Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. II

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
emcior1987 napisał:
Brunonz nie złożyłem tego wniosku miałem to zrobić ale po poczytaniu tego forum w ostatniej chwili sie poddałem stwierdzielem ze sam wniosek jednak nie wystarczy

Tobie połowa okresu minęła w kwietniu?
Dlaczego wcześniej nie zrobiłeś badań? :)

Ja jestem nowy i dopiero oczekuję na skierowania 3 szt. /po nowemu/reedukacja,psychotest i Womp/:(cała droga przez mękę dopiero się zaczyna.
A propo alkoloku:Bieżanow zrobił tylko badania psycho i złożył wniosek do sądu o blokadę i przeszło:)niżej fragment kopii z jego orzeczenia:
Jak wynika z akt niniejszej sprawy, wniosku skazanego oraz przeprowadzonego przez kuratora zawodowego wywiadu srodowiskowego przeslanki do zastosowania cytowanego powyzej przepisu zaistnialy w przedmiitowej sprawie. Orzeczony wobec skazanego srodek karny stosowany jest juz przez ponad polowe okresu na ktory zostal orzeczony, skazany uiscil kare grzywny oraz koszty procesu, w okresie proby zachowuje sie poprawnie nie naruszajac porzadku prawnego. Skazany poddal sie rowniez badaniom psychologicznym w wyniku ktorych nie stwierdzono u niego przeciwskazan do kierowania pojazdami kat B. W ocenie sadu zamiana orzeczonego wzgledem ... srodka karnego jest zasadna, umozliwi mu przede wszystkim wykonywanie szerszego zakresu obowiazkow zawodowych. Ponadto zainstalowana w pojezdzie blokada alkoholowa bedzie dodatkowym gwarantem iz skazany nie bedzie ponownie prowadzic pojazdu pod wplywem alkoholu. W zwiazku z powyzszym orzeczono jak na wstepie.

ciekawe może i tak można w razie kłopotów z Wompem?

Brunonz napisał:
Ja jestem nowy i dopiero oczekuję na skierowania 3 szt. /po nowemu/reedukacja,psychotest i Womp/:(cała droga przez mękę dopiero się zaczyna.
A propo alkoloku:Bieżanow zrobił tylko badania psycho i złożył wniosek do sądu o blokadę i przeszło:)niżej fragment kopii z jego orzeczenia:
Jak wynika z akt niniejszej sprawy, wniosku skazanego oraz przeprowadzonego przez kuratora zawodowego wywiadu srodowiskowego przeslanki do zastosowania cytowanego powyzej przepisu zaistnialy w przedmiitowej sprawie. Orzeczony wobec skazanego srodek karny stosowany jest juz przez ponad polowe okresu na ktory zostal orzeczony, skazany uiscil kare grzywny oraz koszty procesu, w okresie proby zachowuje sie poprawnie nie naruszajac porzadku prawnego. Skazany poddal sie rowniez badaniom psychologicznym w wyniku ktorych nie stwierdzono u niego przeciwskazan do kierowania pojazdami kat B. W ocenie sadu zamiana orzeczonego wzgledem ... srodka karnego jest zasadna, umozliwi mu przede wszystkim wykonywanie szerszego zakresu obowiazkow zawodowych. Ponadto zainstalowana w pojezdzie blokada alkoholowa bedzie dodatkowym gwarantem iz skazany nie bedzie ponownie prowadzic pojazdu pod wplywem alkoholu. W zwiazku z powyzszym orzeczono jak na wstepie.

Myślę że lepiej dla pewności złożyć im wszystkie pisemka żeby nie mieli żadnych przeszkód do wydania pozytywnej decyzji.
Mój wniosek był dość gruby, po rozmowie z kobietą w informacji w Sądzie dowiedziałem się że prawdopodobnie nie będzie nawet wizyty kuratora, oby :)
Ja nie widzę innej opcji niż pozytywna decyzja, już testy mam wykute a na jazdę udam się chyba do słynnej Łomży, bo czytałem o niej wiele pozytywnych opinii :)

Brunonz napisał:

A kto ci powiedział że do wniosku o blokade trzeba jakieś ksero badań dołączać? Ja złoźyłem wniosek i ksero umowy o pracę, po kilku miesiącach przyszło pozytywne postanowienie sądu, bez żadnych kuratorów czy terminów posiedzeń. No chyba że ktoś miał podczas zatrzymania PJ 2,5 promila i jeszcze jakieś inne wyroki

Dzięki za info,dobrze wiedzieć w razie kłopotów z badaniami,w tym wypadku jest zawsze pole manewru,ale jak jakiś papier z badań będzie to się dołączy,czy nawet z kursu reedukacyjnego obowiązującego od tego roku.
Chodzi o czas bo niektórzy składają wnioski dopiero po zrobieniu badań i to stało się prawie regułą:)

Ostatnia edycja:
Brunonz napisał:
Dzięki za info,dobrze wiedzieć w razie kłopotów z badaniami,w tym wypadku jest zawsze pole manewru,ale jak jakiś papier z badań będzie to się dołączy,czy nawet z kursu reedukacyjnego obowiązującego od tego roku.
Chodzi o czas bo niektórzy składają wnioski dopiero po zrobieniu badań i to stało się prawie regułą:)

