E
ExDrote
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 19
- Autor Autor
Bo najtańszą opcja jest ekonomiczny.loco1 napisał:A dlaczego nie wysłałaś zatem listem rejestrowanym?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Bo najtańszą opcja jest ekonomiczny.loco1 napisał:A dlaczego nie wysłałaś zatem listem rejestrowanym?
List ekonomiczny może być również rejestrowany.ExDrote napisał:Bo najtańszą opcja jest ekonomiczny.
List nierejestrowany nie kosztuje 5 zł - dlaczego tyle policzyłaś?ExDrote napisał:+ 5 zł za przesyłkę.
ExDrote napisał:Ale jest czarno na białym jak mu mówię że paczka kosztuje ok. 15zl a on że nie ze chcę jak najtaniej.
bo ważył ponad 200gloco1 napisał:List ekonomiczny może być również rejestrowany.
List nierejestrowany nie kosztuje 5 zł - dlaczego tyle policzyłaś?
obser napisał:Jak masz korespondencję,że Kupujący upierał się,że masz to nadać na jego prośbę przesyłką nierejestrowaną
obser napisał:masz świadka który przyjmował tą przesyłkę
obser napisał:odpowiedzialność za zaginięcie to jego sprawa
Do 350g - 2,60 zł, a nie 5 zł. A rejestrowany 5,20.ExDrote napisał:bo ważył ponad 200g
strony mogą kształtować swoje umowy prawie dowolnie, tzn. strony ogranicza jedynie zasada swobody umów
W związku z czym strony niejako ustaliły sposób wysyłki na list zwykły, w mojej opinii więc winę ponosi sprzedający (niezależnie czy kupujący dostał przedmiot czy nie - on na tym zyskuje), stąd widzę tylko zwrot kupującemu pieniędzy lub nie i oczekiwanie na ew. pozew kupującego....zasadę swobody umów ograniczają tylko 3 warunki z art. 353[1] Kodeksu Cywilnego...
Dochodzi do tego cena koperty... Nie wiem, wyszło ciut ponad 5 zł za całość tyle pamiętam.loco1 napisał:Do 350g - 2,60 zł, a nie 5 zł. A rejestrowany 5,20.
Tyle chciałaś zaoszczędzić (lub zarobić) i masz za to nauczkę.