Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. II

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: jazda po alkoholu 0.46 0.47 wydychanym

Pijany za kierownicą = potencjalny morderca.
No mercy...

Szkoda, ze masz zal o ta sytuacje do wszystkich, tylko nie do siebie. To nie byl przypadek. o bledzie wybaczeniu mozna mowic w przypadku spowodowania kolizji, zagapiebia sie, a nie swiadomego wsiadania po pijaku za kierownice. Miliony zlotych na kampanie uswiadamiajace, publiczny ostracyzm kierowcow na bani, dokladnie znane konsekwencje, a i tak wsiadles za kolko

Należy dodać, że każdy tłumaczy się, że akurat dzisiaj wypił i go złapali, a prawda jest taka, że 95% złapanych już wcześniej jeździło pod wpływem i to nie jest pierwsze i jednorazowe zdarzenie, tylko pierwsze na którym się udało przyłapać policji.

Witam,
zostalem złapany pod wpływem, zabrano mi prawo jazdy na zapewne 4 lata oraz nałożono obligatoryjna karę 5000 zł. Jak to jednak jest z możliwością wyrabiania dokumentu za granicą? Interesuje mnie prawo jazdy i możliwość prowadzenia w Norwegii

emil1983 napisał:
jak dla mnie kazdemu trzeba dac szanse jak jest pi...kiem to wpadnie ponownie
Albo za drugim razem po pijaku kogoś zabije i będzie pospolite poruszenie przeciwko sądom, bu już kiedyś był przyłapany po pijaku i tylko "dostał po łapkach". Jak dla mnie, akurat w tym przypadku należy słuchać batiuszki Stalina i lepiej zabrać dożywotnio uprawnienia dziesięciu takim, którzy już nigdy by po pijaku za kółko nie siedli niż przywrócić jednemu, który usiądzie.

DocentFtt napisał:
Interesuje mnie prawo jazdy i możliwość prowadzenia w Norwegii
Zakaz kierowanie obowiązuje w Polsce. Jak będzie z uzyskaniem uprawnień w Norwegii, pytaj w... Norwegii.

Ripper napisał:
Albo za drugim razem po pijaku kogoś zabije i będzie pospolite poruszenie przeciwko sądom, bu już kiedyś był przyłapany po pijaku i tylko "dostał po łapkach". Jak dla mnie, akurat w tym przypadku należy słuchać batiuszki Stalina i lepiej zabrać dożywotnio uprawnienia dziesięciu takim, którzy już nigdy by po pijaku za kółko nie siedli niż przywrócić jednemu, który usiądzie.

Zakaz kierowanie obowiązuje w Polsce. Jak będzie z uzyskaniem uprawnień w Norwegii, pytaj w... Norwegii.

Jeśli będzie zdawał za granicą i zatai fakt zatrzymania prawa jazdy, a w niektórych krajach wydaje mi się że jest sprawdzana historia delikwenta w danym kraju to czekają go jeszcze większe problemy. Niech nie kombinuje bo o takich już słyszałem, jest to karane, co z tego że zakaz jest w Polsce, zostały zatrzymane uprawnienia za prowadzenie pod wpływem. Pewnie chłopak sobie myśli, "zdam za,granicą a potem wymienie blankiet" Good Luck. Wyjdzie na jaw i grubo beknie.

Witam praktyka zdana dnia dzisiejszego WORD Toruń:tuptup::tuptup::tuptup:. Jak zobaczyłem egzaminatora z alkomatem to myślałem że zemdleję:) do lipca 2019 będę śmigał z blokadą.
Dzięki forumowicze za ten wątek jest bardzo pomocny. Pozdrawiam serdecznie

a wystarczy sobie kupić alkomat aby móc rano sprawdzić czy jest się trzeźwym. Ja dostałem Alkohita i po imprezie rano zawsze sprawdzam swój stan. Czasami człowiekowi wydaje się że jest trzeźwy a prawda może być inna.

MarcinekB napisał:
......Ja dostałem Alkohita i po imprezie rano zawsze sprawdzam swój stan. Czasami człowiekowi wydaje się że jest trzeźwy a prawda może być inna.

Jeszcze nieraz zaskoczy cię życie jak się okaże że twój pokazał że możesz kierować a policyjny jednak pokaże że nie mogłeś :cool:

Jan Sprawiedliwy napisał:
Jeszcze nieraz zaskoczy cię życie jak się okaże że twój pokazał że możesz kierować a policyjny jednak pokaże że nie mogłeś :cool:

I ciekawe jaki będzie wtedy komentarz :?:

Witam, nie mam już pomysłów odnośnie znalezienia informacji na temat przebiegu wyrobienia prawa jazdy po upływie kary jaka na mnie spłyneła mianowicie cofnięcie uprawnień do kierowania pojazdów mechanicznych na okres 3 lat. 9 lipca 2018 roku miną te 3 lata i chciałbym się tylko dowiedzieć czy 10 lipca mam zgłosić się do swojego starostwa powiatowego gdzie dostarczyłem pozytywne wyniki testów psychologicznych w celu wyrobienia PKK i czy 10 lipca już bezkarnie mogę korzystać z jazdy przykładowo skuterem do którego wystarczy tylko dowód osobisty.
Pozdrawiam.

