Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. II

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ustawienia wprowadza się podczas montażu, sam nic nie kombinowałem. Samemu można uruchomić bez dmuchania w razie awarii wprowadzasz kod który podaje ci centrala i odpalasz, lub jest opcja ,,zagrożenie życia" i palisz normalnie, ja nie korzystałem i niech tak pozostanie podobno to odnotowuje. Masz też funkcje drugiego kierowcy gdyby poszło coś nie tak przy dmuchaniu, ale też dmucha.

Jeszcze jedno gdyby ktoś chciał zapytać ,,A dlaczego to tak działa z opóźnionym czasem dmuchanka" kiedy nie dmuchniesz nie kręci po porostu rozrusznik zgaśnie na przejeździe kolejowym leżysz, na skrzyżowaniu itp. sytuacje u mnie przy systemie start-stop mógł by być trochę problem. Mam nadzieje że pomogłem

Ostatnia edycja:
Mam pytanko:czy robicie do Wompu zaświadczenie od lekarza rodzinnego o stanie zdrowia?jeżeli tak to co powinno być na tym zaświadczeniu,i czy mówicie lekarzowi z jakiego powodu i dla kogo jest te zaświadczenie?
nie chciałbym mówić lekarzowi rodzinnemu z jakiego powodu biorę zaświadczenie.

Brunonz napisał:
Mam pytanko:czy robicie do Wompu zaświadczenie od lekarza rodzinnego o stanie zdrowia?jeżeli tak to co powinno być na tym zaświadczeniu,i czy mówicie lekarzowi z jakiego powodu i dla kogo jest te zaświadczenie?
nie chciałbym mówić lekarzowi rodzinnemu z jakiego powodu biorę zaświadczenie.

A w jakim celu? Ile tych badań im chcesz tam dać? :)

No ja po pierwszym terminie, gdzie jeszcze nie wiedziałem czy będzie pozyt czy negatywne dostałem polecenie (ustne) od lek orzecz aby dostarczyć zaświadczenie od rodzinnego o stanie zdrowia, a raczej odnośnie podwyższonego ciśn i cukru. Lek rodzinny zleciła mi bad. lab. na cukier alt aspt, cukier wyszedł 72, a w womp był 140 (pewnie przez stres), no i napisała mi ze mam brac leki na nadciśnienie i jakie to leki. I tyle. No i przyznałem się rodzinnemu po co mi to zaświadczenie, chociaż nie było w nim nic napisane dla kogo i w jakim celu. Tak że myślę że że nie koniecznie musisz mu mówić dla kogo to jest.

Widzę że u was jakieś inne praktyki są stosowane, ja niczego nie potrzebowałem wszystkie badania zrobili na miejscu w WOMP, tylko psychotesty dostarczyłem z innej placówki oczywiście honorowanej przez WOMP.

mikomi75 napisał:
Widzę że u was jakieś inne praktyki są stosowane, ja niczego nie potrzebowałem wszystkie badania zrobili na miejscu w WOMP, tylko psychotesty dostarczyłem z innej placówki oczywiście honorowanej przez WOMP.

U mnie tak samo, pierwsze słyszę o jakiś zaświadczeniach od rodzinnego.
Jak czytam jeszcze jakie rygory są w innych WOMP-ach odnośnie badań krwi, psychologach, psychiatrach to jestem w szoku że niektórzy muszą przez takie męki przechodzić

Dzwoniłem do sądu i jest zarządzenie które wczoraj zostało wysłane do mnie i wg kobiety co mi przekazała przez telefon, nie otrzymałem zgody...

Mam nadzieję że ona się myli, zobaczę co mi przyjdzie z sądu, jestem w szoku...spelnilem wszystkie ich warunki a mimo to mogli mi odrzucić wniosek?

Będę się odwoływał bo to są jaja...jest taka furtka, spełniam wszystko a mimo tego miałbym nie dostać zgody. Jaki w tym sens?

przerąbane:(ciekawe z jakiego powodu?pisz jak coś będziesz wiedział,ciekawe czy sąd da podstawę nie wydania zgody:mad:
współczuję i wyobrażam sobie co przechodzisz:(

Brunonz napisał:
przerąbane:(ciekawe z jakiego powodu?pisz jak coś będziesz wiedział,ciekawe czy sąd da podstawę nie wydania zgody:mad:
współczuję i wyobrażam sobie co przechodzisz:(

Nie mam tego jeszcze na piśmie, mam nadzieję że ta kobieta coś źle zrozumiała,miała tylko zdawkową informacje.
Jeśli to prawda to biorę prawnika i się odwołuje, to są jakieś żarty...wszystko zostało spełnione, a mimo tego ma nie być zgody, no nie wierzę...

Musi dać podstawę, ja muszę ją poznać bo nie widzę żadnych przeciwwskazań w moim przypadku a oni widzą, jaja jak berety...

Ide właśnie do sądu się dowiedzieć osobiście o co im chodzi, bede musial wziąć prawnika prawdopodobnie bo tak.tego nie zostawię

Ostatnia edycja:
Ufffff tak myślałem że niedouczona kobieta źle przeczytała i nie zrozumiała tytułu we wniosku

A więc: POZYTYWNA decyzja! :)

Mam postanowienie z uzasadnieniem, jest zgoda sądu, ale się cieszę!!!!

Z piekła do nieba w ciągu pół godziny :)

Ta mi przez telefon czyta że nie mam gody na prowadzenie pojazdów mechanicznych bez zamontowanej blokady alkoholowej, tłumacze jej że to musi oznaczać że moge jezdzic z alkolockiem, nie chciała mi przeczytać uzasadnienia, poszedlem więc sam do informacji i miła babka mi je wydrukowała i jest jak byk podane ze jest zgoda!!!

Super dzień :) działamy dalej!

To super!cukier pewnie skoczył na 200 i w Wompie byś dostał negatyw,no ale to już historia!!!oczywiście w Twoim wypadku:)no to teraz,pkk, egzaminy,blokada,i w trasę:smile:

Panieee tak byłem już zagotowany przez tą babke na słuchawce że od razu bez ogarnięcia wyleciałem do sądu, 15min z buta, serce niemal mi wyleciało :)
I tak jak czułem źle zinterpretowała to ta pani, ale kit z tym, jest wszystko jak trzeba, kamień z serca, dalej serce lata ale już z radości :D
Czyli teraz co, muszę czekać na oficjalne postanowienie, które przyjdzie z sądu listem i z tym się udać to wydziału komunikacji? Czy WK taką informację już od nich też otrzyma? Ten PKK mam odebrać osobiście z WK czy tez czekać na list?

musi się uprawomocnić chyba 7 dni ,bo prokurator może jeszcze wnieść zażalenie,tak czytałem gdzieś na forum, był taki przypadek że gość zrobił już prawko i nastąpiła kiszka.

Brunonz napisał:
musi się uprawomocnić chyba 7 dni ,bo prokurator może jeszcze wnieść zażalenie,tak czytałem gdzieś na forum, był taki przypadek że gość zrobił już prawko i nastąpiła kiszka.

No też to czytałem gdzieś, ale to już jakaś sytuacja w ogóle z kosmosu chora. Jak się uprawomocni to wtedy z wyrokiem jechać do WK po PKK? Czy jak to się odbywa, kojsrzysz temat? :)

Możesz jechać jak Ci dadzą to ok ,ale niektóre Wk czekają na oficjalny odpis z Sądu i czasami to trwa miesiąc, więc sam zanieś może się uda:)
A propo miałeś kuratora w tym temacie?jakieś rozmowy wywiady itp.

Ostatnia edycja:
Jacyków69 Gratuluje i przyznaje się że zazdroszcze ;) hehe tą babe z sądu chyba bym ... ale w sumie jeszcze większą radość ci sprawiła jak się dowiedziałeś że się pomyliła już TYLKO egzamin ci został :P

Brunonz
Oczywiście spróbuje podjechać do WK po ten profil gdy tylko dostanę oficjalną decyzję z sadu :) może się uda. Nie było kuratora, w ogóle żadnych wizyt, sąd też nie informował o rozprawie, odbyło się to bez mojej obecności. :)

emcior1987
No człowieku tak mnie wpieniła babka, mówiłem jej że się pewnie myli, źle to odczytuje a ona swoje, swoją drogą masakra że takie osoby udzielają informacji, ale mniejsza o to. Dobrze że momentalnie polecialem do sądu i się dowiedziałem że jednak jest zgoda, Pani z informacji mi wydrukowała co trzeba i już mam to na piśmie bo nie dowierzałem do końca :)

Już kminię nad alkolockiem, najpierw udam się jednak zdawać prawko, prawdopodobnie w słynnej Łomży :D

ja bym zdecydował się na ten 720TAB bo ten 740 WAB to chyba nie jest do wynajęcia/bezprzewodowy/
A propo egzaminów na prawko :można teorię zrobić np.w swoim mieście a jazdę np.w innym ?Tak z ciekawości pytam.

Brunonz napisał:
ja bym zdecydował się na ten 720TAB bo ten 740 WAB to chyba nie jest do wynajęcia/bezprzewodowy/
A propo egzaminów na prawko :można teorię zrobić np.w swoim mieście a jazdę np.w innym ?Tak z ciekawości pytam.

No ja wezmę ten Autowatch 720TAB. Bo jest jeszcze Lion 20-DS, ale jeśli w tym pierwszym jest opcja ze dmuchasz tylko przy odpaleniu to spoko, w tym drugim niestety czesto sie dmucha i to podczas jazdy...

Z tego co wiem to można można zdawać gdzie się chce i można osobno, ale niech ktoś potwierdzi :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót