 2017 siostra nie otrzymała zwrotu z PIT bo Pani komornik zapomniała zwolnić zajecie w US przez co straciła 30 zl za przelew egzekucyjny, po interwencji komornik zwróciła pieniądze do US, a US pieniadze siostrze.
Myślimy sprawa zakończona definitywnie, wszak komornik obiecała że prześle odpowiednie dokumenty do US.

Jak się okazało, Pani komornik w dalszym ciągu nie zwolniła zajecia bo w tym roku US znowu przesłał caly zwrot podatku do tej samej komornik, za to samo zajecie na ten sam numer km, siostra byla sie dowiedzieć w US bo od połowy stycznia nie dostawała zwrotu.

Powiedzcie co z nią zrobić składać jakąś skarge bo to juz przestaje byc śmiesznie, to juz 60 zł stracone przez to że komornik nie potrafi przesłać pisma.

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Złożyć skargę do Prezesa Sądu Rejonowego przy którym działa komornik - może się sprawą zainteresuje.

I tak tez zrobimy, potrzebny jest jakiś specjalny druk?

Dzisiejsza argumentacja pracownika kancelarii nas rozbawiła, bo przecież nic wielkiego się nie stało, a oni przecież pieniądze zwracają do US. Na pytanie co z opłatą egzekucyjną która została niesłusznie pobrana już dwa razy, otrzymaliśmy odpowiedź że powinniśmy się z tym zgłosić do US bo to oni robią przelew.

Ręce opadają

Wysłane z mojego LG-K580 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Nie ma takiego druku, jedynie napisać własnymi słowami opisać sytuacje wraz z faktami i datami,

Powrót