Problem i pytanie zus w ciąży

• Autor wątku Autor wątku Sami28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sami28

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam serdecznie.
Jestem tu po raz pierwszy ponieważ mam problem którego nie umiem rozwiązać sprawa wygląda następującą. Podjęłam pracę w biedronce z dniem 3 sierpnia. Dnia 23 sierpnia dowiedziałam się o ciąży poinformowałam o tym kierownicze nie chodziło mi że Chce wyłudzić pieniądze za l4 czy coś w podobie. Wrecz przeciwnie chciałam być z nimi szczera. W polityce firmy nie ma ze nie dopuszczają kobiet w ciąży do pracy tylko dają jej lżejsza pracę ale okazało się że usilnie kierownictwo nie chce dopuścić mnie do pracy i wysyła na l4 z tego co wiem to po 20 dniach nie będę miała wypłaconego zwolnienia bo nie przepracowalam 30 dni a usłyszałam że kierowniczka nie wyraża zgody na dopuszczenie mnie do pracy co w tej chwili mogę zrobić ponieważ byłam gotowa pracować jeszcze z dwa miesiące praca na 3/4 etatu. A za szczerość i uczciwość zostałam z niczym pomocy

Przecież cały czas pracujesz, a prawo do zasiłku uzyskasz 3 września. Wówczas, jak lekarz zadecyduje udasz się na zwolnienie. Natomiast pracodawca nie ma prawa wymagać abyś już korzystała ze zwolnienia.

No właśnie wymaga nie chce mnie dopuścić do pracy dzisiaj miałam iść na popołudnie i nie chcą mnie dopuścić każą mi iść na l4 musowo a jak nie pójdę to powiedzieli ze będzie porzucenie pracy przeze mnie

Dziękuję ale nie wiem czy oni coś z tym zrobią mówią że mają taką politykę firmy tylko jak czytałam regulamin który dostałam to nie ma tam czegoś takiego tylko jest napisane że muszą mi dostosować stanowisko pracy i nie mogą mnie zwolnić a wychodzi co innego całkowicie jestem załamana już całą tą sytuacja

Jesteś pod ochroną prawną ! Zgłoś na piśmie gotowość podjęcia pracy !

Dziękuję za podpowiedź niestety jest weekend więc dużo nie zrobię ale od poniedziałku będę walczyć dalej niestety u nas w Polsce nie można być uczciwym jak bym się nie odezwała to by było całkowicie inaczej a ja głupia chciałam być wporzatku dla wszystkich to zostałam na lodzie

Powrót