Problemy z pobieraczkiem cz. 2

• Autor wątku Autor wątku Colder
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Friends napisał:
A ja Wam przepowiem przyszlosc po pierwszym przyklepaniu umowy przez esad i potem jak sie zajmie nia komornik Pan Miroslaw z forum zniknie i tyle Go bedziecie mogli scigac i trzymac za slowo. :mad::mad:

Panie Miroslawie moze sie Pan przedstawi z imienia i nazwiska i jakies dane do kontaktu ja tez chetnie bede Pana trzymal . Tylko nie jako no name z forum ale w realu ?

Ciekaw jestem co to za argumentacja do banowania: zbyt destruktywne dzialanie :)

Kiepski z Ciebie jasnowidz - dlaczego niektóre osoby tak koniecznie usiłują zasiać jakieś zwątpienie czy niepokój ??? Jaki mają w tym cel - czy to zbieżność z końcem pobieraczka ??? Mądrzy ludzie mówią : " pożyjemy - zobaczymy " , ja jestem pewien swego .

Nikomu nic nie nakazuję bo nie mam takiej możliwości - ale co wiem to piszę i staram się wytłumaczyć a decyzję każdy podejmuje sam .

Co do moich danych - internet daje mi ten przywilej bycia anonimowym i nie dlatego że się czegoś wstydzę ale to ja decyduję komu i co mówię i zapewniam Cię że są osoby na tym forum które wiedzą kim jestem bo im o tym powiedziałem . A nie chcę tego mówić pracownikom pobieraczka z różnych względów .

No to mi podaj na prw. Chetni sie podczepie pod Twoja obietnice zapewnia spokoju poczepie skoro taki bezinteresowny potrafisz byc.
Czemu nie chcesz mowic tego prawnikom pobieraczka ? Czegos sie boisz skoro PODOBNO masz racje ?

Blef jak dla mnie jak nic. Czekam na pw Panie Dobrodzieju Miroslawie.Ale pewnie sie nie doczekam.Ot znowu przepowiadam przyszlosc.

@Friends, a w jakim niby celu chciałbyś uzyskać dane @mirosława12? W czym by Ci to pomogło, nawet naiwnie zakładając, że cwaniactwo wygrałoby w sądzie?

No w takim zebym wiedzial do kogo sie zglosic po zwrot kasy jak pobieraczki wygraja w sadzo skoro obiecuje Pani Janinie i daje slowo/glowe ze Z TEGO NIC NIE BEDZIE to chyba oczywiste.

Zreszta moj ban za cytuje :zbyt destruktywne dzialanie w tym temacie powinien niejednemu dac do myslenia.

A Pan Miroslaw sam nie umie odpowiedziec ? :cool::D

prawda jest taka,że nikt na forum nie zapewni nam,że nie pozwą nas.na dzień dzisiejszy to 2 sprawa w sądzie
1 sprawa to klient pozwał pobieraczka a w mrągowie jest odwrotnie.osobiście nie dostałam jeszcze listu ale dałam prawdziwe dane a to wiąże się z możliwościa korespondencji a ostatnio bardzo znany jest proceder listów poleconych od pobieraczka

A na jakiej to podstawie chciałbyś się do kogokolwiek zgłaszać po "zwrot kasy"? Jesteś na forum prawnym, nie na ławce pod blokiem.

Powód dla mnie stał się jak najbardziej zrozumiały.

ludzi uspokoił by fakt gdyby tutaj udzielił porady prawnik taki z prawdziwego zdarzenia a narazie to forumowicze tylko się udzielają

kasy to ci nawet pełnomocnik nie odda to jest forum.... janina27 jakiej odpowiedzi oczekujesz od prawnika ?

Ostatnia edycja:
żeby wypowiedział się w sprawie pobieraczka jaki jest stan prawny ten sprawy na rok 2013 czy znane są przypadki e-sądu w lublinie i uspokoił"zaniepokoonych"

FreeG napisał:
A na jakiej to podstawie chciałbyś się do kogokolwiek zgłaszać po "zwrot kasy"? Jesteś na forum prawnym, nie na ławce pod blokiem.

Powód dla mnie stał się jak najbardziej zrozumiały.

Ja Ciebie nie rozumiem. Skoro udzielam komus rad i zapewniam ze z tego nic nie bedzie to powinienem brac za to odpowiedzialnosc. Tak to forum tylko niech nie zapewnia ludzi jak sam wie ze to nie takie pewne i niech nie uspokoja ze z tego nic nie bedzie skoro nie daje za to glowy.

Dalej nie rozumiem czemu On sam nie umie odpowiedziec.
I dalej nie rozumiem bana za zbyt destruktywne dzialanie ?

Friends napisał:
Ja Ciebie nie rozumiem. Skoro udzielam komus rad i zapewniam ze z tego nic nie bedzie to powinienem brac za to odpowiedzialnosc. Tak to forum tylko niech nie zapewnia ludzi jak sam wie ze to nie takie pewne i niech nie uspokoja ze z tego nic nie bedzie skoro nie daje za to glowy.
O proszę, to już nie "zwrot kasy", tylko ręczenie głową.

Friends napisał:
Czemu "nie umie"? Forum jest ogólnodostępne, za nikogo nie odpowiadam, a jedynie dołączam do dyskusji.

Friends napisał:
Pytaj się moderacji przez PW.