Badania i kurs kursu reedukacyjny potrzebny jest do WK inaczej nie dostaniesz PKK jeśli masz wiadomo że nie zaszkodzi, ja to wszystko załatwiałem w trakcie rozpatrywania wniosku przez sąd i nie miało to żadnego wpływu. W tej chwili już jeżdżę i mam to z głowy ;)

Mikomi 75 to wiem tylko a propo tego kursu reedukacyjnego mam pytanko czy zrobić go trzeba w ciągu miesiąca a potem dostarczyć do WK ,czy można go zrobić podobnie jak badania i dostarczyć dopiero w celu uzyskania PKK po jakimś czasie np pół roku?
Ale Ci zazdroszczę że masz z głowy,dmuchnij tam w moim imieniu w alkoloc choć raz,uprzedzam że nie piję i autko ruszy!:D

To samo pytanie zadałem w WK po otrzymaniu skierowania, otrzymałem odpowiedź że w moim przypadku nie robi to żadnej różnicy i tak czeka mnie egzamin, chyba że chodziło by o zatrzymane PJ poniżej 1 roku i nie zmieścił bym się w tym okresie to ponowny egzamin za przekroczenie 12 miesięcy bez uprawnień. Ja się zabrałem za to po ponad roku i nie było z tym żadnego problemu nawet skierowanie nie traci ważności idziesz na to które dostałeś.

Dmuchałem faktycznie odpala :D

mikomi75 napisał:
To samo pytanie zadałem w WK po otrzymaniu skierowania, otrzymałem odpowiedź że w moim przypadku nie robi to żadnej różnicy i tak czeka mnie egzamin, chyba że chodziło by o zatrzymane PJ poniżej 1 roku i nie zmieścił bym się w tym okresie to ponowny egzamin za przekroczenie 12 miesięcy bez uprawnień. Ja się zabrałem za to po ponad roku i nie było z tym żadnego problemu nawet skierowanie nie traci ważności idziesz na to które dostałeś.

Dmuchałem faktycznie odpala :D

A tak z ciekawości, alcolocka masz tego LION-ds?
Kupiony czy wypożyczony? :D
Byłeś w jakimś mieście specjalnie go montować?
Prawda to że trzeba dmuchać dość często (co 20-30min)?

Blokada Autowatch 720TAB - spełnia wszystkie normy z ustawy i jest przystosowane na dwóch kierowców, mam wypożyczony montują autoryzowane warsztaty (trzeba mieć przegląd na stacji diagnostycznej) niema problemu ze znalezieniem, co do dmuchania kwestia ustawienia urządzenie wszystko zgodne z prawem ujęte w specyfikacji urządzenia :D

mikomi75 napisał:
Blokada Autowatch 720TAB - spełnia wszystkie normy z ustawy i jest przystosowane na dwóch kierowców, mam wypożyczony montują autoryzowane warsztaty (trzeba mieć przegląd na stacji diagnostycznej) niema problemu ze znalezieniem, co do dmuchania kwestia ustawienia urządzenie wszystko zgodne z prawem ujęte w specyfikacji urządzenia :D

Ooo to o tym sprzęcie nie słyszałem. Musiałeś jechać gdzieś w Polskę do tej firmy co wynajmują ten sprzęt czy jak to się odbyło?
Więc nie trzeba dmuchać często jadąc w dłuższą trasę?

Edit: Widzę że mają swoją stronę i punkty w całej Polsce w każdym województwie. Więc spoko :)

Ostatnia edycja:
Tak jak pisałem wcześniej, ja miałem blisko ale punktów jest dużo nie wiem z jakiego regionu jesteś
Przygotowujesz się do montażu ?

Ostatnia edycja:
mikomi75 napisał:
Tak jak pisałem wcześniej, ja miałem blisko ale punktów jest dużo nie wiem z jakiego regionu jesteś

Już wyczaiłem temat, mają punkty w całej Polsce :)
Tylko mnie ciekawi częstotliwośc dmuchania, bo wiem że w tym drugim Lion 20-DS trzeba często dmuchać i dlatego ciekawi mnie jak jest tutaj, bo to jednak trochę problematyczne gdy jedziesz w trasie 150 a tu nagle Ci wyskakuje żeby dmuchać, a w tym lionie to podobno co 20min tak pika :)

Na razie czekam na decyzję, 2 miesiace minęły i nic póki co ale już wolę sobie zaplanować co i jak na przyszłość.

Ok napisze prościej urządzenie ma opcje ustawienia w ten sposób że podczas jazdy nie dmuchasz, tak samo można ustawić urządzenie aby podczas krótkiego postoju odpalić normalnie auto ale tutaj maksymalny czas jest ograniczony przez producenta do 30 min obiadu w restauracji nie zjesz ale opcja jest.

mikomi75 napisał:

Znacznie lepiej, bez owijania w bawełnę :)
Jeszcze jedno techniczne pytanie, to ustawienie jest dostępne dla użytkownika i można sobie to samemu ustawić w każdej chwili czy tylko w serwisie fachowcy mogą to jakoś zakodować?

Wiesz pytam bo muszę wyczaić który model alcolocka lepszy, wychodzi na to że ten którego używasz ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót