C
cujos
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam
Mam "mały problem" z firmą świadczącą usługi hostingowe oraz tworzenie stron www. Zadzwoniono do mnie i złożono oferte co do strony www - iż nie jestem biegł w tych tematach - zgodziłęm się ( przez pomyłkę ponieważ myślałem że firma jaka dzwoni jest firmą odpowiedzialna za umieszczenie mnie w panoramie firm - bo byłem w trakcie realizacji takiej włąsnie reklamy). Przesłano mi na mail następującą wiadomość:
Nie ragowałęm na to gdyż nie było to wiążące, jednak następnego dnia dostałem fakture bez zadnego dopisku o odstąpieniu od umowy.
Wiem ze konsument ma prawo do odstapienia od umowy w terminie do 10 dni od jej zawarcia - jak to zrobić jezeli było to brane na firme?
zostały mi 3 dni na realizacje tego odstapienia.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Marek
Mam "mały problem" z firmą świadczącą usługi hostingowe oraz tworzenie stron www. Zadzwoniono do mnie i złożono oferte co do strony www - iż nie jestem biegł w tych tematach - zgodziłęm się ( przez pomyłkę ponieważ myślałem że firma jaka dzwoni jest firmą odpowiedzialna za umieszczenie mnie w panoramie firm - bo byłem w trakcie realizacji takiej włąsnie reklamy). Przesłano mi na mail następującą wiadomość:
Witamy,
W nawiązaniu do rozmowy z przedstawicielem Premium Internet Services Sp. z o.o. poniżej zamieszczamy warunki umowy dla wybranego przez Państwa pakietu Classic 12 na świadczenie przez Premiumweb usługi "Twoja Strona WWW", która polega na:
rejestracji na serwerze Premiumweb wybranej przez klienta domeny
rejestracji 2 kont e-mail w wybranej domenie
instalacji oprogramowania stanowiącego stronę internetową składajacą się z:
profesjonalnej szaty graficznej
profesjonalnego logo
5 zakładek przeznaczonych na treść typu tekst lub grafika
zakładki galeria o zakładki z mapą dojazdu
zakładki z formularzem kontaktowym
modułu Gadu-Gadu o modułu Skype
modułu z licznikiem odwiedzin strony
rejestracji strony w wyszukiwarce Google
rejestracji firmy w Mapach Google
Premiumweb uruchomi usługę czyli stronę w ciągu 2-5 dni roboczych i bezpłatnie umieści oryginalną treść typu tekst lub grafika przesłaną przez Klienta w formie elektronicznej w ciągu 2 tygodni. Dodatkowo Klient otrzyma dostęp do systemu zarządzania treścią strony (CMS), dzięki któremu będzie mógł samodzielnie i bezpłatnie dodawać lub usuwać treść typu tekst lub grafika w zakładkach strony. Łączna powierzchnia dyskowa do wykorzystania w celu przechowywania treści strony i wiadomości e-mail wynosi 150 MB. Umowa zawierana jest na czas określony 24 miesięcy. Po upływie okresu obowiązywania umowy, umowa ulegnie przedłużeniu na czas określony kolejnych 24 miesięcy, chyba że któraś ze stron na co najmniej pół roku przed datą upływu bowiązywania umowy złoży listownie pisemne oświadczenia o braku woli przedłużenia umowy. Roczny abonament wynosi 999,00 zł netto, płatne zawsze z góry. Jednorazowa opłata instalacyjna wynosi 99,90 zł netto, płatne wraz z pierwszą fakturą. Premiumweb w ciągu 5 dni prześle na adres korespondencyjny pierwszą fakturę, której terminem płatności, przelewem na konto Premiumweb, wskazane na fakturze będzie kolejnych 5 dni roboczych. Przedstawiciel Premium Internet Services Sp. z o.o. będzie się z Państwem kontaktował. W razie jakichkolwiek pytań udzieli wiążących wyjaśnień.
Niniejsza wiadomość jest wysyłana automatycznie oraz ma charakter informacyjny. Tym samym nie stanowi ona potwierdzenia zawarcia umowy, gdyż otrzymają je Państwo wraz z listem powitalnym.
W celu owocnej współpracy z Państwem oferujemy następujące możliwości kontaktu z nami:
Centrum Kontaktu
Premium Internet Services Sp. z o.o. - Centrum kontaktu dla usługi 'Twoja Strona WWW'
drogą telefoniczną
Fax: 032 445 00 93
Pozdrawiamy, Zespół Premium Internet Services
Premium Internet Services Sp. z o.o.
ul. Srebrna 16
00-810 Warszawa
Nie ragowałęm na to gdyż nie było to wiążące, jednak następnego dnia dostałem fakture bez zadnego dopisku o odstąpieniu od umowy.
Wiem ze konsument ma prawo do odstapienia od umowy w terminie do 10 dni od jej zawarcia - jak to zrobić jezeli było to brane na firme?
zostały mi 3 dni na realizacje tego odstapienia.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Marek