Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam, pytanie ma ktoś z Państwa schemat do montażu blokady Drager interlock xt, będę zakładał do Opla Zafira b. Dzięki

Nabalansie napisał:
Witam. Złamanie trwającego zakazu prowadzenia pojazdów. Jakie prawdopodobieństwo kary bezwzględnego pozbawienia wolności? Jakie sposoby by takiego wyroku uniknąć?

Ja za załamanie zakazu w 3/4 jego trwania, otrzymałem 1000 zł grzywny i rok kolejnego zakazu. Drugi zakaz leciał równolegle z pierwszym i skończył się przed pierwszym czyli de facto nic się nie przedłużyło. Z tym, że udowodniłem przed prokuratorem, że miałem poważny podwód aby wsiąść za kierownicę.

Ripper napisał:
W takim razie prawdopodobieństwo skazania na karę pozbawienia wolności bez warunkowego zawieszenia jest bardzo niewielkie.

Adwokat straszy i, że prokurator właśnie o karę bezwzględnego będzie wnosić i że bardzo małe pole do tego by coś ugrać co też mnie zdziwiło.. Mógłbyś coś doradzić? 🤔

Drodzy Państwo,
Sąd zgodził się na zmianę orzeczenia na PJ z blokadą.

Pytanie do osób które to zakładały:

Po kupnie blokady zakładam ją do auta i legalizuję, zgadza się? Po wszystkim trzeba pojechać na przegląd techniczny.
Czy fakt istnienia blokady w danym aucie jest wbity w dowód, czy sama legalizacja blokady w której widnieją również dane auta w którym ma być założona wystarczą?

Mam samochód, do którego będę za pół roku zakładał gaz oraz zmieniał przeznaczenie pojazdu. Auto na chwilę obecną jest nieprzerejestrowane, chcę to zrobić właśnie w maju. Ktoś z Was mógłby powiedzieć jak wygląda procedura założenia blokady i posiadania wszelkich dokumentów?

Witam czy sad zawiadamia o posiedzeniu niejawnym? Wszystkie dokumenty juz maja kiedy moze byc posiedzenie?

Poddałem sie dobrowolnie karze. Na policji zaklepali to co potwierdził prokurator. Przyszło pismo o grzywnie do zapłaty. Przyszło pismo o tej zapłacie dla tych biednych poszkodowanych 5000.

Ale wyroku nie dostałem poleconym.... Dzwonie..a oni nie wysyłają wyroków...

Co kur...????

Wezwania do zapłaty potrafią poleconym wysłać ale już wyroku nie???? \

Co za debile

Dzwoniłem. Pisałem maile.... W koncu jedna babeczka odpisała i wysłali poleconym...

To jest śmiech z sądów..

Ostatnia edycja:
XXXXXXXXXXXXX Nie to forum - mod.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
piotr13421 napisał:
Pytanie, złożyłem wniosek o blokadę alko, kurator już był, czekam na sprawę, w grudniu ma być. Czy jeśli sąd się zgodzi na blokadę to co dalej? Badania i kursy zrobione, wiadomo egzamin trzeba zdać. Ale jak wygląda procedura? Idę najpierw do wydziału komunikacji? Czy od razu na egz? I czy w WORD będa wiedzieli że sąd zgodził się na blokadę?
Jeśli się zgodzi, musisz wszystkie wyniki i Zaświadczenie o odbyciu kursu zanieść do starostwa/wydz komunikacji. Muszą mieć komplet dokumentów, a potem sąd przesyła im info, ze mozesz zdawać, wtedy założysz pkk (konieczny jest do zdawania egzaminu) majac pkk mozesz się zapisać osobiscie, lub przez neta, za pomocą strony info car. Sam jestem juz na koncu tej drogi (czekam na prawko i blokade) mam nadzieję, że pomoglem. Pozdrawiam

Edit:
Sorki nie doczytałem, że juz to ogarnąłeś, jestesny na tym samym etapie.

Witam. Panowie pytanie robił ktoś badania w momp w Krakowie, mam kilka pytań.

Witam,

Chciałbym złożyć wniosek o zmianę środka zakazu dwa tygodnie przed upływem połowy zakazu. W jaki sposób sformułować w sposób przejrzysty, że okres połowy kary mija za dwa tygodnie czyli dnia 07.01.2021 i wtedy należy rozpatrzyć wniosek? Ewentualnie podeślijcie link do wniosku, który Wy składaliście chwilę przed upływem wymaganej połowy okresu kary. Z góry dziękuję za pomocne info

Ostatnia edycja:
Panie i Panowie, liczę na szybką odpowiedź bo nie wytrzymam.
Co mi grozi gdy mnie zatrzymano i wydmuchałem 0,23mg? Drugie badanie po 10 minutach ten sam wynik
Nigdy nie byłem karany
Na ile mi zabiorą prawo jazdy?

Loczekk napisał:
Panie i Panowie, liczę na szybką odpowiedź bo nie wytrzymam.
Co mi grozi gdy mnie zatrzymano i wydmuchałem 0,23mg? Drugie badanie po 10 minutach ten sam wynik
Nigdy nie byłem karany
Na ile mi zabiorą prawo jazdy?

sąsiada zatrzymali na skuterze za pierwszym razem 0,21mg zakaz 6 miesięcy, po roku drugi raz 0,22mg zakaz 9 miesięcy. Ale o ile mi wiadomo moga zatrzymac od 6 miesięcy do 3 lat

Dostalem zgode co teraz dzwonilem do wydziału komunikacji powiedzieli ze on teraz musza dostac że sadu postanowienie i przysla mi 2 listy i będę mogl podejsc do egzaminu

Czy będę musial powtarzac kurs jesli nie zdam za piereszym razem

Zuczek95 napisał:
Dostalem zgode co teraz dzwonilem do wydziału komunikacji powiedzieli ze on teraz musza dostac że sadu postanowienie i przysla mi 2 listy i będę mogl podejsc do egzaminu

Scenariusze są dwa (zależnie, co się działo zaraz po wydaniu zakazu prowadzenia pojazdów przez sąd i od WK w danym mieście):

1. odczekujesz jakiś czas (u mnie 4 tygodnie to zajęło), aż postanowienie z sądu się uprawomocni i nikt nie wniesie zastrzeżeń/odwołań i sąd wyśle to postanowienie do Wydziału Komunikacji w twoim mieście. Jeśli takowe już dotrze (dzwoń co parę dni i pytaj czy już jest), to idziesz do tego WK i dają ci PKK (czyli "skierowanie" czy też swoiste "pozwolenie") na egzamin i z tym idziesz do WORD (albo przez internet) i umawiasz sięna egzamin teoretyczny i potem praktyczny.
2. O ile nie zrobiłeś wcześniej stosownych badań lekarskich i kursu reedukacyjnego (u mnie WK wysyła na badania i kurs dopiero PO ZDANIU egzaminu i - uwaga - wydaniu CZASOWEGO blankietu prawa jazda z kodem 69!), to po zdaniu egzaminu dostajesz z WK skierowania na badania lekarskie i odbycie kursu reedukacyjnego (2x8 godzin w WORD), co jest obligatoryjne, jeśli chcesz odzyskać już "normalne" prawo jazdy.

Kiedy wszystko pozdajesz, kurs odbędziesz, badania lekarskie przejdziesz bez zastrzeżeń - po upływie okresu na zakaz z blokadą, dostaniesz już z powrotem "prawdziwe" prawo jazdy :)

PS. Jak się okazuje - przynajmniej w moim świeżym przypadku - egzamin na prawo jazdy można zdawać DO SKUTKU, bez konieczności ponownego odbywania kursu, jeśli nie zda się za pierwszym razem.

Witam, Panowie, zdalem prawko 2 gi raz. Jeszcze 10mcy alkoblokada. Czy jestem traktowany jako swiezy kierowca tzn. te wszystkie ograniczenia itp. Bylem pewien, że tak będzie. Jednak na plastiku przy nr. 10 mam "wazne od" 16.11.09.Czy to oznacza, że posiadanie prawka ma ciągłość? Chodzi mi głównie o te ograniczenia pracy jako kierowca, prędkości itp. Czy w tym przypadku jestem traktowany jako "stary" kierowca, czy "świeży" pytam dla pewności. Pozdrawiam i dzieki z gory za pomoc.. 🙂

chucknoris napisał:
Witam, Panowie, zdalem prawko 2 gi raz. Jeszcze 10mcy alkoblokada. Czy jestem traktowany jako swiezy kierowca tzn. te wszystkie ograniczenia itp. Bylem pewien, że tak będzie. Jednak na plastiku przy nr. 10 mam "wazne od" 16.11.09.Czy to oznacza, że posiadanie prawka ma ciągłość? Chodzi mi głównie o te ograniczenia pracy jako kierowca, prędkości itp. Czy w tym przypadku jestem traktowany jako "stary" kierowca, czy "świeży" pytam dla pewności. Pozdrawiam i dzieki z gory za pomoc.. 🙂

Witam czy jest ktoś kto robił badania psychiatryczne womp rzeszow ?
Mam pytanie jak to wygląda ile czasu trwa i jaki jest werdykt ?
Dzięki za odp.

Pl4y napisał:
marixWR

WOMP Rzeszów, podobno jeden z najgorszych, a tak krótko dostałem brak przeciwwskazań ponieważ jak to stwierdził lekarz, stężenie alkoholu było wysokie ( niecały promil) i oprócz tego wykryto u mnie małą wadę wzroku -0.75
Witam.
Matrix czy miałeś psychiatrę?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót