I
icedfan
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 98
biezanow_123 napisał:Jesta o co chodzi
i co też orzeczenie z Przeciwwskazaniami i następny termin ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
biezanow_123 napisał:Jesta o co chodzi
Nie. Udalo sie za pierwszym razem. Dostalem pozytywny wynik ale na 2 lata tylko do 2018ricedfan napisał:i co też orzeczenie z Przeciwwskazaniami i następny termin ?
ale na 2 lata tylko do 2018r to znaczy że termin następnego badania w 2018 czy co ? długo nie piłeś przed badaniami? i ile miałeś jak cię złapali?biezanow_123 napisał:Nie. Udalo sie za pierwszym razem. Dostalem pozytywny wynik ale na 2 lata tylko do 2018r
bardzo głupio postępujesz żebyś nie skończył jak ja , u mnie zakaz był do sierpnia tego roku ale sprawa dopiero we wrześniu teraz już jestem 2 miesiące po zakazie a urząd nadal nie ma wyroku z sądu a dopiero wtedy może dać skierowanie na badania lekarskie które robi się nawet miesiąc bo są kolejki , więc z tego pół roku może zrobić ci sie faktycznie rok albo i lepiej a w tym czasie nie wolno Ci wsiadać za kółko chyba ze lubisz mandaty 500zł plus laweta 460złmysteryman napisał:Witam wszystkich,
Opisze mój przypadek dnia 11.10.2016 zatrzymała mnie rano policja do kontroli trzeźwości przy pierwszej i drugiej próbie wyszło 0,13mg/l, standardowo zostało mi zatrzymane prawo jazdy termin pojawienia sie na posterunku policji był wczoraj czyli 12.10.2016 r, przyznali mi zabrania prawa jazdy na 6 miesięcy i 500 zł grzywnych - odmówiłem przynznania się do winy i czekam na list z sądu w którym ma być podany termin rozprawy.
Zatem mam kilka pytań:
a) mniej więcej do ilu dni takie wezwanie przychodzi
b) czy muszę być na rozprawie
c) czy czas liczony zabrania prawa jazdy jest od 11.10.2016 r czy dopiero jak wyrok sądowy się uprawomocni
d) słyszałem z pewnego źródła, że jeżeli przedłużę trochę sprawę to nadal mogę jeździć ponieważ nie ma zasądzonego wniosku prawomocnego a jedynie dostąnę mandat za brak dokumentów
e) jeżeli przykładowo uda mi się 2 miesiące odraczać nakaz sądowy i po tych 2 miesiącach zgodze się na przyjęcie kary to wtedy nie moge już kierować samochodem i zostaje mi tylko 4 miesiące zakazu kierowania. (czytałem o kimś kto przez prawie rok się odwowływał - zatem mógł jeździć samochodem i kiedy sąd okręgowy zasądził kare prawomocną bez możliwości odwołania się już to i tak za 2 dni miał koniec kary i odebrał prawo jazdy)
f) po odbyciu kary mogę jeździć samochodem bez wyrobienia jeszcze nowego prawa jazdy jeżeli tak to w przypadku kontroli dokumentów jakie konsekwencje poniosę
g) gdzie idę po odbyciu kary po jakieś informację co mam dalej robić aby odzyskać prawo jazdy
h) czy zna ktoś dobrego adwokata z krakowa który się takimi sprawami zajmuję ?, czytałem że można napisać taki wniosek o dobrowolne poddanie się karze z odstąpieniem od zakazu prowadzenia pojazdów
pozdrawiam,
zalamany_88 napisał:bardzo głupio postępujesz żebyś nie skończył jak ja , u mnie zakaz był do sierpnia tego roku ale sprawa dopiero we wrześniu teraz już jestem 2 miesiące po zakazie a urząd nadal nie ma wyroku z sądu a dopiero wtedy może dać skierowanie na badania lekarskie które robi się nawet miesiąc bo są kolejki , więc z tego pół roku może zrobić ci sie faktycznie rok albo i lepiej a w tym czasie nie wolno Ci wsiadać za kółko chyba ze lubisz mandaty 500zł plus laweta 460zł
zalamany_88 napisał:nie ma wyroku z sądu a dopiero wtedy może dać skierowanie na badania lekarskie które robi się nawet miesiąc bo są kolejki , więc z tego pół roku może zrobić ci sie faktycznie rok albo i lepiej a w tym czasie nie wolno Ci wsiadać za kółko chyba ze lubisz mandaty 500zł plus laweta 460zł
icedfan napisał:mysteryman właśnie może będziesz widział o co to chodzi dostałem parę dni temu
->
icedfan napisał:mysteryman zatrzymane na 9 miesięcy okres 9 się skończył... w trakcie 9 miesięcy wykonane badania lekarskie psychologiczne... na lekarskich się zatrzymało bo przeciw skazania są i jest drugi termin badań na grudzień ale chodzi mi o to pismo tylko![]()