Ja nic o recznie nie wspominalem. "Odpowiadac glowa" to taka przenosnia w jezyku polskim jakbyc nie chcial wiedziec :D:D:D
Czytasz co chcesz czytac. Wiadomo ze w gre wchodzi kasa osob ktorym Pan Miroslaw udziela rad. Skoro udziela i jest tego pewnien to czemu nie wezmie za to odpowiedzialosci finansowej ? Gratyfikacje tez przewiduje jak bedzie chcial :P

To juz wiecej nie pisz FreeG poczekam na odp. Pana Miroslawa z danymi i chetnie wrzuce maila od pobieraczka do spamu jak radzi :)

Janina27...ja podobnie jak ty podalam prawdziwe dane...i mam stracha co bedzie...
Przewertowalam pare linkow ..i nie slyszalam o listach poleconych ...

Naprawde ???

słyszałam o paru przypadkach np na grupie na fb.pisałam nawet z pewną panią myślę,że 50 letnia kobieta by nie ściemniała,że dostała polecony list.

w UOKiK ,powiedzieli tylko że nie mogą powiedzieć czy płacić czy nie, jedyną konkretną informacją jaką uzyskałam jest to że dopóki nie wyślą pisma listem poleconym to można ich zignorować, a co do tej DOBROWOLNEJ zapłaty, bardziej tu chodzi o kontekst że albo zapłacimy po dobroci albo pozwą nas do sadu, ale jak już wspominałam dopiero pismo wysłane listem poleconym ma moc prawną, jak coś informacje możecie bezpośrednio uzyskać pod numerem telefonu 800 007 707 od poniedziałku do piątku , od godz, 9 do 17.

Friends napisał:

On umie odpowiedzieć ale nie siedzi cały dzień w " pobieraczku " tylko ma i inne zajęcia.
Nie wiem czym się wyróżniasz bym miał Ci podawać swoje dane - może urodą bo rozumem nie grzeszysz . Albo celowo prowokujesz do czegoś albo to drugie. Nie znam Ciebie - a Twoje wpisy wyglądają mi na takie " adwokata diabła " i boś Ci za bardzo na tych danych zależy . Brać odpowiedzialność to ja mogę - za mojego psa a nie za to jakie głupoty ludzie wyczyniają . Najpierw nawiązują z oszustami bezsensowną korespondencję a potem zdziwieni że dostają listy . I gdybym nie był pewny swoich słów to bym tego nie pisał .
Nawet wygranie jakimś cudem jakiegoś procesu przez pobieraczka co zaliczam do kategorii bajek nic nie zmienia . Jest to proces cywilny wytoczony jako odwet za jakieś zachowanie - nie wiem , nie znam wszystkich okoliczności. Jeżeli chcesz powiedzieć że teraz będą wytaczać procesy każdemu kto nie zapłacił - to jesteś w błędzie . Każdego dnia - ponieważ sprawa trwa grubo ponad cztery lata - każdego dnia komuś te roszczenia się przedawniają . I jeżeli mieli by zacząć oskarżać - to już dawno musieli by to zrobić .
Dlaczego ludzie tworzą sobie zagrożenia - nie wiem , za to nie odpowiadam a co piszę ludziom to cały czas podkreślam - znam to bo rejestrowałem się tam kilkakrotnie i zapoznałem z zapisami prawnymi co można wyczytać z necie , również podawałem dane prawdziwe i dziwne że jakiś listów nie otrzymałem .

Tula2709
- brednie ludzie wypisują , nikt nie dostał poleconego listu . A gdyby jednak tak było - to w czym by to coś zmieniło ???

Panie Miroslawie jakie roszczenia sie przedawniaja ? Chyba Pan nie chce albo nie czytal regulamino/umowy pobieraczkowej. Odsetki naliczaja sie od dnia podpisania umowy do dnia jej aktywacji czyli jak nie zaplacilo sie stowy to one dalej sie naliczaja wiec gdzie tu przedawnienia ?

Co Pan za brednie wypisuje nic dziwnego ze woli Pan to robic anonimowo.

Friends napisał:
Panie Miroslawie jakie roszczenia sie przedawniaja ? Chyba Pan nie chce albo nie czytal regulamino/umowy pobieraczkowej. Odsetki naliczaja sie od dnia podpisania umowy do dnia jej aktywacji czyli jak nie zaplacilo sie stowy to one dalej sie naliczaja wiec gdzie tu przedawnienia ?

Co Pan za brednie wypisuje nic dziwnego ze woli Pan to robic anonimowo.

:grin: - dobre , znasz jaszcze jakieś takie kawałki ???
Dla Twojej wiadomości - to nie regulamin pobieraczka stanowi prawo , niestety dla nich są zapisy prawne które kwestię odsetek regulują , tak samo okres przedawnienia roszczeń . Jeżeli chcesz z kimś dyskutować a nawet krytykować czyjś wpis to najpierw zapoznaj się ze stanem faktycznym ale przede wszystkim - wróć do świata realizmu a nie tkwisz w świecie bajek pobieraczkowych .
Okres przedawnienia roszczeń w tym przypadku wynosi trzy lata - zapamiętaj . Jest jeszcze coś takiego jak uchylenie się od skutków prawnych umowy zawartej pod wpływem błędu . Skutki działania pod wpływem błędu regulują art. 84-85 oraz art. 88 Kodeksu cywilnego. Zapewne i to dla Ciebie " kosmos " - trudno , ale każdy może się z tym zapoznać jeżeli tylko chce.:D

Panie Miroslawie 3 lata od daty zgloszenia/powstania roszczenia. A o odsetki sie jeszcze nie upominaja z tego co wiem i co sledze temat.

Ostatnia edycja:
Friends napisał:
Panie Miroslawie 3 lata od daty zgloszenia/powstania roszczenia. A o odsetki sie jeszcze nie upominaja z tego co wiem i co sledze temat.

:grin::D - nie chce mi się tego komentować .

Ostatnia edycja:
Powrót