Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
biezanow_123 napisał:
A będzie Ci sie to kalkulować?

Na chwilę przypuśćmy, że będzie - to to w ogóle by przeszło? No bo przecież jest drugi pracodawca, a tam inne wynagrodzenie itp... A jakbym założył własną firmę i zgłosił do sądu, że będę z niej odprowadzał?

To już lepiej wygląda ta opcja z pracą u znajomego ;-) spokojnie powinno przejsc takie cos

Witam można się z Tobą jakoś skontaktować prywatnie mailem lub w inny sposób biezanow_123?

Mam zagwozdkę. Mam zgodę sądu na alkoblokadę, wyrobiłam PKK, wszystko ok. Ostatnio zdawałam egzamin i usłyszałam od egzaminatora,że zdaje w kodzie 68. Od razu mi to nie pasowało,ale w stresie zapomniałam dopytać. Owszem rozumiem kod 69, ale czy mogę się dowiedzieć kto i na jakim etapie zadecydował o dopisaniu kodu 68?
Nie przeszkadza mi to jakoś bardzo,poprostu jestem zdziwiona,bo ani lekarz orzecznik nic takiego nie wpisał na zaświadczeniu lekarskim,ani w orzeczeniu sądu nie było takiej wzmianki... Interesuje mnie też druga sprawa,w zasadzie mój zakaz prowadzenia pojazdów kończy się za 7miesiecy. Wymienię wtedy prawko na takie bez kodu 69, ale właśnie co z kodem 68?
Czy ktoś z Was miał podobną sytuację?

Cześć,
Mam pytanie odnośnie badań w WOMP - często czytam na stronach "informacyjnych", że pobierana jest krew oraz mocz. Jednak na forach rzadko widzę aby ktoś pisał o moczu. Chcę sobie zrobić ogólne badania przed udaniem się do WOMP, tylko nie za bardzo wiem na co zwrócić uwagę. Jeśli chodzi o krew, to rozumiem, że głównym czynnikiem są próby wątrobowe, a o co chodzi z moczem (czy w ogóle jest badany i pod jakim kątem? jakie badania przeprowadzić na własną rękę, aby być spokojnym o prawidłowe wyniki w WOMP)?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.

Jak wiadomo zabrano mi prawko na 4 lata. W tym kwietniu 2022 minie dwa lata. I tu pytanie z innej beczki. Kończy mi się OC na samochód który jest moja własnością. W tamtym roku ubezpieczyłem zdalnie bo pandemia. W tym roku udam się do PZU aby odnowić polisę. Agent zawsze się pyta czy byly kolizję...itd
Wiadomo że nie bo sam nie jeżdżę tylko żona jeździ. Co z moimi zniżkami 60%? Czy PZU ma w ewidencji że nie mam prawa jazdy?

Proszę moderacje o przeniesienie do prawidłowego wątku na forum.

Pirat22 napisał:
Cześć,
Mam pytanie odnośnie badań w WOMP - często czytam na stronach "informacyjnych", że pobierana jest krew oraz mocz. Jednak na forach rzadko widzę aby ktoś pisał o moczu. Chcę sobie zrobić ogólne badania przed udaniem się do WOMP, tylko nie za bardzo wiem na co zwrócić uwagę. Jeśli chodzi o krew, to rozumiem, że głównym czynnikiem są próby wątrobowe, a o co chodzi z moczem (czy w ogóle jest badany i pod jakim kątem? jakie badania przeprowadzić na własną rękę, aby być spokojnym o prawidłowe wyniki w WOMP)?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.

mocz badają jak miałeś zatrzymane za narkotyki tylko zeby sprawdzic czy nie bierzesz

JaksonBB byłem w podobnej sytuacji i byłem u mojego agenta powiedziałem że kończy mi się OC i bez problemu zrobił mi kontynuację OC i to nawet z nizszą kwotą co rok poprzedzający zatrzymanie pj więc chyba nie wiedzą a ja też nie wspominałem o tym

Rok temu juz nie miałem prawka i w PZU też się nie przyznałem że nie mam uprawnień i normalnie odnowienie polisy wypisali.

piotr1990@ napisał:
mocz badają jak miałeś zatrzymane za narkotyki tylko zeby sprawdzic czy nie bierzesz

Ok, nie "biorę" więc "oleję" badanie moczu.
A tak z ciekawości... podobno nie wiedzą za co zatrzymane (na skierowaniu też nie napisane) więc raz robią, raz nie?

Sorry, spojrzałem jeszcze raz na skierowanie i tam jednak jest informacja za co.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Lepiej jest kupić używaną blokadę alkoholową, czy wynająć?
I jak wygląda sprawa z kalibracją a później montażem(czy można na własną rękę montować)

Michu912 napisał:
Lepiej jest kupić używaną blokadę alkoholową, czy wynająć?
I jak wygląda sprawa z kalibracją a później montażem(czy można na własną rękę montować)
Ja kupiłem używaną za 600 zł interlock XT, kalibrację zrobiłem i montowałem sam trochę to trwało z montażem gdyż nie jestem elektrykiem, o wiele tanie mi to wyszło.

mleko843 napisał:
Ja kupiłem używaną za 600 zł interlock XT, kalibrację zrobiłem i montowałem sam trochę to trwało z montażem gdyż nie jestem elektrykiem, o wiele tanie mi to wyszło.

Podczas jazdy dmuchasz? Mam parę pytań w sprawie montażu i kalibracji

Mam pytanie do osób, które mają już założoną blokadę alkoholową. Czy możecie polecić jakąś blokadę, żeby się za bardzo nie wykosztować 😉 Firm, które oferują je w internecie jest bardzo dużo, wiem, że musi być zakładana w autoryzowanym serwisie i skalibrowana, a ceny bardzo się różnią

tojatojatoja napisał:
Mam pytanie do osób, które mają już założoną blokadę alkoholową. Czy możecie polecić jakąś blokadę, żeby się za bardzo nie wykosztować 😉 Firm, które oferują je w internecie jest bardzo dużo, wiem, że musi być zakładana w autoryzowanym serwisie i skalibrowana, a ceny bardzo się różnią

Czesc, ja mam wypożyczoną z autowatch. Koszt to 100zł/mc + montaż (500), oraz koszt kalibracji. Przyjezdzaja, zakładaja i serwisują.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót