S
Seba2015
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Chciałbym się Was doradzić co mam zrobić w mojej sytuacji... ? Otóż w Październiku minęły 2 lata jak czekam na wypłatę Kindergeldu z Niemiec. Co dzwonię do Famillienkasse to mówią cały czas to samo, że już się za to biorą i to przyspieszą bo to stanowczo za długo trwa! I robią sobie normalnie żarty, bo tak już mówią od roku !! Mam już dość tego czekania i zwodzenia przez nich i zamierzam skierować sprawę do sądu, ponieważ wg prawa Niemiecki Urząd Famillienkasse ma pół roku na wypłatę świadczenia !!
I jeszcze odpowiedzcie mi na pytanie czy istnieje taka możliwość aby adwokat wysłał pismo do Famillienkasse i postraszył ich, że jak nie wypłacą pieniędzy w ciągu iluś dni to skieruje sprawę do sądu ?
Proszę Was o rady co mam zrobić aby odzyskać pieniądze ?? Powiem jeszcze, że we wrześniu 2014 zjechałem na stałe do Polski i dlatego też boje się, że Niemcy nie wypłacą mi mojego Kindergeldu.. ;-(
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
I jeszcze odpowiedzcie mi na pytanie czy istnieje taka możliwość aby adwokat wysłał pismo do Famillienkasse i postraszył ich, że jak nie wypłacą pieniędzy w ciągu iluś dni to skieruje sprawę do sądu ?
Proszę Was o rady co mam zrobić aby odzyskać pieniądze ?? Powiem jeszcze, że we wrześniu 2014 zjechałem na stałe do Polski i dlatego też boje się, że Niemcy nie wypłacą mi mojego Kindergeldu.. ;-(
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.