J
Juras-J12
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam . dzisiaj dostałem od firmy *** fakturę korektę , do zapłaty 122 zł . Zleciłem firmie przewóz ramy do łózka 2 miesiące temu , usługę wykonano. za tą czynność zapłaciłem z góry przelewem na firmę 75 zł. Dzisiaj dostałem tą korektę bo podobno paczka ważyła więcej niż podałem w zleceniu . po 2 miesiącach stwierdzili , że za mało mi policzyli i chcą do 75 zł jeszcze 122 zł ,No coś tu mi pachnie oszustwem . Napisałem do ***I odwołanie , ale z tego co czytam na forum , to nic obiecującego w odpowiedzi nie uzyskam , co robić ? czy takie praktyki firm to ,,polska norma,,?
Właśnie dostałem odpowiedź ***
12:51 (28 minut temu)
do ja
Witam,
jest to dodatkowa faktura do zapłaty, ponieważ przewoźnik przemierzył paczkę na magazynie. Wymiary po weryfikacji to 200/20/90 cm, a Pan podał w systemie 200/10/90 cm.
Po weryfikacji została na nowo wyliczona waga gabarytowa z wzoru dł*szer*wys/6000 i wynosi ona 60 kg. Na fakturze widnieje dodatkowa kwota do dopłaty i w zaistniałej sytuacji proszę na początek o złożenie reklamacji na maila ***. Proszę wskazać co było zawartością i potwierdzić w jakikolwiek sposób, że wymiary jakie Pan podał były zgodne.
Z drewnianej ramy do łóżka ok 30 kg wyszło im ze wzoru 60 kg . jak mam się teraz zachować to są kpiny
moderacja
Właśnie dostałem odpowiedź ***
12:51 (28 minut temu)
do ja
Witam,
jest to dodatkowa faktura do zapłaty, ponieważ przewoźnik przemierzył paczkę na magazynie. Wymiary po weryfikacji to 200/20/90 cm, a Pan podał w systemie 200/10/90 cm.
Po weryfikacji została na nowo wyliczona waga gabarytowa z wzoru dł*szer*wys/6000 i wynosi ona 60 kg. Na fakturze widnieje dodatkowa kwota do dopłaty i w zaistniałej sytuacji proszę na początek o złożenie reklamacji na maila ***. Proszę wskazać co było zawartością i potwierdzić w jakikolwiek sposób, że wymiary jakie Pan podał były zgodne.
Z drewnianej ramy do łóżka ok 30 kg wyszło im ze wzoru 60 kg . jak mam się teraz zachować to są kpiny
moderacja
Ostatnią edycję dokonał moderator: