Problem z reklamacją polbruku

• Autor wątku Autor wątku elzbieta dudek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elzbieta dudek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
w czerwcu ub roku firma xxxxxxxxxxxxxx połozyła na obszarze ok 150m2 kostke brukowa xxxxxxxxxxxx. Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt ze po Umownym terminie ok 2 -tgodni zmiotłam piach i co sie okazało kostka polozona jest w kilku kolorach/umowa dot. jdenolitego koloru/ roznych terminow produkcji /2009, 2010 i 2011/ niechlujnie, poprzycinana i poszarpana w miejscach cięcia,ułozona byle jak , w niektorych miejscach z malym stawikiem
Na moją pierwszą pisemną reklamację własciciel firmy xxxxxxxx. moderacja i udając ze nie wie o co chodzi wysłal odpowiedz wymijającą.
Przy okazji pwowolujac do oględzin przedstawiciela firym xxxxxxxxxxxxxx, ktory ze zdziwieniem stwierdził i słusznie ,że wina lezy po stronie wykonawcy
Wygląd wjazdu na posejsę wygląda okropnie , obrzydliwie
Na dowod wykonalam kilka zdjec
Do firmyxxxxxxxxxxxxxx wysłałam drugie pismo w dniu 26.09.2011 potw. odbioru 7.10.2011 bez odpowiedzi. Wielekrotnie probowałam sie kontaktować telefonicznie zostawiając rozniez moj nr telefonu ale bez reakcji.
Co ma dalej robic /gwarancja kostki z 2009 roku kończy sie w 2012 orku czyli w tym roku

Ostatnią edycję dokonał moderator:
RE: firma Bruk MaRKI

Proszę oszczędzić nam szczegółów personalnych, bo do rozwiązania problemu nie są one potrzebne.
Ani nazwa firmy ani tym bardziej nazwisko właściciela nie ma znaczenia dla uzyskiwania tutaj porad. (przynajmniej w tej konkretnej sprawie)

Na jakiej podstawie składano pierwszą reklamację i jakiej konkretnie odpowiedzi udzielił wykonawca?

kto kupował kostkę? Pani czy wykonawca?
czy przedstawiciel producenta kostki jest w stanie wydać Pani pismo dotyczące wykonanych oględzin?

kostkę kupowal wykonawca,
Powolany przez wykonawce przedstawiciel producenta opinie przekazal wykonawcy a nie dotyczylo to rozbierznosci w kolorystyce jak i wykonawstwa. Skierowalam pismo do pismo do producenta i otrzymalam odpowiedz ,że widoczne roznice kolorystyczne sąa powodem pochodzenia kostki z roznych partii produkcyjnych i nie jest to wina producenta

przeprasszam nie wiedzialam

na podstawie wygladu powierzchni polozonej kostki i tabliczek znamionowych producenta

problem dotyczy nie polbruku tylko firmy brukarskiej

Chodziło mi o podstawę prawną.
Czy zamawiającym była osoba fizyczna? Czy w pierwszej reklamacji wysunięto pod adresem wykonawcy jakiekolwiek żądanie? Jak do reklamacji ustosunkował się wykonawca?

Pani elzbieta dudek
Kobieta.gif
, ma Pani 20 minut na edycję posta, więc proszę następnym razem napisać jeden a nie trzy z rzędu (jeden pod drugim)

mam problem z napisaniem reklamacji kostki,nie wiem jak się do tego zabrać w kostce wypadają dziury i się łuszczy kostkę zakupiono w polbruk proszę o pomoc

Pomogę na tyle ile to możliwe. Proszę o kontakt na maila xxxxxxxxxxxxx. moderacja

Bardzo proszę o pomoc w bardzo podobnej sprawie tej samej firmy

Kostka została zakupiona i ułożona przed zimą, zasypana piachem. Dopiero na wiosnę zostało odkryte, że kostka ma różne odcienie kolorów oraz wiele ubytków i uszczerbień. Kupiliśmy kostkę u pośrednika posiadającego kostkę powyższej firmy. Po zasygnalizowaniu problemu zaczęto wymieniać kostkę. Jednak okazało się jej bardzo dużo i zdecydowaliśmy się ją zareklamować przez sprzedawcę do producenta. Zakupiliśmy kostkę tzw drugiego gatunku, jednak przy zakupie zostaliśmy poinformowani, że różni się ona jedynie ceną. Po wielu próbach otrzymania faktury, dostaliśmy ją z informacją, że zakupiliśmy towar będący brakiem produkcyjnym, którego nie można reklamować, a kostka którą zakupiliśmy jako drugi gatunek w ogóle nie istnieje. Co powinniśmy zrobić w takiej sytuacji?

Powrót