Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie.

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Co to znaczy w przyśpieszonym tempie? Zazwyczaj wtedy wyrok jest szybciej, niż w przypadku Twojego stawiennictwa na sprawie. Mimo wszystko różnie to bywa. Zazwyczaj sędzia przyklepuje wniosek bez większych problemów.

Chodzi o to, że jak odmówiłem przyznanie się do winy to policjant powiedział że rozprawa będzie gdzieś za ok. 2 miesiące, a jak się przyznam do winy to mogą mi na dniach przysłać pismo z wyrokiem...

Jacyków69 napisał:
Mi odebrano prawko w lutym 2016, w maju robilem już psychologiczne i lekarskie. Przed lekarskimi lepiej nie pij z 3,4 tyg, bierz ostropest w tabletkach + hepaslimin lub cos podobnego, do tego zdrowe jedzenie, grefruty, szpinak itp. Ale najważniejsze to te tabletki i woda niegazowana, codziennie po 1,5-2l ;)
Dzięki takiej kuracji miałem nowiutką wątrobe na badaniach i otrzymałem decyzje bezterminową :)

poprosiłem w aptece o ostropest a dała mi https://www.doz.pl/apteka/p79815-SylimaVit_kapsulki_30_szt. ale wcinam to 2 na dzień.

Wg mnie lepsze sa zmielone nasiona ostropestu bo mozna je w sumie dodawac do kazdej potrawy. Nie kosztuje to duzo a starcza na dluzej niz tabletki. Nawet kanapki mozna delikatnie posypac :-) ale nie jest to forum lecznicze wiec skoro dala Ci to Pani w aptece to moze tez jest to ok. O to trzeba pytac na forum zajmujacym sie lekami, suplementami czy ziolami

Witam ponownie,

jeszcze mam pytanie czy ktoś wie gdzie aktualnie w Krakowie robi się badania lekarskie - i jakie są terminy czekania, (czy można się zarejestrować telefonicznie) i czy udaje się to załatwić w 1 dzień ? (ewentualnie kiedy można odebrać wyniki).

Badania lekarskie w Krakowie robisz na ul. Zygmunta Augusta 1 w Malopolskim Osrodku Medycyny Pracy (MOMP). Mozna sie rejestrowac telefonicznie. Czas oczekiwania to ok poltora miesiaca. Zazwyczaj na badania potrzeba 2 dni, chyba ze trafisz na dzien w ktorym beda dostepni wszyscy lekarze ale to malo prawdopodobne. Orzeczenie odbierasz po drugim dniu badan

Witam,wczoraj miałem rozprawę,wniosek o warunkowe umorzenie postępowania został odrzucony,,,standardowo,,3 lata zakazu,,5 tyś,,grzywna i koszty,,,w poniedziałek składam wniosek o uzasadnienie,,następnie o apelację,,z tego co wiem to odroczy to zawsze o jakiś czas spłatę zaskarżonych zobowiązań finansowych.Mam pytanie,,,czy mój wniosek o warunkowe umorzenie będzie ponownie rozpatrywany przez sąd okręgowy? I jeszcze jedno,,mój samochód został zabezpieczony na komisariacie,,,kiedy odstąpią od tego zabezpieczenia? po uprawomocnieniu się wyroku czy po spłacie wszystkich zobowiązań?

kristofer12345 napisał:
Witam,wczoraj miałem rozprawę...

Tak, będzie rozpatrywał jeszcze raz twój wniosek o umorzenie, moim zdaniem szkoda czasu i pieniędzy (koszty za apelację ), zabezpieczenie na poczet grzywny zdejmą po spłacie zobowiązań...

jest spora szansa na warunkowe umorzenie zależy tylko w jakich okolicznościach prowadził pojazd no i ile wydmuchał jak max 0.30 to ma spore szanse jak więcej to niestety

A jaki mniej więcej koszt apelacji? A jak nie spłacę? to co? sami w jakiś sposób sprzedadzą? 0,28mg,po15-tu min 0,23,,,rutynowa kontrola,,czysta kartoteka,,jednak sądu rejonowego to nie wzruszyło.

kristofer12345 napisał:
,,mój samochód został zabezpieczony na komisariacie,,,
Niby z jakiej racji? Pierwszy raz coś takiego czytam, tzn to że samochód jest holowany na parking to ok, ale zazwyczaj można go odebrać na drugi dzień lub nawet w ten sam. Znaleziono tam jakieś narkotyki czy coś?

moze źle zrozumiał normalna procedura ze holują auto na parking , potem idzie na komisariat na drugi dzień po pozwolenie zabrania auta i z tym na parking po auto u mnie tak było

Auto holują na parking jeśli nie ma żadnej trzeźwej osoby która mogła by przejąć samochód... Później trzeba zapłacić za holowanie + parking i można odebrać samochód. Dopóki się nie zapłaci to auto może stać w nieskończoność i za każdy kolejny dzień jest naliczana opłata i chyba jak przez 3 miesiące nikt się nie zgłosi to auto może być odsprzedane :roll: .

co zrobic jak mnie złapali dwa razy w tygodniu pod wpływem ? prawy beda dwie i nie wiem czy złaczyc moge je teraz czy dopiero jak dostane juz wyrok

icedfan napisał:
fajnie to napisałeś z tego co wiem to właśnie tak trzeba było zrobić (chodzi o tą wątrobę) ja nie jadłem nic żadnego leku i przez to dostałem wynik negatywny bo wątroba nie zregenerowana.

Co organizm to inny, ja piję dość sporo. W piątek i sobotę duże ilości. W tygodniu zdarza się w dzień wypić 2-3 piwka też. Przez 10 lat piłem ciągami po 2-3 miesiące. W końcu wylądowałem w szpitalu po wypadku. Robione miałem badania przy okazji na wątrobę i wszystko w najlepszym porządku.

Ostatnio próby też wyszły bardzo dobre. A pije nadal dużo:

4v99ukX.png

Jak ktoś dużo pije, to polecam robić sobie prywatnie próby wątrobowe co kilka miesięcy. Koszt to 15-20 zł.

Ostatnia edycja:
Jonhy akurat ASPAT i ALAT nie są brane pod uwagę na badaniach lekarskich w WOMP :) pod kątem alkoholu bada się GGTP.

Jak pijesz dużo i regularnie to prędzej ci trzustka wysiądzie. Ciągi alkoholowe to jest ewidentne uzależnienie do leczenia odwykowego.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót