A
adr19
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 120
Witam. Mam problem z Komornikiem, a dokładniej z urzędnikami pracującymi w kancelarii komornika. Otóż zajmują się oni moją sprawą alimentacyjną. Dodam, że egzekucja była bezskuteczna od 08.1993 do 10.2009 r. Jednak dopiero w ostatnim czasie zważyłem, że nigdy nie były naliczane odsetki od długu. Wiec napisałem wniosek i chciałem go złożyć (wniosek o naliczenie zaległych odsetek ustawowych i naliczanie bieżących). Jednak Pani zajmująca się tą sprawą nie przyjęła tego wniosku, gdyż stwierdziła, że musi go złożyć moja mama, bo to niby ona jest wierzycielem. Wczoraj, zaś znowu upierała się przy swoim i nie chciała wydać mi zaświadczenia o długu na moje dane osobowe, gdyż powiedziała, że ja nie jestem absolutnie żadnym wierzycielem, bo dług narósł, gdy byłem niepełnoletni, i tylko moja mama jest głównym wierzycielem. Dodam, że jestem pełnoletni od 2 lat i z tego co się orientuje, to moja matka nigdy nie była wierzycielem długu, tylko ustawową przedstawicielką. Mam też zastrzeżenia co do naliczonych odsetek, bo wg. Kancelarii Komornika "czysty" dług nagle zmienił się o 1700 zł, a odsetki za te 19 lat wynoszą 2500 zł i dziwi mnie trochę ta suma 
Czy to jest podstawa do złożenia skargi na działania komornicze? Rozmową więcej nie zdziałam, choćbym chodził codziennie do nich.
Czy to jest podstawa do złożenia skargi na działania komornicze? Rozmową więcej nie zdziałam, choćbym chodził codziennie do nich.