Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. II

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Huber powiem ci nic nie stracisz jak wniesiesz apelacje , ale ja wnosiłem straciłem dodatkowo 3 tys a w Poznaniu 15 min i koniec przytakneli tak jak było w 1 instacji , argument bezsensu aby warunkowo nie zmniejszyc mi był taki ze naleze do OSP i mam wiedze i codziennosc wypadkach to powinienem wiedziec ze mogłem spowodowac wypadek .( sąd nie wiedzą chyba co to jest osp a zawodowa straz :-D.

Ja jeszcze muszę czekać 4 miesiące do sierpnia i mija połowa wyroku składam pismo o zmianę formy zakazu prowadzenia pojazdów uff oby było dobrze wszystko :)

Kon1111 napisał:
Huber powiem ci nic nie stracisz jak wniesiesz apelacje , ale ja wnosiłem straciłem dodatkowo 3 tys a w Poznaniu 15 min i koniec przytakneli tak jak było w 1 instacji , argument bezsensu aby warunkowo nie zmniejszyc mi był taki ze naleze do OSP i mam wiedze i codziennosc wypadkach to powinienem wiedziec ze mogłem spowodowac wypadek .( sąd nie wiedzą chyba co to jest osp a zawodowa straz :-D.[/QU kon1111 a spowodowales wypadek drogowy jaka kare dostales i o jakie zmnieiszenie prosiles

Bez wypadku. 0.27 mg na 3 lata ale jeszcze miesiąc i pisze o skrócenie z blokadą ", chciałem na rok pozdrawiam

Orzeczenie z wompu odebrane bezterminowe :) ku przestrodze nie słuchajcie się pana z youtube co gada bzdury że 3 miesiace trzeba nie pić mieć specjalną diete bo to bzdury :) mili lekarze itp. :) teraz tylko word 2 dni i w sierpniu składam pismo do sądu o blokade oby wszystko pomyślnie przeszło :d

a ja jutro jadę montować blokadę, tak że jutro o tej samej porze uważać na drodze :evil:
prawko odebrałem wczoraj, egzaminy w wordzi-e zdałem za 1 razem, chociaż z trzema głupimi błędami, np. brak hamowania silnikiem (mają teraz hopla na punkcie ekonomicznej jazdy)

A jak to jest na sprawie sąd bez problemu przychylił ci się do zmiany formy zakazu ? i powiedz mi tylko jeśli możesz kurator chodzi na wywiad czy jak :) nie to żebym się bał po prostu chciałem się dowiedzieć od kolegi po fachu :P

przemobdg napisał:
A jak to jest na sprawie sąd bez problemu przychylił ci się do zmiany formy zakazu ? i powiedz mi tylko jeśli możesz kurator chodzi na wywiad czy jak :) nie to żebym się bał po prostu chciałem się dowiedzieć od kolegi po fachu :P

Sąd raczej bez problemu się przychylił do wniosku - ale po tym jak wysłał do mnie kuratorkę na wywiad oraz do jednego z sąsiadów - ale że opinia była pozytywna, co mi zostało przez sąd również oznajmione - nie było przesłanek aby negatywnie rozpatrzył wniosek. Pytał sąd dlaczego wsiadłem za kierownicę po alkoholu, oraz dobrze jest jak się odpowiada na to pytanie - wyrazić skruchę i żal za ten wybryk. Jeśli chodzi o kuratorkę to była to bardzo fajna i mila pani, ale przyszła bez zapowiedzi ;)

Ok dzięki za informację :) a ile czekałeś na posiedzenie od czasu złożenia wniosku

przemobdg napisał:
Ok dzięki za informację :) a ile czekałeś na posiedzenie od czasu złożenia wniosku

Czekałem 6 tygodni od złożenia wniosku do posiedzenia, od złożenia wniosku do wydania prawka 3 mies. i 4 dni ;)

Mam pytanie bo dzis byłem na badaniach i spojrzałem w internecie jakie mam wyniki i mam podwyzszone bilirubina całkowitą a to chyba zwiazane z watrobą.a reszta wyników okey . zaswiadczenie listownie mam dostac nie wiem czy mam sie martwic ze dostane orzeczenie negatywne ?

Kon1111 napisał:
Mam pytanie bo dzis byłem na badaniach i spojrzałem w internecie jakie mam wyniki i mam podwyzszone bilirubina całkowitą a to chyba zwiazane z watrobą.a reszta wyników okey . zaswiadczenie listownie mam dostac nie wiem czy mam sie martwic ze dostane orzeczenie negatywne ?
A jaki masz konkretnie wynik bilirubiny?

To chyba nie ma nic wspólnego z alkoholem. Jak dostaniesz badania,wszystkie wyniki, idź do lekarza rodzinnego.Na podstawie badań powie Ci co dalej. Pewnie będziesz robił badania dodatkowe. Może też być że pomiary są po prostu błędne.

No wszystkie mam juz :) tylko zeby orzeczenie było spoko bo za miesiac składam wniosek:-))

Dzień Dobry.
Dwa dni temu zostałem zatrzymany przez policjantów do rutynowej kontroli trzeźwości, pierwszy test 0,28mg/l wszystkie 3 następne na komendzie 0,21mg/l. Nie byłem świadomy, że jestem pod wpływem. Wypiłem niewiele wina około 0,5 L i zjadłem bardzo skromny posiłek przed południem. Potem położyłem się spać i wziąłem prysznic. Do auta wsiadłem około 16:30 W poniedziałek udałem się na przesłuchanie. Pan Policjant zapytał się o warunki pani prokurator, pani odpowiedziała mu że oblig. tzn minimalny wymiar 3 lata pozbawienia uprawnień + grzywna + 5k na fundusz. Policjant zapytał się o wniosek o warunkowe umorzenie, prokurator powiedziała że skoro mam czyste KRK to mogę taki wniosek złożyć. Po czym Policjant dopisał mój wniosek do zeznań. Napisał w nim, że: przyznaję się, że żałuję, że nie byłem świadomy bycia pod wpływem. Że utrata uprawnień to dla mnie koniec pracy i kariery. Ze z zawodu jestem nauczycielem, a w aktualnej pracy muszę jeździć autem, że wpis do KRK - przekreślenie zawodowe, a utrata prawa jazdy - najprawdopodobniej zwolnienie. Napisał, że jestem gotowy do wpłaty nawiązki, oraz mogę dokonać wpłaty na inne cele charytatywne.

Na co mogę liczyć? Zabiorą mi prawko ?

Ulver86 napisał:
Na co mogę liczyć? Zabiorą mi prawko ?

Z tego co tutaj na forum wyczytałem to przy warunkowym umorzeniu postępowania i tak na 1 rok zabierają,

Ale jestem ciekaw czy nie dało by się z tego zrobić wykroczenia, też ktoś na forum pisał o alkomatach policyjnych, atestach, błędach pomiaru. Może ten pierwszy nie miał aktualnej kalibracji albo coś z nim nie teges, a tamten na komendzie był dokładniejszy, może warto tym tropem pójść?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót