Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. II

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Tak wejdz na pierwszą lepszą stronę WORDU na szkolenia i kurs reedukacyjny po alkoholu i zobaczysz rozporządzenie

Ok dzieki mam jeszcze jedno pytanie czy wystarczy to skierowanie ktore mam do womp na badania czy trzeba jakies inne ogarnac?

wg.mnie powinieneś dostać osobno.1 skierowanie na badania psychotechniczne 2 skier.badania WOMP i 3 sk.na kurs reedukacji alkoholowej.Ja bynajmniej spodziewam się takich powiastek:(

Właśnie przeczytalem ze to weszlo dopiero od stycznia tego roku a ja stracilem prawko prawie dwa lata temu wiec prawdopodobnie ominie mnie ta przyjemnosc mam nadzieje

emcior1987 napisał:
Właśnie przeczytalem ze to weszlo dopiero od stycznia tego roku a ja stracilem prawko prawie dwa lata temu wiec prawdopodobnie ominie mnie ta przyjemnosc mam nadzieje

Nie ominie. Ja też straciłem 2 lata temu i przyszedł parę dni temu komplet skierowań łącznie z reedukacyjnym

To już nie wiem wczoraj dzwoniłem do starostwa bo chciałem się zapytać o skierowanie na ten kurs bo przyszło mi tylko na psychotesty i badania lekarskie to miła pani powiedziała że mnie to nie dotyczy bo straciłem prawo jazdy w 2015 roku a to weszło od 1 stycznia 2017....więc już nie wiem ...może dlatego że ci dopiero skierowania po dwóch latach przyszły strasznie to dziwne ja dostałem skierowania na badania po miesiącu od wyroku.

kapitan_bomba napisał:
Nie ominie. Ja też straciłem 2 lata temu i przyszedł parę dni temu komplet skierowań łącznie z reedukacyjnym

Bardzo mnie ciekawi podstawa prawna tego skierowania. Prawo nie dziala wstecz.

Sąd nie nakazuje wyrokiem wykonania badan lekarskich,psychologicznych i odbycia kursu reedukacyjnego.Więc data utraty prawka nie ma nic do tego.Wydaje mi się że decyduje data odzyskania prawka czyli egzaminu lub otrzymania skierowań.nie rozumiem tylko czemu po 2-ch latach otrzymałeś dopiero skierowania?

Ja też straciłem w 2015 w lipcu i mnie kursy nie ominęły, skierowanie miałem już w 2016 więc doczytaj dokładnie które kiedy i kogo dotyczą. Co do badań w WOMP o którym było wcześniej ja znam z autopsji inny przypadek i robił drugie w WOMP nie starczył zwykły świstek ;)

tak mi powiedziała pani z starostwa ze mnie to nie dotyczy puki co zadne skierowanie mi nie przyszło tylko sam sie o nie upomniałem ... teraz to juz nie wiem co mam myslec.. :/

Też miałem zatrzymane PJ w sierpniu 2015r wyrok w grudniu w lutym 2016 skierowanie na psychotesty i lekarskie, ale żadnego skierowania na jakieś kursy nie otrzymałem! Moim zdaniem najlepiej jakby na ten temat wypowiedział sie ktoś kto składał do sądu wniosek z art 182a i zdawał egzamin po połowie okresu zatrzymania PJ. Czy poprostu WK wydał mu PKK bez tych kursów

mikomi75 napisał:
Ja też straciłem w 2015 w lipcu i mnie kursy nie ominęły, skierowanie miałem już w 2016 więc doczytaj dokładnie które kiedy i kogo dotyczą. Co do badań w WOMP o którym było wcześniej ja znam z autopsji inny przypadek i robił drugie w WOMP nie starczył zwykły świstek ;)
Niemożliwe żebyś skierowanie dostał w 2016r ponieważ starostwo nie miało możliwości wtedy wystawić takiego

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czemu niemożliwe?? MI prawko zabrali w kwietniu 2015, a we wrześniu 2015 dostałem skierowanie na badania.

Ibiszek ,ale tu chodzi o kurs reedukacyjny za jazdę po alkoholu.badania i psychotesty swoją drogą a kurs reedukacyjny jest robiony w Wordzie i kosztuje 400 zł trwa 2 dni po 8 godz.Gdzieś czytałem na forum, że kogoś Womp na taki kurs wysłał w tamtym roku!teraz ponoć wysyłają obligatoryjnie WK.

No od nowego roku to właśnie WK kieruje (znajoma nawet potwierdziła bo pracuje w WK).

Czyli mam sie spodziewac tego skierowania??? czy dopiero jak zaczne wszystko ogarniac to mi wyskoczą z tym ze mam jeszcze kurs reedukacyjny zrobic???????czy moze jeszcze losowo sobie wybieraja kto ma zrobic a kto nie??

Do Leon 39:co to znaczy że robił drugie w Womp i nie wystarczył zwykły świstek?bo nie kumam opisz dokładniej.

Witam
Przerobiłem art.182 dostałem pozytywną decyzje z sądu, jestem po egzaminie, i jeżdżę autem wyposażonym w blokadę. Więc moje pytanie jest, czy w różnych regionach są inne przepisy, bo w Poznaniu bez tych wszystkich dokumentów NIE WYDADZĄ WAM PROFILU KIEROWCY ??? Jeśli tak jest to z ciekawości chciałbym się dowiedzieć gdzie. Co do skierowań żeby było jasne to na wszystko kieruje WK jak ktoś ma inne to kto mu je wydał ? Orzeczenie lekarskie dostarcza się do WK i tylko z WOMP jest akceptowane, psychotesty można zrobić w innej placówce uprawnionej i honorowanej przez WOMP, i tam należy dostarczyć. Kurs reedukacyjny tylko w WORD składasz wniosek i zapisujesz się na kurs. Jak ktoś to przerobił w inny sposób to niech pokaże innym jak, żeby mieli łatwiej ode mnie.

mikomi75 napisał:
Witam
Przerobiłem art.182 dostałem pozytywną decyzje z sądu, jestem po egzaminie, i jeżdżę autem wyposażonym w blokadę. Więc moje pytanie jest, czy w różnych regionach są inne przepisy, bo w Poznaniu bez tych wszystkich dokumentów NIE WYDADZĄ WAM PROFILU KIEROWCY ??? Jeśli tak jest to z ciekawości chciałbym się dowiedzieć gdzie. Co do skierowań żeby było jasne to na wszystko kieruje WK jak ktoś ma inne to kto mu je wydał ? Orzeczenie lekarskie dostarcza się do WK i tylko z WOMP jest akceptowane, psychotesty można zrobić w innej placówce uprawnionej i honorowanej przez WOMP, i tam należy dostarczyć. Kurs reedukacyjny tylko w WORD składasz wniosek i zapisujesz się na kurs. Jak ktoś to przerobił w inny sposób to niech pokaże innym jak, żeby mieli łatwiej ode mnie.

Czyli dostałeś skierowanie na Kurs Reedukacyjny którego musiałeś przejść?

TAK miałem wydane 12,01,2016 prawko zabrane 31,07,2015 i mam ksero nie chcę tego wrzucać na forum bo nie muszę tu niczego nikomu udowadniać ale poczytaj sobie

***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ja z WK dostałem skierowanie na psychotesty i lekarskie które zrobiłem. Na żaden kurs w WORD nic mi nie przyszło a mineło już grubo ponad 2 lata. Nie wiem jak pójde po profil kierowcy

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót