K
karasiatko1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam Szanownych Panstwa.Dnia 04.04.2017 kupilem od osoby fizycznej samochod Fiat Stilo tego dnia wrocilem nim do domu ok.15km niby wszystko bylo ok.Dnia nastepnego po przejechaniu ok.10km auto zgaslo w czasie jazdy,komputer wyswietlal wiele bledow nie dalo sie auta ponownie odpalic.Tego dnia tj.05.04.2017r.poinformowalem o tym fakcie sprzedajacego,wstepnie zgodzil sie na oddanie pieniedzy.Dnia nastepnego czyli 06.04.2017r.sprzedajacy stwierdzil ze usunie jednak usterke i niby to zrobil(wymienil sterownik silnika na inny uzywany) oddal mi auto ktore do dnia 18.04.2017 sprawowalo sie dobrze.Jednak w tym dniu znow auto zgaslo i nie chcialo odpalic.Sprzedajacy zostal o tym poinformowany w tym dniu dwukrotnie o zaistnialej sytuacji.Od tego tez dnia kontakt ze sprzedajacym sie urwal!Dnia 25.04.2017r.wyslalem oswiadczenie o odstapieniu od umowy powolujac sie na Art.560§1Podajac gasniecie auta w czasie jazdy i brak mozliwosci jego ponownego odpalenia jako wade fizyczna.Dnia 02.05.2017r.otrzymalem z Kancelari Prawniczej pismo w ktorym to obarczaja mnie wina za to ze samochod gasnie bo nabilem w tym czasie klimatyzacje ktora nie dzialala i wymienilem czujnik stopu czym niby ja wywolalem usterke ukladu elektrycznego ruszajac kablami.Poinformowano mnie tez ze sprzedajacy nie zgadza sie na odstapienie od umowy bo wszystko to moja wina!Co moge dalej zrobic w tej sprawie by odzyskac pieniadze.Autem nie da sie jezdzic nigdy nie wiadomo kiedy i gdzie samochod zgasnie na drodze jestem zagrozeniem dla innych!Prosze o porade co dalej moge zdzialac.Pozdrawiam i prosze o pomoc.