No to ja wam powiem że dwa dni temu miałem ten sam mail co inni ale wpadłem na extra pomysł bo w sądy bawić się nie chciałem też napisałem do nich wiadomość

rzez Prawnika(Kolege)
Witam piszę w imieniu mojego klienta :
****** który rejestrował się u was i nie korzystał z usługi ale pomimo to dostał wezwanie do zapłaty.Chciał bym poinformować że klient nie będzie płacił żadnej opłaty serwisowi pobieraczek.pl a dokładniej spółce Eller Service s.c. kwoty 94,80.
Chciał bym także poinformować że moja kancelaria oraz UOKiK a także inne organizacje w najbliższym czasie mają wszcząć wobec waszej firmy postępowanie.
Wasza firma złamała podstawowe paragrafy podpisywania umów tj. :
"Przed zawarciem umowy na odległość konsument powinien zostać poinformowany m.in. o:
* imieniu i nazwisku przedsiębiorcy;
* cenie i zasadach jej zapłaty;
* koszcie, terminie i sposobach dostawy;
* prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni;
* miejscu i sposobie składania reklamacji;
* prawie wypowiedzenia umowy.
Po zawarciu umowy wszystkie te dane przedsiębiorca powinien potwierdzić na piśmie.A tak się nie stało .
Mam zamiar także podać wasz serwis aby upewnić się o waszej legalności oraz czy spółka nie pośredniczy w piractwu programów filmów itp.
Tak więc:
Powołując się na art. 10 ust. 2 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, niniejszym odstępuję od umowy o świadczenie usług Usenet, zawartej z Eller Service S. C., dnia 17 07 2012r.
Pragnę przypomnieć, iż w związku z brakiem pisemnego potwierdzenia informacji, o których mowa w art. 9 ust.1 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, termin, w którym przysługuje mi prawo do odstąpienia od umowy wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia zawarcia umowy.
Odstępując od umowy, zwracam się z wnioskiem o zaprzestanie przetwarzania moich danych osobowych oraz całkowite usunięcie danych ze zbioru danych firmy Eller Service S.C. (podstawa prawna: art. 32 ust. 1 pkt 6 w związku z art. 35 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych).
Jeżeli dane mojego klienta nie zostaną wycofane z serwisu zamierzam wszcząć postępowanie sądowe gdzie wyjaśnimy sprawe umowy ale i także całej legalności plików a także podstawowej legalności serwisu.
Z godnie z art. 5 Dyrektywy 97/7/WE przedsiębiorca jest zobowiązany dostarczyć potwierdzenie wymaganych informacji w formie pisemnej lub w taki sposób aby były one dostępne na innym trwałym materiale. Stanowi to wyraźne przeciwstawienie ulotnego sposobu przekazania tych samych informacji przed zawarciem umowy (np. telefonicznie) oraz po zawarciu umowy (na materiale trwale przechowującym informacje). Nacisk jest zatem położony na trwałość nośnika informacji, a nie na formę pisemną.
I oto następny paragraf który wasza spółka Pogwałciła.
Tak więc czekam za odpowiedzią.
Pozdrawiam:
Radca Prawny oraz Mecenas (Prawnik) :
I dostałem odpowiedź:
Witam.Dziękujemy za odpowiedź do naszego serwisu.
Informuję iż zgodnie za pana prośbą wszelkie sankcje jak i dane pana klienta zostały wyczyszczone z naszego serwisu. Obiecujemy że wprowadzimy poprawki które pominęliśmy wymienione przez pana.Prosimy także o zrozumienie Spółka dopiero weszła na rynek ale pracujemy non stop nad ulepszaniem naszego serwisu.
Pozdrawiamy:
Zespół Pobieraczek
Sorka ale to spisywałem druku.
Taka wiadomość pomogła w zupełności .