Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. III

• Autor wątku Autor wątku Brunonz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ja 2 tys . 5 tys na fundusz , zakaz lat 3 - 2,1 promila
wczoraj sprawdzałem wyciąg z KRK i wyrok już tam widnieje czekam teraz na polecenie zapłaty w/w kar :(

biezaniw!!! Nie wprowadzaj w błąd. Rok po spłacie kasy jest SIĘ nie karanym i sądowy zakaz prowadzenia pojazdów niema nic do tego. Potrzebowałem papier o niekaralności i taki dostałem a miałem jeszcze ponad rok do końca braku prawka! Tak było w Krakowie.

dziwne bo myślałem że po spłacie grzywny trzeba jeszcze czekać do końca zakazu by się zatarło

Eragon1 napisał:
biezaniw!!! Nie wprowadzaj w błąd. Rok po spłacie kasy jest SIĘ nie karanym i sądowy zakaz prowadzenia pojazdów niema nic do tego. Potrzebowałem papier o niekaralności i taki dostałem a miałem jeszcze ponad rok do końca braku prawka! Tak było w Krakowie.
Jesteś śmieszny. Podaj przepis na poparcie tego co mówisz bo ja bez problemu moge wstawić tutaj artykuł który reguluje to co mówie więc w błąd nie wprowadzam

Witam czy Niemiecka policja ma wgląd do Cepiku w trakcie normalnej kontroli drogowej?

Pawel-Ja mam zatrzymane prawko przez Starostę mam zakaz prowadzenia pojazdow do ktorych prowadzenia uprawnia prawo jazdy kat A,jezdze zawodowo ciężarówką mialem kontrole pokazalem prawo jazdy a prawka fizycznie blankietu nikt mi nie zabral nie wiem czy oni jakos to sprawdzają ale w moim przypadku pojechalem dalej

Jest dużo opini na ten temat blankiet też mam fizycznie

Witam. Miałem prawo jazdy zatrzymane na 3 lata, do grudnia 2022 roku. Starosta wzywa mnie do złożenia dokumentów i orzeczenia lekarskiego w grudniu 2021 czyli obecnie. Lekarz wydał pozwolenie na 5 lat, czyli do grudnia 2026, a więc de facto na 4 lata od daty zwrócenia prawa jazdy. Czy to normalne, że starosta każe robić badania na rok przed terminem zwrotu prawa jazdy?

No pismo dostałem, że w takim a takim terminie mam przedłożyć do urzędu wszystkie dokumenty (orzeczenie psychologa, orzeczenie lekarskie, certyfikat odbycia kursu reedukacyjnego). Jeśli tego nie zrobię, starosta ma prawo do zatrzymania prawa jazdy na czas nieokreślony. No a jak miał mnie wezwać? W wieczornym wydaniu wiadomości na TVP1?

Ja też dostałem. Te pisma są z urzędu i muszą je wysłać. Ja je dostałem po miesiącu od zatrzymania prawka. Nawet nie było rozprawy. Zabrali na 4 lata wiec olałem re kartki. Zrobię badania jak mi się będzie kończyć okres kary. I tyle.

Też robiłem te wszystkie rzeczy tuż przed końcem zakazu. I bez problemu skierowania były ważne. Żadnych konsekwencji że nie wciągu 30 dni od otrzymania pism. Jak ktoś ma zatrzymane prawko na dłużej to bez sensu robić szybko badania lekarskie bo może się okazać że będą ważne krucej niż zakaz obowiązuje (womp Kraków daje na 5 lat)

Czy jesli mam zabrane na 3 lata mając prawo jazdy trochę ponad rok, to czy muszę po zakonczeniu odbywania kary podchodzic do ponownego pełnego kursu na prawo jazdy w ośrodku szkolenia kierowców, czy podchodzę normalnie prosto do egzaminu?

Podchodzisz tylko do egzaminu oczywiście jeśli wcześniej uzyskasz orzeczenie lekarskie z WOMP o braku przeciwskazać do prowadzenia pojazdów. Powinno przyjść pocztą skierowanie ze starostwa na takie badania

Wlasnie wczoraj przyszło i akurat wszedlem tu zeby zobaczyc czy faktycznie to trzeba robić w tym terminie bo jest to totalnie bez sensu i akurat trafiłem na rozmowę wyzej to przy okazji spytalem :d

Czyli generalnie to nie ma sensu leciec teraz w czasie świąt do tego wompu tylko w zasadzie mozna na spokojnie pozniej tak?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót