Problem w profi credit

• Autor wątku Autor wątku Grajek95
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mam tak samo problem z profit credit Do mnie przyjeżdża windykator trudna sprawa grozi mi komornikiem ,rozmowami z sąsiadami ,naklejaniem kartek żadnej możliwości dogadania

Windykator absolutnie nie ma prawa rozmawiać z sąsiadami o Twoim zadłużeniu, jest to niedozwolone przez Polskie prawo.

Profi to cwaniaki i ich umowy są wekslowane. Ale jest na nich prosty sposób tylko trzeba zaskarżyć w terminie nakaz zapłaty jak już przyjdzie z sądu

i co wtedy ? jakich użyć argumentów? a co z ubezpieczeniem w przypadku wypowiedzianej umowy?

caddi napisał:
Wnosisz zarzuty od nakazu zapłaty
caddi napisał:
jakich użyć argumentów?
Skutecznych - co do braku wykazania zasadności powództwa. Kwota ubezpieczenia, śmieszne koszty windykacji itp. W sprawach z Profi Credit pozwany zapłaci maksymalnie kwotę jak otrzymał do ręki minus dotychczasowe wpłaty. Tylko musi wiedzieć co napisać.
caddi napisał:
a co z ubezpieczeniem w przypadku wypowiedzianej umowy?
Należne tylko za okres trwania umowy. Tymczasem Profi Credit na wekslu uwzględnia cała kwotę ubezpieczenia i ryczałtowe koszty windykacji. Więc jeśli przy kwocie do wypłaty 4 ty zł kwota ubezpieczenia wynosi prawie 8 tys zł - to już wiesz na czym zarabiają.

Mam 2 umowy w profi credit. Pierwsza pozyczkę 2700, 00 zł spłacane było od 33 m-cy rata po 276 zł od 2 m-cy nie płacę rat ( raty były na 48 m-cy). Tu mi umowy nie wypowiedzieli. Druga była 4000,00 zł spłacone 8 rat po 370 zł, od 2 m-cy raty niepłacone. Wypowiedziana umowa.Czy mogę wypowiedziec ubezpieczenie czy czekac na sprawe / ? Sądze, ze tej pierwszej umowy mi juz nie wypowiedzą.Co mam teraz zrobić?

caddi napisał:
Co mam teraz zrobić?
Płacić albo czekać na pozew i podjąć obronę.
Coś mi się wydaje że Profi Credit zmieni sąd, bo w tym w Bielsku Białej przegrywają sprawy jak leci (licząc naiwnie że "świeży" sąd może inaczej na nich dowody spojrzy), a w dodatku jeden z sędziów złożył zawiadomienie do prokuratury jak zobaczył ich żądania w pozwach.

Jestem w tej chwili w trudnej sytuacji. Zobacz ile zapłacone jest już w tej pierwszej pożyczce. A o zwrot ubezpieczenie mam wystąpic teraz?

caddi napisał:
Jestem w tej chwili w trudnej sytuacji. Zobacz ile zapłacone jest już w tej pierwszej pożyczce.
Wg mnie - w najgorszym wypadku będzie ok. 1,1-1,5 tys zł do zapłaty. Za drugą sprawę. Pierwsza - rachunkowo spłacona.
caddi napisał:
A o zwrot ubezpieczenie mam wystąpic teraz?
Nic to nie da

Czyli dopiero po wyroku będą zwracać ubezpieczenie ? Jeszcze pytanko jak pozbyć się namolnego windykatora ?

Z windykacją tej firmy nawet nie gadajcie bo co innego mówią a co innego robią jednym słowem oszukują ludzi.

Właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z windykatorem. Argumentem jest krzyk. Powiedziałem, ze chcę zwrot z ubezpieczenia , bo nalezy mi sie po wypowiedzeniu umowy.Dostał szału i się rozłączył. W poniedziałek ma oddać sprawę do sądu.Choć wypowiedzenie odebrane 26.10.15 r .Mam nadzieję ,że się obronię.

Oni jadą na prowizjach dlatego krzyczą i straszą.
Ale tylko tyle mogą.

A może Ty mi pomożesz lub polecisz kogoś kto wie jak się bronic ???proszę

Witam wszystkich, zgubiłam umowe z profi credit a chcę iść do adwokata. Jak uzyskać kopie bo oni niechćą wysłać

A po co ci umowa, a zwłaszcza wizyta u adwokata?

witam również mam problem z tym szałowym profi , czy jest tutaj jakaś osoba która w wolnym czasie mogła by się przyjrzeć mojej sprawie ????? wtedy napisze co i jak by nie zawrać zbytnio głowy a sprawa jest troszkę zawirowana proszę o kontakt na pw z góry dziękuję

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie.

W dzisiejszych czasach wiele osób ma problemy finansowe z płatnością zawartych zobowiązań. Z każdym działem windykacji można się dogadać.
W większości przypadków wierzyciele wolą dogadać się na drodze polubownej i zaoszczędzić w ten sposób na opłatach takich jak: skierowanie pozwu do sądu, opłata za sprawę sądową, koszt zastępstwa procesowego, opłata za wydanie klauzuli wykonalności do wydanego nakazu zapłaty, opłata za skierowanie sprawy do komornika oraz koszt zastępstwa w egzekucji komorniczej.

Bardzo często dłużnicy unikają kontaktu z działami windykacji poszczególnych wierzycieli lub zewnętrznych podmiotów.
Windykacja dzieli się na dwa etapy: polubowny - gdy sprawa jest w dziale windykacji oraz sądowej - gdy wierzyciel skierował sprawę dochodzenia roszczenia na etap drogi sądowej.

Nie wywiązując się z zawartych umów narażamy się na stres i koszty związane z dochodzeniem roszczeń przez naszych wierzycieli.
Oczywiście windykacja ma prawo poinformować nas o kolejnych krokach w naszej sprawie i nie powinniśmy odebrać tego jako groźby czy straszenia.

W sytuacji gdy sprawa naszego zobowiązania trafia na drogę sądową i sąd wydaje nakaz zapłaty oczywiście możemy się od niego odwołać zgłaszając pisemnie (na adres sądu) sprzeciw.

W takim wypadku sąd skieruje sprawę do sądu cywilnego odpowiedniego dla naszego miejsca zamieszkania. Wniesienie sprzeciwu w wyznaczonym terminie skutkuje brakiem mocy prawnej takiego wyroku.

Jeśli natomiast nie wniesiemy sprzeciwu bo nie otrzymaliśmy nakazu zapłaty to zgodnie z prawem taki nakaz się uprawomocni co pozwoli wierzycielowi wystąpić o nadanie nakazowi zapłaty klauzuli wykonalności.
Z takim nakazem wierzyciel może iść do komornika i złożyć wniosek o wszczęcie egzekucji ze wskazanych przez niego elementów naszego majątku.

Powinniśmy pamiętać też o tak zwanej fikcji doręczenia.
Działa ona gdy dokumentacja została do nasz wysłana dwukrotnie na wskazany przez nas wcześnie adres i mimo to wróciła o organu (np. sądu).
W tym wypadku dokumentacja np. nakaz zapłaty jest umieszczana w aktach sprawy z informacją o skutecznym dostarczeniu.

Jeśli mają Państwo pytania chętnie odpowiem.
Pozdrawiam
Gorgonit24

Powrót