problem ze sklepem internetowym ***

• Autor wątku Autor wątku olcia9822
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olcia9822

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam dziś w nocy przeglądajac witrynę sklepu *** natrafiłam na okazje zakupu piekarnika obiniżonego o 1000 zł .
Po zakupie piekarnika dostałam meila zwrotnego "Wkrótce na podany nam adres e-mail zostanie wysłana informacja o możliwości realizacji Zamówienia."
po około 6 godzinach na meila dostałam informacje iż

"Potwierdzenie Zamówienia
Witamy,
potwierdzamy realizację Zamówienia ." Teraz otwieram skrzynkę meilową i dostałam meila z

-Zamówienie nie zostało zrealizowane

Witamy,

informujemy, że Zamówienie zostało anulowane.

Jeżeli Zamówienie zostało przez Ciebie opłacone - zwrot środków nastąpi niezwłocznie.
W przypadku ewentualnych wątpliwości zapraszamy do kontaktu z nami – kliknij kontakt.

Z poważaniem,
Zespół ***.pl

czy sklep może anulować moje zamówienie ? Piekarnik jest na stanie dzwoniąc na infolinie otrzymałam informacje iż był błąd systemu dlatego cena była obniżona o 1000 zł . Prosze o odpowiedź dziekuje

Ostatnią edycję dokonał moderator:
cedwah napisał:
do jakiej kwoty?

Kupilam go za 400 zl .chodzi mi o to czy meil z potwierdzeniem przyjecia zamowienia przez sklep jest forma zaakceptiwania umowy? U czy jest to wiazace .poekarnik kupilam 1 po prostu robie remont mieszkania nie kupilam go na handel...i chce go kupic za.taka kwote jaka zaakceptowali

Najpierw otrzymałaś od sprzedawcy email "Nowe Zamówienie", a później "Potwierdzenie Zamówienia"?

Ostatnia edycja:
cedwah napisał:
Najpierw otrzymałaś od sprzedawcy email "Nowe Zamówienie", a później "Potwierdzenie Zamówienia"?

1 meilNowe zamĂłwienie

Witamy, do naszego sklepu wpĹynÄĹo ZamĂłwienie .
WkrĂłtce na podany nam adres e-mail zostanie wysĹana informacja o moĹźliwoĹci realizacji ZamĂłwienia.

2 meil Potwierdzenie ZamĂłwienia

Witamy,

potwierdzamy realizacjÄ ZamĂłwienia .
Dane zamĂłwienia

NUMER ZAMĂWIENIA
42902363
2017-06-07

Meil 3ZamĂłwienie nie zostaĹo zrealizowane

Witamy,

informujemy, Ĺźe ZamĂłwienie  zostaĹo anulowane.

JeĹźeli ZamĂłwienie zostaĹo przez Ciebie opĹacone - zwrot ĹrodkĂłw nastÄpi niezwĹocznie.Â
W przypadku ewentualnych wÄtpliwoĹci zapraszamy do kontaktu z nami â kliknij kontakt.

Meil 2 z potwierdzeniem realizacji otrzymalam po 5 godzinach wiec nie byl wyslany z automatu

W mojej ocenie sprzedawca nie może "anulować" zamówienia ani też skutecznie powołać się na błąd i powinien wydać Ci piekarnik.

Ostatnia edycja:
Dziękuję za kontakt z Działem Obsługi Klienta zamówień internetowych.

W odpowiedzi na poniższą korespondencję informuję ,że
złożone w naszym sklepie internetowym zamówienie, nie może zostać zrealizowane, ze względu na awarię naszego systemu. Cena zamówionego produktu, nie jest standardową ceną obowiązującą w naszej sieci.

Poniżej przesyłam punkt 1 regulaminu ogólnych warunków sprzedaży:

1. ""W celu uniknięcia wątpliwości ustalone zostaje, że Usługodawca nie jest stroną Umowy Sprzedaży i nie ponosi odpowiedzialności w związku z okolicznościami powstałymi na gruncie Umowy Sprzedaży, w tym w związku ze składanymi przez Kupującego reklamacjami Towarów. W szczególności Usługodawca nie gwarantuje, że Umowa Sprzedaży zostanie zawarta i właściwie wykonana przez Sprzedającego lub Kupującego."

takieg otrzymałam meila

olcia9822 napisał:
złożone w naszym sklepie internetowym zamówienie, nie może zostać zrealizowane, ze względu na awarię naszego systemu. Cena zamówionego produktu, nie jest standardową ceną obowiązującą w naszej sieci.
To nie ma żadnego wpływu na ważność umowy.

W podobnej sprawie sąd orzekł:

Ochrona praw konsumenta nie może odbywać się z rażącym naruszeniem praw przedsiębiorcy.

ale to był błąd chyba ze stukrotnym przebiciem.

W tym konkretnym przypadku (jeśli dodatkowo przy ofercie było słowo promocja) moim zdaniem sprzedający powinien wydać przedmiot za 400 zł. Prawdopodobnie będziesz to musiała przeprowadzić przed sądem.

Powrót