M
mikomi75
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 52
Dokładanie tak 3 lata od zatrzymania i ani dnia więcej niż było.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
mikomi75 napisał:Dokładanie tak 3 lata od zatrzymania i ani dnia więcej niż było.
Czy ta data nie oznacza tylko daty do kiedy to prawko z kodem 69 jest ważne? Gdyby wpisali dokładną datę po upływie 3 lat, to przez jakiś okres nie miałbyś ważnego prawka, a tak to spokojnie w lutym 2019 złożysz wniosek o standardowe prawko i po jakimś czasie je otrzymasz. A w międzyczasie będziesz sobie jeździł z alkolockiem. Wydaje mi się, że dają taką rezerwę czasową aby bezstresowo pozałatwiać wszystkie formalności. Ciesz się chłopie, że mogłeś już wrócić za kółko.J69 napisał:Jutro ide z postanowieniem do nich i mają mi to zmieniać, ale niech zapomną że zabiorą mi znowu ten blankiet i mam czekać kolejne 2tyg, za ich błędy nie będę odpowiadał. Niech mi wytłumaczą na jakiej podstawie mam wpisaną kod 69 z datą 10.11.2019. Ciekawe co nieuki powiedzą. Jestem ciekaw czy błąd został popełniony w starostwie czy już w Warszawie przy druku.
sixty napisał:Czy ta data nie oznacza tylko daty do kiedy to prawko z kodem 69 jest ważne? Gdyby wpisali dokładną datę po upływie 3 lat, to przez jakiś okres nie miałbyś ważnego prawka, a tak to spokojnie w lutym 2019 złożysz wniosek o standardowe prawko i po jakimś czasie je otrzymasz. A w międzyczasie będziesz sobie jeździł z alkolockiem. Wydaje mi się, że dają taką rezerwę czasową aby bezstresowo pozałatwiać wszystkie formalności. Ciesz się chłopie, że mogłeś już wrócić za kółko.
Przy okazji - czy firmy ubezpieczeniowe zwiększają stawkę dla kierowców po tego typu przygodach?
WiktorLas napisał:Panowie (i Panie)
udało się - po długiej walce, Sąd okręgowy (dopiero), przychylił się do mojego wniosku o zmianę sposobu wykonywania środku karnego - blokada.:help:
Nie było łatwo. Sąd rejonowy się nie przychylił - argumenty absurdalne - że w sumie papiery idealne, opinia idealna, zachowanie idealne, ale sąd nie może pozwolić żeby skazany jeździł po alkoholu. Czyli - sąd nie zrozumiał idei 182a (może to był jego pierwszy raz?), że to nie jest uchylenie zakazu tylko zmiana i to jeszcze z blokadą- koszty, utrudnienia, a nie sielanka.
Temat świeży, dopiero dostałem postanowienie.
I zastanawiam się co po kolei dalej. Urząd komunikacji jawnie demonstruje swoją chamską postawę wobec takich jak ja, więc bez konkretnych wniosków i argumentów nie mam co się tam pokazywać.
Czy teraz powinienem pójść z postanowieniem do WK i tam domagać się skierowania? pkk? Nie bardzo wiem od czego zacząć żeby nie minęły kolejne miesiące.
bartek0 napisał:Czy ktoś wie czy blokada AlcoForce Af-i1 wymaga oddawania próbki podczas jazdy?
Odezwij się do mnie na privJacyków69 napisał:Ladies and gentelmen!
Egzamin praktyczny zaliczony!!
Za pierwszym razem, opijamyyyy tooo![]()
robob110 napisał:Witam
21 listopada dostałem wyrok 5 lat zakazu prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych, 2000 grzywny i 5000 złoty. Listu z śadu jeszcze nie otrzymałem. Posiadam uprawnienia na wózki widłowe i zwyżki a jak mi wiadomo po wyroku nie będę mógł prowadzić owymi pojazdami. Czy jest jakaś możliwość apelacji, żebym odpuścili te wózki a najlepiej żeby zabrali tylko kat. B ?