G
gmos1
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 96
RE: Jazda po alkoholu drugi raz
Warunkowe umorzenie postępowania , jeżeli karany nie jesteś.
Warunkowe umorzenie postępowania , jeżeli karany nie jesteś.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wykroczenie i 5tyś i 3lata? To już 178a.k.k więc przestępstwo.pistollo napisał:Jakiej pomocy oczekujesz? Popełniłeś wykroczenie. Grzywna do 5000 zł i do 3 lat zakazu. Tyle. O ile podałeś wynik w mg.
Sqouch napisał:od tego czasu naprawdę wódki nie piłem
czy jak pojadę na policję muszę dobrowolnie poddać się karze ?
gmos1 napisał:Wykroczenie i 5tyś i 3lata? To już 178a.k.k więc przestępstwo.
Napisałeś "wykroczenie" i 5000 zł i 3letni zakaz a taką karę stosuje się do przestępstwaz art178 a nie jak napisałeś wykroczenia. Szanowny doradco...pistollo napisał:Przeczytaj ile wydmuchał mistrzu doradco. A tak poza tym co to jest "tyś."?
marixWR napisał:Terminem na skierowaniu nie zawracaj sobie głowy. Badania zrobisz kiedy chcesz. Setki razy było to pisane na forum.
Kurs reedukacyjny w WORD 16h w 2dni 500zł więc najdrozsza kawa/herbata w życiu. Delektuj się i przemęcz 2dni i masz papier. Nic tam nie sprawdzają, tylko obecnośc musowa.
UWAGA ludy sytuacja u mnie w wompie, na pozór fajnie. Ale chyba nie do końca. To tak: badany byłem za thc. Miałem mieć ze sobą kwit od lekarza rodzinnego i badania ggtp. W wompie zrobili mi tylko badanie na cukier. Zadnych badan na dragi, teoretycznie mogłem pójść zrobiony jak sweter. A Orzecznik (który o zgrozo ostrzega w necie przed policyjnymi kontrolami dmuchania, sprawny użytkownik z niego) po zbadaniu oczu, oddechu, czy ręce się nie trzęsą, przed wydaniem decyzji wysłał mnie do psychologa uzależnien. Po 1,5 miesiąca jestem ponownie, ponownie szczuplejszy o 150zł. Psycholog wompowski przeprowadził ze mną wywiad o mojej rodzinie, pracy o ogólnie o życiu. Wszystko notował. Również nie było żadnych badan krwi czy moczu. Wychodzi na to że jakiego draga powiem za takiego bede ujeb.. (Na skierowaniu nie ma ile i jaki środek był zażywany więc co się powie to tylko to womp wie) I po 15-20 minutach gadki werdykt. Coś w stylu: na granicy uzależnienia i Negatyw ponowne badanie za 6 miesięcy. I mam mieć ze sobą papier ze chodziłem do ośrodka uzależnien i posłuchalem o szkodliwości narkotyków. Wszystko na gębe bez skierowania po tym wszystkim dostałem tylko papier o istnieniu przeci.. bla..bla..bla wiadomo.
Po paru tygodniach zarzadałem dokumentacji od womp a szczególnie tych bazgrołów psychologa. Dali za darmo wow jacy szczodrzy ale jak widać działaja oszczędnie to mogą sobie pozwolicA na papierku od psych pisze m.in coś kolo tego pisze to z grubsza z głowy: Zaświadczenie od ośrodka będzie gwarancją wiedzy na temat thc, ze to złe itp. Werifikacja za 6/12 miesięcy. Spotkał się ktoś z czymś takim? Śmierdzi to ujeba... na rok? Świstek będe miał. Ciekawe jak będzie.
Morelo123 nie sugeruj się moim wywodem. Praktyki w tych całych wompach są przeróżne. Po wertowaniu neta w tym forum byłem pewny chociażby nie drogich a dokładnych badań moczu. A nic z tych rzeczy nie było. A mogli by wzywać wyrywkowo że w przeciągu np. 2 dni mam oddać u nich mocz. Czysta, zdrowa osoba jak ja mogła by w jakimś stopniu uwiarygodnić brak uzależnienia. Ale nie w wompach te skurwiele mają za dużą autonomie i dowolność działania bez chyba zadnej instytucji nad nimi.
gmos1 napisał:Napisałeś "wykroczenie" i 5000 zł i 3letni zakaz a taką karę stosuje się do przestępstwaz art178 a nie jak napisałeś wykroczenia. Szanowny doradco...
pistollo napisał:No za te pół godziny mógłbyś się zmieścić w normie. Na zachowanie prawka bym nie liczył, po pierwsze nie było na granicy, po drugie recydywa. Ja bym się na twoim miejscu poddał dobrowolnie karze i o to najprawdopodobniej zostaniesz spytany na przesłuchaniu. Na adwokata szkoda pieniędzy, to tylko wykroczenie, a i on tu dużo nie wytarguje.