Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
mati9595 napisał:
Jak długo czekaliście od zatrzymania przez policje do wydania wyroku?
Mnie zatrzymali 1 sierpnia zeszłego roku, a jeszcze nie dostałem.
A ile wydmuchałeś? Zatrzymali Ci odrazu na miejscu prawo jazdy? Jezdzisz dalej? I czy przyszło Ci jakieś pismo że cofają Ci uprawnienia?

1.2 promila, na miejscu zabrane. Jeżdżę??? oczywiście że nie!!! Przyszło gdzieś po 3 miesiącach.

Miałem 1,6 promila. Dokument zabrali od razu.
Z sądu dostałem akt oskarżenia o czyn z artykułu 178a S 1kk

Tam nie ma magicznej granicy, granica to 100, taka jest norma z palca. Nie wysyłają do diabetologa, proszą o ponowne badanie z "rejonu" cukru, albo o krzywa cukrowa, tak to wygląda. Wszystko tak naprawdę zależy od lekarza.

Nie od lekarza w womp bo jak Masz wysoki cukier to nawet na próby wątrobowe krwi nie biorą. To na 100% wiem bo pani powiedziała że jeśli nie przejdzie cukier to dalej nichuchu... Na świeżo z poniedziałku info.

... Ale chyba więcej tutaj osób z teorii pisze niż już co przeszło badania w womp... Nie wprowadzajcie w błąd ludzi co się chcą dowiedzieć, szukają rzetelnych informacji.

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Ostatnią edycję dokonał moderator:
U mnie bez żadnego problemu. Tylko cukier mierzyli, a potem okulista i rozmowa z lekarzem, czy na coś choruję itd. W tym samym ośrodku tego samego dnia przeszłam psychotesty. Wszystko razem trwało ok 2,5 godziny, zapłaciłam za wszystko 580 zł. WOMP Gdańsk

mati9595 napisał:
Miałem 1,6 promila. Dokument zabrali od razu.
Z sądu dostałem akt oskarżenia o czyn z artykułu 178a S 1kk
I nie miałes jeszcze od tego czasu rozprawy? Jeszcze wyrok nie zapadł? Jedyne co jest na plus to to że napewno na poczet zakazu prowadzenia pojazdów zaliczą Ci już prawie ten rok ktory jestes bez prawa jazdy

Jeszcze nie miałem. Wiem tylko tyle, że miała odbyć się zaocznie.

Nie ma rzetelnych odpowiedzi bo jest parę wompow jak i są rożni lekarze. Parę stron wcześniej opisałem jak to wyglądało u mnie, ale osobiście znam osobę co miała za wysoki cukier i musiała zrobić krzywa cukrowa (womp sosnowiec)
Tak samo jest jak ludzie pytają się o badania na równowagę i jak widzisz padają różne odpowiedzi bo lekarze są rożni i jeden będzie ci kazał stać na jednej nodze, drugi maszerować w miejscu a trzeci przejść od ściany do ściany tiptopami.

Jedno jest pewne. Wopm Kraków od dłuższego czasu wysyłają na dodatkowe konsultacje by nie było za szybko i tanio.

Możecie napisać jak długo czekaliście na wyrok i z jakim wynikiem?
Oczywiście mam tu na myśli w powyżej 0,5 promila, bo w innym przypadku powinniśmy otrzymać znacznie wcześniej.

Mati z mojego przykładu to nie dostaniesz papieru o wyroku. Dostajesz papier z prokuratury o odbyciu rozprawy bez twojego udziało bo zgodziłeś sie na DPK. Więc jest taki wyrok jaki uzgodniłeś z prokuratorem.

Tak dla wyjaśnienia niczego nie ustalałem z prokuratorem. Jak byłem na policji to dobrowolnie poddałem się karze tzn. zgodziłem się zgodnie z art. 335

no to będzie ten wyrok co Ci policja zaproponowała. Troche to dziwne bo za pośrednictwem policjanta rozmawia sie z prokuratorem. Ile Ci krzyknęli tam?

Krzyknęli mi jakieś 6 koła wraz z kosztami sądowymi w sumie. Oczywiście min. zakaz na 3 lata. Jednak przy wyniku 1.6 to raczej mało prawdopodobne. Tak mi się przynajmniej wydaje.

To chyba będziesz musiał iść do sądu i zajrzeć do akt spraw jeżeli znasz sygnature akt.
Jak dostałeś pismo z prokuratury to tam jest napisana sygnatura

Już napisałem w poście 627,że dostałem akt oskarżenia.
Oczywiście chciałem się dowiedzieć jak wygląda postępowanie i podałem sygnaturę. Jednak powiedzieli mi tylko tyle, że nie ma żadnego wyroku w moje sprawie.

Z tego co słyszałem to obecnie się czeka na wyrok do półtora roku.
Podam tutaj przykład tego słynnego lotu nad rondem w miejscowości Rąbień.
Zdarzenie miało miejsce w kwietniu zeszłego roku, a dopiero niedawno dostał wyrok.

***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jak masz jakikolwiek papier z podaną karą, grzywna, zakaz lub cokolwiek to taki wyrok dostaniesz.

Z papierów które dostałem wynika tylko tle, że ma zapłacić na fundusz 5 tys.
Wobec tego nie wiem jednoznacznie czego mam się spodziewać. Mam tu na myśli długość zakazu prowadzenia pojazdów, ponieważ to jest najbardziej dotkliwa kara co jest chyba oczywiste.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót