Problemy z dodatkowapraca.com

• Autor wątku Autor wątku martatt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Należało przeczytać wątek, a nie dublować post.

Ariel .. ja tez jakis czas temu juz dostałam post o tym ze sprawa trafi do sadu, ale nic mi nie przyszło, ani zadne awizo na przesluchanie, ani ze mam cos zapłacić, ani ze mam sprawe w sadzie, wiec mysle ze to bujda, tym bardziej, ze nawet nie dokonczylam tej rejestracji, tylko zaaplikowalam, zadnych moich sanych oprócz imienia i nazwiska i adresu to nie maja, a takie dane to z fejsa mozna miec .. wiec nic im nie wysylaj , bo oni na tym zarabiaja, na przestraszonych ludziach .

karolina627 napisał:

Otrzymanie wezwania z sadu to kwestia ok. 2-3 miesięcy od momentu otrzymania powiadomienia od nas. Tyle trwa ten proces. Odsetki karne sa w tym czasie naliczane. Mamy rowniez Pani PESEL ktory juz nie jest dana "do zebrania z fejsa".

Proszę nie. cytować całych postów. To zaśmieca forum

Ostatnia edycja:
volll A wzywaj se do sądu i co mi zrobicie ? Nie mam zarobków a komornik może mi naskoczyć bo jestem na utrzymaniu i nie mam swojego wkładu w rzeczy w mieszkaniu co do sądu i co mi zrobią ? Prace społeczne dzadzą ? hahahaha

@Ariel, proszę się zachowywać kulturalnie.

Ariel TKO napisał:
volll A wzywaj se do sądu i co mi zrobicie ? hahahaha...

Kiedys sie Pan usamodzielni, a do tego czasu moze okazac sie iz dlug znaczaco sie powiekszyl. Oczywiscie Pana wola. Dlugi przedawniaja sie po 10 latach co nie oznacza ze znikaja. Co wiecej kazde podjecie krokow komorniczych odnawia ten okres na kolejne 10 lat.

Ostatnia edycja:
118 kc, w tym wypadku chodziło oczywiście o to ze komorniczy nakaz zapłaty przedawnia się po 10 latach a na mocy art 123 kc bieg przedawnienia jest przerywany. Samo roszczenie z racji umowy o dzieło przedawnia się po 2 latach, w przypadku niewykonania dzieła, okres ten liczony jest od daty końcowej w której dzieło powinno być zdane. To ze dług jest przedawniony oznacza ni mniej ni więcej iż nie jest on do dochodzenia na drodze sadowej co nie oznacza że go nie ma.

volll napisał:
co nie oznacza że go nie ma
Natomiast oznacza, że nie można go skutecznie dochodzić :)
O przedawnieniu orzeka sąd na wniosek dłużnika.

Janusz M. napisał:
Natomiast oznacza, że nie można go skutecznie dochodzić :)

Na drodze sądowej, tak też własnie powyżej napisałem, są jednak inne sposoby dochodzenia swoich roszczeń niż droga sądowa.

Janusz M. napisał:
O przedawnieniu orzeka sąd na wniosek dłużnika.

Dokładnie.

Należy jednak zauważyć iż niedopuszczenie do przedawnienia nie jest jakoś szczególnie skomplikowane.

Należy jednak zauważyć iż niedopuszczenie do przedawnienia nie jest jakoś szczególnie skomplikowane.
Dla kogoś, kto na tyle zna się na prawie, iż ma w regulaminie wiele klauzul abuzywnych? No, nie wiem...

Proszę mi przytoczyć z KC czym są klauzule abuzywne to odbije skutecznie piłeczkę.

Albo aby nie czekać, może i się nie znam ale z tego co wiem to klauzule abuzywne reguluje art 385 KC, należy chyba zauważyć iż w każdym zdaniu widnieje słowo "KONSUMENT" więc nie ma tutaj mowy o klauzulach abuzywnych których spis defakto nie bez powodu prowadzi UOKiK.

Ostatnia edycja:
Nie mam najmniejszego zamiaru. W mojej opinii serwis nie działa w sposób uczciwy i nie zamierzam w jakikolwiek sposób być mu pomocnym.
Piłeczkę będziesz mógł sobie być może poodbijać z UOKiKiem i SOKiKiem.

UOKiK i SOKiK nie ma tu nic do gadania bo nie ma tutaj konsumentów albowiem to umowa o dzieło i nie ma zastosowania nawet przepis o konsumenckiej umowie o dzieło. Już chyba wystarczająco wykazałem że nie ma Pan racji dlatego dalsza dyskusja z Panem nie nastąpi.

Do administracji: Proszę o moderację.

Ostatnia edycja:
Odniosłem się do takiej Twojej opinii:
UOKiK i SOKiK nie ma tu nic do gadania bo nie ma tutaj konsumentów albowiem to umowa o dzieło i nie ma zastosowania nawet przepis o konsumenckiej umowie o dzieło. Już chyba wystarczająco wykazałem że nie ma Pan racji dlatego dalsza dyskusja z Panem nie nastąpi.

Słowa też nie potrafisz dotrzymać? ;-)
Już chyba wystarczająco wykazałem że nie ma Pan racji dlatego dalsza dyskusja z Panem nie nastąpi

Coraz bliżej zamknięcia tematu.

volll
Mezczyzna.gif

Jeśli występuje Pan na naszym forum w imieniu "dodatkowapraca.com", to proszę nam podać swoje nazwisko, imię i stanowisko, oraz dane firmy (Nazwa, NIP, REGON, adres).
Nie może Pan anonimowo udzielać odpowiedzi.

Powrót