Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Z papierów które dostałem wynika tylko tle, że ma zapłacić na fundusz 5 tys.
Wobec tego nie wiem jednoznacznie czego mam się spodziewać. Mam tu na myśli długość zakazu prowadzenia pojazdów, ponieważ to jest najbardziej dotkliwa kara co jest chyba oczywiste.

Coś tu nie gra. Prokuratura powinna Ci wysłać zawiadomienie o wysłaniu aktu oskarżenia do sądu, za co i ile kary. Wcześniej dostałeś pismo o terminie rozprawy, czy nic?

Jak o długość kary to Ci podam pare przykładów:
--1.6 promila/ 4 lata zakazu/5000pln/6miesięcy ograniczenia wolności z obowiązkiem wykonania nieodpłatnej kontrolowanej pracy, czyli prace społeczne.
--1.5 promila/5 lat zakazu/5000+2000pln grzywny/
Ten sam sąd.
Znam przypadek gdzie koleś miał ok. 4 promile, uderzył w latarnie i dostał 3 lata zakazu, nie wiem ile hajsu zapłacił.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dostałem z prokuratury postanowienie o zatrzymaniu PJ
Nie dostałem natomiast żadnego pisma o terminie rozprawy.

mati9595 napisał:
Dostałem z prokuratury postanowienie o zatrzymaniu PJ
Nie dostałem natomiast żadnego pisma o terminie rozprawy.
Generalnie czas zakazu prowadzenia pojazdow juz biegnie. Dziwne że juz tyle czasu minelo a wyrok jeszcze nie przyklepany. Może są tak pracą zawaleni

Jak sądzicie jakie mam szanse na 3 lata zakazu przy wyniku 1.6?

W takim bardzo optymistycznym rozstrzygnięciu za pół roku mógłbym się starać o zamianę zakazu.

1.2 i było 5 lat więc marne szanse ale oby się udało!!!

Jak sądzicie, czy dobra postawa wcześniejsza niekaralność ma znaczenie na wyrok?
Mam tu na myśli głównie okres zakazu.

W moim przypadku nie karany, bez mandatu i punków przez 18 lat mając prawo jazdy. Menda Prokurator. Można coś ugrać jak weźmie Się Adwokata.

Witam, miał ktoś z was przyjemność wykonać to badanie w Stargardzie Szczecińskim?

mati9595 napisał:
Jak sądzicie jakie mam szanse na 3 lata zakazu przy wyniku 1.6?

W takim bardzo optymistycznym rozstrzygnięciu za pół roku mógłbym się starać o zamianę zakazu.

Duże, bardzo duże! Najczęstszy okres zakazu prowadzenia pojazdów, jaki się pojawia w wyrokach sądowych przy tego typu stężeniach i podobnych, jeśli nie byłeś karany i poddałeś się dobrowolnie karze, oraz gdy nikt nie ucierpiał w zdarzeniu, to właśnie 3 lata.

mati9595 napisał:
Jak sądzicie, czy dobra postawa wcześniejsza niekaralność ma znaczenie na wyrok?
Mam tu na myśli głównie okres zakazu.

Ma znaczenie.

Eragon1 napisał:
W moim przypadku nie karany, bez mandatu i punków przez 18 lat mając prawo jazdy. Menda Prokurator. Można coś ugrać jak weźmie Się Adwokata.

Nie ma takiej potrzeby, jeśli zachowujesz dobrą postawę i sam potrafisz się bronić i choć trochę znasz swoje prawa.

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Witam. Może jest tutaj osoba która potrafi obsługiwać ustawienia Lion DS-20?

Miałem tę blokadę. O co dokładnie chodzi

Jaki czas miałeś ustawiony na "Odblokowany" po dmuchnięciu do ponownego zablokowania po zgaszeniu samochodu? Obecnie mam 15min i zastanawiam się czy z poziomu użytkownika jest możliwość ustawić przykładowo 30min bo z tego co wyczytałem większość użytkowników ma właśnie taki czas ustawiony do ponownego zablokowania. Te 30 min trochę by ułatwiło życie np podczas szybkich zakupów gdzie można się zmieścić w pół godziny.

Ja natomiast chciałem się zapytać ile czekaliście na decyzję sądu od złożenia wniosku o zmianę wyroku na możliwość poruszania się z blokadą.

5 miesięcy w tym dwie przerwy świąteczne

Ja czekałam ponad 5 miesięcy. Później prawie miesiąc aż sąd łaskawie prześle orzeczenie do wydziału komunikacji. Swoją drogą okazało się,że wyslali nie do tego co trzeba. Ale w końcu wyrobiłam już PKK i jutro idę zapisac się na egzamin ;)

U mnie 3 miesiace od zlozenia wniosku do decyzji.

A ja mam pytanie
Jeżeli mam prawko z kodem 69 czy 68 i jezdze z blokadą, a za rok konczy mi sie zakaz, to jak to wygląda potem? czy Będe miał kod 68? Opowiedziałby ktoś jak to wyglądało w jego przypadku?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót