Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dzięki wielkie trochę mnie podbudowałeś, co prawda mam jeszcze trochę czasu wiedz sobie ćwiczę jest z każdym dniem lepiej.

Witam miał ktoś sprawę w Bolesławcu o alko blokadę i wie ile się czeka na sprawę bo już 3 miesiące minęły kurator tak z 3 tygodnie temu

JaksonBB napisał:
Czy jeśli poddałem się karze mogę pisać apelacje do sądu o skrócenie kary z 4 na 3 lata po roku od popełnienia przestępstwa?

Jeśli wyrok się uprawomocnił nie możesz już o nic apelować. Jeśli zapadł wyrok i się nie uprawomocnił, to w określonym czasie (7 albo 14 dni - nie pamiętam) od dostarczenia UZASADNIENIA WYROKU (o które występujesz do sądu z wnioskiem też bodaj w ciągu 14 dni?) możesz składać apelację, jeśli nie zgadzasz się z wyrokiem.

Witam. Czy zakaz prowadzenia pojazdów NIE WYPOSAŻONYCH W BLOKADE ALKOHOLOWA Obowiązuje za granicami państwa? Fizycznie posiadam prawo jazdy z kodem 69,po Polsce poruszam się autem z blokada lecz na codzień przebywam w Holandii i zastanawiam się czy tutaj mogę jeździć obojętnie jakim samochodem? Jak to wygląda według was?

Panowie a miał ktoś z was taki przypadek że badania z WOMP nie mają ważności dłużej niż kara? Bo jak tak mam że ważność badań na rok, a kara kończy się za 1,5 roku.
Z tego co mówił lekarz te badania mogę sobie wydłużyć robiąc już u siebie u normalnego lekarza a nie ponownie w WOMP, prawda to?
Żeby nie było jaj że znów mam tam jechać

Witam czy mając kategorie CE muszę w WOMP robić badania odrazu na cięzarowki czy mogę sobie zrobić tylko na osobówki a po zakaczeniu zakazu zrobić resztę jak to wygląda zostało mi jeszcze dwa lata i będę pisał o alcoloka

Pl4y napisał:
Panowie a miał ktoś z was taki przypadek że badania z WOMP nie mają ważności dłużej niż kara? Bo jak tak mam że ważność badań na rok, a kara kończy się za 1,5 roku.
Z tego co mówił lekarz te badania mogę sobie wydłużyć robiąc już u siebie u normalnego lekarza a nie ponownie w WOMP, prawda to?
Żeby nie było jaj że znów mam tam jechać

Z tego co piszą to robić badania przy końcu kary. Nie potrzeba robić tego co piszą w tych skierowaniach że niby do 30 dni. Stare druki maja.

Trzymać skierowania i dopiero przy końcu kary zrobić WOMP i inne głupoty.

JaksonBB napisał:
Z tego co piszą to robić badania przy końcu kary. Nie potrzeba robić tego co piszą w tych skierowaniach że niby do 30 dni. Stare druki maja.

Ale ja już zaliczyłem WOMP właśnie, bo myślałem że trzeba to zrobić i zrobiłem.
Z tym że właśnie dali mi krótką ważność tych badań.

Witam. Jak wygląda procedura odzyskania utraconego PJ za jazdę pod wpływem. Okres zakazu minął, mam zaliczony kurs reedukacyjny oraz psycho testy i badania. Czy wystarczy zapisać się na egzamin ? Czy trzeba zdać za pierwszym razem, a jak się nie uda to robić cały kurs na prawko od nowa ?

Pytanie, złożyłem wniosek o blokadę alko, kurator już był, czekam na sprawę, w grudniu ma być. Czy jeśli sąd się zgodzi na blokadę to co dalej? Badania i kursy zrobione, wiadomo egzamin trzeba zdać. Ale jak wygląda procedura? Idę najpierw do wydziału komunikacji? Czy od razu na egz? I czy w WORD będa wiedzieli że sąd zgodził się na blokadę?

Prawda to że jeżeli po upływie kary podejdzie się do egzaminu i za pierwszym razem się nie zda, to potem trzeba cały kurs na prawko od nowa zaczynać?

Pl4y napisał:
Prawda to że jeżeli po upływie kary podejdzie się do egzaminu i za pierwszym razem się nie zda, to potem trzeba cały kurs na prawko od nowa zaczynać?

Ja już się dowiedziałem zadając to samo pytanie wyżej. Nie nie trzeba robić kursu od nowa.

grzesiuuuu napisał:
Witam,

W 2018 roku dostalem zakaz prowadzenia pojazdow w Irlandii, od irlandzkiego sadu. Zakaz ma obowiazywac na 4 lata... Mialem polskie prawo jazdy, ktore zmienilem na irlandzkie, ale nie odebrali mi fizycznie prawa jazdy.