Idziesz do WK po PKK i zapisujesz sie na egzamin
Skuterem możesz jeździć, gdyż już bedzie po zakazie

Pytanie może dla was absurdalne.
Miałem 0,32 w wydychanym policja odebrała prawo jazdy, ale dodali że do czasu sprawy mogę kierować i grozi mi 50 zł za brak dokumentu lub 250 zł i laweta?

Wydaje się to absurdalne ale skoro tak powiedział policjant :o nie mogę nigdzie znaleźć wiarygodnej informacji :rolleyes:

ngvn24ug napisał:
Pytanie może dla was absurdalne.
Miałem 0,32 w wydychanym policja odebrała prawo jazdy, ale dodali że do czasu sprawy mogę kierować i grozi mi 50 zł za brak dokumentu lub 250 zł i laweta?

Wydaje się to absurdalne ale skoro tak powiedział policjant :o nie mogę nigdzie znaleźć wiarygodnej informacji :rolleyes:
Nie prawda.. W wydziale komunikacji nadal widnieje u nich w komputerze też tylko jest zaznaczone że jest zatrzymane jakiś chyba prostokatem xD

Witam
Mam pytanie, otóż 3 października 2017r. zostałem skierowany na kurs reedukacyjny, kilka dni temu minęły 3 miesiące od dostarczenia mi pisma i dzisiaj odebrałem kolejne zawiadomienie o wszczęciu postępowania z racji nie odbycia kursu w terminie, póki co jutro kończę ten kurs i wszystkie niezbędne formalności będę mieć w kieszeni i mogę udać się do WK, jednak pytanie brzmi czy w takiej sytuacji coś mi grozi? z góry dziękuję za odpowiedź

Armateun napisał:
Witam
Mam pytanie, otóż 3 października 2017r. zostałem skierowany na kurs reedukacyjny, kilka dni temu minęły 3 miesiące od dostarczenia mi pisma i dzisiaj odebrałem kolejne zawiadomienie o wszczęciu postępowania z racji nie odbycia kursu w terminie, póki co jutro kończę ten kurs i wszystkie niezbędne formalności będę mieć w kieszeni i mogę udać się do WK, jednak pytanie brzmi czy w takiej sytuacji coś mi grozi? z góry dziękuję za odpowiedź

Nie, nic ci nie grozi, zrobisz wszystko co trzeba, dostarczysz gdzie trzeba i czekasz na koniec kary

eśli zabrali mi prawo jazdy na 1 rok to czas sie liczy od wydania wyroku czy od zabrania tego prawka ?

bartekkoks napisał:
eśli zabrali mi prawo jazdy na 1 rok to czas sie liczy od wydania wyroku czy od zabrania tego prawka ?

będziesz miał wszystko w wyroku jaki dostaniesz od sądu, ale przeważnie liczy się od dnia zatrzymania prawka lub zdania, bo z tego co piszesz to masz chyba wykroczenie i nie będziesz musiał nawet prawka zdawać, z tym że chyba badania w WOMP będziesz musiał zrobić z tego co się orientuję

aros123 napisał:
będziesz miał wszystko w wyroku jaki dostaniesz od sądu, ale przeważnie liczy się od dnia zatrzymania prawka lub zdania, bo z tego co piszesz to masz chyba wykroczenie i nie będziesz musiał nawet prawka zdawać, z tym że chyba badania w WOMP będziesz musiał zrobić z tego co się orientuję

Warunkowe umorzenie postepowania karnego zamiast 3 lat zakazu dostałem 1 rok

Witam. No i schody się zaczęły.... W W.K.powiedziano mi ,że nie mają do tej pory wyroku sądu(wyrok zapadł w październiku 2016),ktoś coś nie dopatrzył i jestem w tzw.dupie.Zgłosiłem sprawę mecenasowi i ,,załatwił",że wysłali do W.K.Jutro zadzwonię i czekam na skierowania.Co do kursu reedukacyjnego to dotyczy on wszystkich po alkoholu za kółkiem niestety.Niektórzy z przedmówców ogarnęli temat bez tego,ale to chyba kolejny fart ,bo ustawa działa od 2013 r.Kolega Leon np.nie miał tego kursu.23 -go mam posiedzenie Sądu z obecnością obowiązkową i jestem w nerwach.Nie warto było pić tego piwa....:mad:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót