Problem z Gwarancją\Reklmacją

• Autor wątku Autor wątku staszek1503
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

staszek1503

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam
tydzień temu w strefie marek na allegro kupiłem głośnik GDN 30/120 od tonsil i na aukcji było napisane że transport na gwarancje odbywa się koszt producenta,
Gwarancja producenta door-to-door 60 miesięcy
(w razie pojawienia się wady fabrycznej transport do i z serwisu odbywa się na koszt producenta)
..................................................................................................................................................................................

Kupując u nas masz pewność że kupujesz oryginalny produkt u wyłącznego dystrybutora firmy Tonsil, głośniki z tej aukcji pochodzą z najnowszych produkcji, ich jakość oraz oryginalne pochodzenie potwierdza unikalny hologramem producenta, obecnie wszystkie nowo wyprodukowane głośniki Tonsil'a są znakowane hologramem własne głośników.
Głośnik okazał się wadliwy i chciałem złożyć reklamacje i tu moje zdziwienie musi pan wysłać na swój koszt.
Kod:
http://tonsil.strefamarek.allegro.pl/tonsil-glosnik-gdn-30-120-1-zielony-f-vat-36m-gw.html
Czy mogę gdzieś zgłosić do allegro albo gdzieś indziej ?

Powinieneś do UOKiKu zgłosić nielegalne zapisy dotyczące zwrotu towaru, ale to akurat Ciebie nie dotknęło.

Co oznacza, że musisz wysłać na swój koszt. Kto i jak Cię o tym poinformował? Pytałeś dlaczego nie na ich?

NagłaPomoc napisał:
Powinieneś do UOKiKu zgłosić nielegalne zapisy dotyczące zwrotu towaru, ale to akurat Ciebie nie dotknęło.

Co oznacza, że musisz wysłać na swój koszt. Kto i jak Cię o tym poinformował? Pytałeś dlaczego nie na ich?

Witaj
Oznacza to że muszę wysłać go we własnym zakresie i za własne pieniądze np.kurierem przesyłką pocztową itd.
a w sprawie wadliwego głośnika najpierw dzwoniłem do działu handlowego i tam i powiedziano mi że muszę wysłać na własny koszt czyli sam bo oni kuriera nie wyślą, natomiast go odeślą.
Później zadzwoniłem do serwisu ten sam adres inny telefon powiedziano mi to samo co w dziale handlowym
a przypomnę co pisało
Gwarancja producenta door-to-door 60 miesięcy
(w razie pojawienia się wady fabrycznej transport do i z serwisu odbywa się na koszt producenta)
Na dodatek dodam że sprzedawca i gwarant to jedna firma w tym przypadku również serwis to ta sama firma.
Na koniec dodam że odstąpić nie mogę odstąpić do umowy ponieważ nowy głośnik nie ma cyny lutowniczej więc jak by nie było towar nosi ślady użytkowania

nomnes napisał:
Witaj do sprzedawcy i gwaranta bo to ta sama firma

staszek1503 napisał:
Oznacza to że muszę wysłać go we własnym zakresie i za własne pieniądze np.kurierem przesyłką pocztową itd.

Tak, a dopiero później możesz żądać zwrotu tych kosztów.

Powrót