Pytanie brzmi, czy na tym irlandzkim prawie jazdy moge jezdzic po innych krajach UE bez problemow?

Wg. mnie śmiało możesz jezdzic po europie, a to dlatego, że nie zabrali ci fizycznie prawka, a tak poza tym szybko pytasz.. po 2latach ;) miałeś już kontrole w ue?
Mi też za granicą nie zabrali fizycznie prawka z tym, że polskiego, a nie zabranie plastiku przy zdarzeniu dużo pozytywów daje.
np. ja mimo tego miałem badania w womp a miałem je dwa razy w ciągu pół roku, pewnie myśleli, że pól roku będę bez pj, a ja odwołując się do SKO "kradłem czas" i mając drugie badanie posiadałem plastik i co ważne uprawnienia, zresztą ani na moment nie pozwoliłem sobie na utracenie uprawnień, trochę też pomogła ta cała pandemia.

U mnie na szczęście obyło się bez żądania rocznej abstynencji, ale uwalili na pół roku i kazali przyjść ze świtkiem z poradni uzależ. (pare stron wcześniej pisałem o tym)
Na pierwszych i drugich badaniach wykonałem wszystko dobrze (obydwa badania wyglądały identycznie, cukier, wzrok, równowaga, bez żadnych badań krwi na nark czy alko. Na drugim badaniu już nawet nie chcieli abym pokazał ggtp )
Przez pół roku wg. orzecznika byłem nie zdolny do jazdy a po pół roku już nagle byłem zdolny komedia a raczej perfidne chamstwo, ale ważne że wpadła danina 200zł za drugie badanie. ale jak pisałem uprawnień nie straciłem ani na moment, i po wszystkim z piskiem opon wyjechałem z tej popieprzonej, nie obiektywnej placówki.. już nawet nie chce dalej pisać co myślę..

JaksonBB napisał:

Logicznie myśląc to ja bym 8-12 miesięcy przed końcem kary zabrał się za badania itp. bo co jak powinie się noga? Nie wiem co masz na myśli pisząc przy końcu kary ale ja bym gdzieś z rok wcześniej się bawił w te głupoty.

Pl4y można wiedzieć w jakim mieście robiłeś badania?
Womp już cię nie obchodzi, po roku zrobisz je u siebie i raczej dostaniesz na więcej latek, ale lekarz pewnie zapyta czemu na tak krótko dostałeś brak przeciwwskazań..

marixWR

WOMP Rzeszów, podobno jeden z najgorszych, a tak krótko dostałem brak przeciwwskazań ponieważ jak to stwierdził lekarz, stężenie alkoholu było wysokie ( niecały promil) i oprócz tego wykryto u mnie małą wadę wzroku -0.75

Witam Panowie, mam pytanie odnośnie alkomatu jaki polecacie lub jaki kupić, Drager XT Interlock czy Lion ds-25, przymierzam się do kupna , używanego. Dzięki

mleko843 napisał:
Witam Panowie, mam pytanie odnośnie alkomatu jaki polecacie lub jaki kupić, Drager XT Interlock czy Lion ds-25, przymierzam się do kupna , używanego. Dzięki
Albo ktoś ma na sprzedaż, dzięki

Witam, czy przy warunkowym umorzeniu i 2 letnim zakazie prowadzenia oraz to ,że nigdy nie posiadałem prawa jazdy ,będę musiał przechodzić przez komisje lekarską? Generalnie chodzi mi o to czy też dostanę skierowanie z Urzędu Miasta?

Słuchajcie, mam pytanie:
Za 2 tygidnie minie mi połowa okresu sądowego zakazu prowadzenia pojazdów,więc będę składać wniosek do sądu o alkoblokade.
Domyślam się,że na rozprawę czeka się 1-2 miesiące. Badania zrobiłam w sierpniu i niestety są ważne tylko pół roku. Gdybym wiedziała,że będą tak krótko ważne,to zabrałabym się za nie dopiero teraz.
Abstrahując, WOMP Rzeszów, chyba wszystkim wydają zaświadczenie z krótką data ważności.

Ale do czego zmierzam, boję się że nie wyrobie się ze wszystkim (rozprawa, egzamin itp.) do połowy lutego (data ważności badań z WOMPu). Pisaliscie,że kolejne badania mogę zrobić już u dowolnego lekarza, który ma uprawnienia do badania kierowców (nie musi to być w WOMPie). Ale czy tak samo jest w przypadku jeżeli nie zdążę jeszcze nawet podejść do egzaminu? Czy przy składaniu wniosku o PKK nie muszę mieć przypadkiem zaświadczenia z WOMPu?

Witam. Złamanie trwającego zakazu prowadzenia pojazdów. Jakie prawdopodobieństwo kary bezwzględnego pozbawienia wolności? Jakie sposoby by takiego wyroku uniknąć?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót