Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie.

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
piotrek97 napisał:
dziś dzwoniłem do policjanta i powiedział że w mojej sprawie nic nie wie więcej powiedział że prawdopodobnie może nawet nie być sprawy bo nie mają dowodów że prowadziłem bo oni dojechali jak jechałem już do szpitala
Łoł niezły fart, na Twoim miejscu siedziałbym cicho i raczej nie dzwonił po policji.

Kokpit napisał:
Co ewentualnie może mnie czekać.
Sprawa za jazdę w stanie nietrzeźwości - 3 lata zakazu jazdy, 5000zł kary, ewentualny wyrok w zawieszeniu

Kokpit napisał:
czy ewentualnie mam jakieś możliwości np. uniknięcie kary, zmniejszenie itd.
Warunkowe umorzenie postępowania lub drugą połowę zakazu możesz zamienić na blokadę alkoholową.

Kokpit napisał:
co z ewentualnym dobrowolnym poddaniem się karze ? Jak to wygląda ?
Podpisujesz wniosek.

Witam, mam takie pytanie czy będą robić problemy w wompie ( Sosnowiec), jak zgłoszę sie na badania po terminie ze skierowania?? ( termin to miesiąc od dostarczenia pisma)

dzięki za odpowiedź, ale to wcześniej chyba muszę się umówić na termin ??

biezanow_123 napisał:
Nie. Mozesz isc kiedy chcesz

pójdziesz tylko po to by się przejść, nie wiem jak jest w sosnowcu ale w Rzeszowie tak o kiedy chcesz Cię nie przyjmą, od tego jest rejestracja dzwonisz i się rejestrujesz dopiero wyznaczą Ci termin

Tak. Dzwonisz i sie rejestrujesz. Termin oczekiwania to ok 2 miesiace
icedfan napisał:
pójdziesz tylko po to by się przejść, nie wiem jak jest w sosnowcu ale w Rzeszowie tak o kiedy chcesz Cię nie przyjmą, od tego jest rejestracja dzwonisz i się rejestrujesz dopiero wyznaczą Ci termin
Tak. Zle sie wyrazilem. Oczywiscie sie trzeba wczesniej zarejestrowac. Chodzilo o to ze nic sie nie stanie jak zarejestrujesz sie np za 2 miesiace :-)

Ostatnia edycja:
aż dwa miesiące czekania?? eeeh mam nadzieję, że się wyrobie bo 21 kwietnia kończy mi się roczny zakaz, bo jak rozumiem do tego czasu trzeba odebrać dokument z wydziału komunikacji??

właśnie dlaczego to jest takie poje**** i czeka się aż 2 miesiące? ja dostałem wynik negatywny z orzeczenia lekarskiego i na ponowne ponad 3 miesiące czekania jak nie 4. Powinni to jakoś ogarnąć... jak dla mnie a będę tam już 2 raz robił badania to jest tylko zysk na pieniądze i tyle kradziejstwo w biały dzień i tyle. WOMP TO ZŁODZIEJE.

Ostatnia edycja:
icedfan a dlaczego dali ci negatywne?? do czego lekarz się przyczepił??
o ile oczywiście możesz odpowiedzieć

tezetwu napisał:
jak rozumiem do tego czasu trzeba odebrać dokument z wydziału komunikacji??
Nie trzeba. Bez pozytywnych badań i tak Ci go nie wydadzą. Nic się nie stanie jak przekroczysz ten termin.

icedfan napisał:
dlaczego to jest takie poje**** i czeka się aż 2 miesiące?
Zależy od ośrodka.

tezetwu napisał:
do czego lekarz się przyczepił??
Do prób wątrobowych - wiele osób na tym leży.

Ogólnie te całe badania w wompie wymyślono po to żeby dodatkowo wyciągnąć kasę i zrobić cichą dodatkową karę za jazde po alko. Zgadzam się z innymi, że to nowe prawo to jakaś potężna patologia, nie dość że długie zakazy i kosmiczne kary finansowe, to jeszcze zakaz picia i w ogóle oddychania.

W 2015 roku uczestnicy ruchu będący pod działaniem alkoholu spowodowali 2 211 wypadków (6,7% ogółu).

To niecałe 7% to powód żeby robić taką siekę z tego wszystkiego? W cywilizowanych krajach dozwolone do 0,5 promila , a nawet 0,8 i nikt tam nie robi takiej dziczy z tego, że ktoś tam nie-dotrzeźwiał lub pojechał po jednym piwie....

tezetwu napisał:
icedfan a dlaczego dali ci negatywne?? do czego lekarz się przyczepił??
o ile oczywiście możesz odpowiedzieć

w sumie to do dziś nie wiem... byłem kiedyś specjalnie o to zapytać ale po przez wgłębienie się w to że ten wynik jest negatywny i w to że muszę przejść jeszcze jedne badania zapomniałem o ten wynik zapytać i go zobaczyć, ale z tego co się dowiedziałem to sugerowała się lekarka tym że musi mnie sprawdzić w roku czasu czy ja piję alkohol i dlatego dostałem 2 badania. nie wiem do dziś . :x

Archaco napisał:
Nie trzeba. Bez pozytywnych badań i tak Ci go nie wydadzą. Nic się nie stanie jak przekroczysz ten termin.
Tzn mi chodzi o to, że mam zakaz prowadzenia na 1 rok, ale dostałem też z miasta pismo, że cofnięto mi uprawnienia, rozumiem, że przez brak badań. Chodzi mi o to, czy jak nie zdążę zrobić tych badań do końca zakazu, to czy będę musiał od nowa zdawać egzamin??
czy po prostu po dostarczenia wyników badań, przywrócą mi uprawnienia i oddadzą dokument, nawet jeśli minie okres roku jaki dostałem w sądzie??

czy zatrzymanie prawa jazdy za pokwitowaniem po spożyciu środków odurzających podlega pod art. 135 ust. 1 lit. 1?
1) zatrzyma prawo jazdy za pokwitowaniem w razie:
a) uzasadnionego podejrzenia, że kierujący znajduje się w stanie nietrzeźwości lub w stanie po użyciu alkoholu albo środka działającego podobnie do alkoholu,

tezetwu napisał:
Chodzi mi o to, czy jak nie zdążę zrobić tych badań do końca zakazu, to czy będę musiał od nowa zdawać egzamin??
Nie
Kenny97 napisał:
czy zatrzymanie prawa jazdy za pokwitowaniem po spożyciu środków odurzających podlega pod art. 135 ust. 1 lit. 1?
Tak. Przeciez jest napisane jasno. Ale jest to prawo o ruchu drogowym ktore mowi kiedy policjant zatrzyma prawo jazdy

Ostatnia edycja:
icedfan napisał:
w sumie to do dziś nie wiem...
Skoro skierowali Cie na terapię to oczywiste chyba.

tezetwu napisał:
dostałem też z miasta pismo, że cofnięto mi uprawnienia, rozumiem, że przez brak badań.
Nie. Cofnięto Ci uprawnienia ponieważ masz orzeczony zakaz i do tego czasu masz też cofnięte uprawnienia. Po złożeniu wniosku o nowe PJ zostaną automatycznie przywrócone.

tezetwu napisał:
czy będę musiał od nowa zdawać egzamin??
Egzamin musisz zdawać jeśli zakaz został prawomocnie orzeczony na okres powyżej roku. Ewentualnie jeśli przekroczyłeś punkty karne.

Archaco napisał:

Zależy od ośrodka.

Do prób wątrobowych - wiele osób na tym leży.

Ogólnie te całe badania w wompie wymyślono po to żeby dodatkowo wyciągnąć kasę i zrobić cichą dodatkową karę za jazde po alko. Zgadzam się z innymi, że to nowe prawo to jakaś potężna patologia, nie dość że długie zakazy i kosmiczne kary finansowe, to jeszcze zakaz picia i w ogóle oddychania.

W 2015 roku uczestnicy ruchu będący pod działaniem alkoholu spowodowali 2 211 wypadków (6,7% ogółu).

To niecałe 7% to powód żeby robić taką siekę z tego wszystkiego? W cywilizowanych krajach dozwolone do 0,5 promila , a nawet 0,8 i nikt tam nie robi takiej dziczy z tego, że ktoś tam nie-dotrzeźwiał lub pojechał po jednym piwie....

Nie wiem co wy z tymi próbami wątrobowymi robiłem w tym tygodniu badania nikt nic takiego nie robił , terminy 2 miesięczne to chyba tylko w sosnowcu

Womp Gdańsk badnia na miejscu tylko musiałem być rano ok 3h wszystko razem psychotesty miałem już zrobione prywatnie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót