Problem z siłownią

• Autor wątku Autor wątku Amelia12535
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Amelia12535

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Ponad 2 miesiące temu zapisałam się na siłownię. Panie tak zakręciły mnie podczas rozmowy, że bez przeczytania podpisałam umowę. Wypytywały czy chodziłam już do podobnych miejsc wcześniej, mówiły o wszystkim ale nie najważniejszym. Podłożyły mi kartkę i powiedziały "Regulamin. Proszę podpisać tu i tu". Podczas rozmowy powiadomiły mnie, że płatnosci za miesiąc są rozliczane od pierwszego, mogę zamrozić karnet kiedy chcę, mam nieograniczony czas dostępu. Pierwsze 2 tyg dostałam za darmo. Za kolejny miesiąc zapłaciłam. W październiku nie byłam ani razu. Jeszcze tydzień przed końcem września zaczęły się telefony, że mój karnet kończy ważność. Jak nie z jednego numeru to z drugiego codziennie do mnie dzwoniono po parę razy. Teraz pod koniec miesiąca dowiedziałam się, że mimo iż nie chodziłam to muszę zapłacić za cały miesiąc, bo mam wykupiony karnet z nieokreśloną datą ważności. Powiedziałam, że nie miałam pojęcia, że tak jest na co pani stwierdziła, że zostałam poinformowana o tym. Oczywiście nie było takiej sytuacji. Dodatkowo stwierdziła, że jeśli chce się wypisać z siłowni mam miesiąc na odstąpienie od umowy i oczywiście za ten miesiąc muszę zapłacić. Jak się okazało także karnet mogę zamrozić ale co miesiąc będzie obciążane moje konto kwotą ok 20 zł. O tym również nie zostałam poinformowana podczas rejestracji. Pani już nie tak miło jak podczas pierwszego spotkania jasno poinformowała mnie, że mimo że nie chodzę mam zapłacić za październik i listopad skoro rezygnuje. W regulaminie nie widzę takich konkretnie informacji. Podczas rejestracji nie zostałam szczegółowo poinformowana jak wygląda rezygnacja itd. Czy da się coś z tym zrobić? Czy faktycznie muszę zapłacić za miesiące podczas których nie korzystałam z usług siłowni?

Ostatnia edycja:
Wszystko jest w umowie i regulaminie który podpisalas. Trzeba dokładnie przeczytać.

Pokaż ten regulamin, nie za bardzo chce mi się wierzyć, że nic tam o płaceniu nie ma.
Albo daj linka do tej siłowni, na stronie zapewne jest ten regulamin.

Ale generalnie jeśli wykupiłaś karnet miesięczny to normalne, że musisz płacić niezależnie czy chodzisz czy nie.

Przykład z jednej z popularnych sieciówek (fragmenty):

Klubowicz, który zawarł Umowę na czas nieokreślony jest uprawniony do
rozwiązania Umowy za wypowiedzeniem wynoszącym 1 miesiąc, ze skutkiem na
koniec miesiąca następującego po miesiącu, w którym złożono wypowiedzenie.
Wypowiedzenia Umowy dokonuje się w drodze oświadczenia Klubowicza złożonego
on-line przez Panel Klienta.

Klient, który zawarł Umowę na czas nieokreślony, jest uprawniony do
bezterminowego Zamrożenia Członkostwa w zamian za opłatę na rzecz Spółki.
Zamrożenia Członkostwa dokonuje Klubowicz za pośrednictwem Panelu Klienta.
Zamrożenie rozpoczyna się z pierwszym dniem Okresu rozliczeniowego
następującego po Okresie rozliczeniowym, w którym złożono dyspozycję

Powrót