G
grzes31
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam.mam straszny problem.w kwietniu tamtego roku podstępnie namówiono mnie do podpisania umowy z telepolska.cały czas korzystałem z usług telekomunikacji polskiej s.a.i byłem przekonany że podpisuję umowę z tp sa która dotyczy tylko obniżenia wysokości abonamentu.bardzo się zdziwiłem gdy po kilku dniach otrzymałem telefon z telekomunikacji polskiej z informacją że przechodzę do firmy telekomunikacyjnej telepolska.jednocześnie dzwoniąca do mnie pani zaproponowała że telekomunikacja polska może załatwić anulowanie tej umowy z firmą telepolska,że prześlą mi specjalny druk ,który należy wypełnić i odesłać na wskazany adres.tak też zrobiłem. Dzwoniąca do mnie pani z telekomunikacji polskiej zapewniała mnie że wszystko będzie załatwione i nie będę miał żadnych problemów.wszystko było dobrze,już zapomnieliśmy o tej umowie i firmie tele polska, aż tu zaraz po nowym roku przychodzi faktura vat z firmy tele polska na kwotę prawie 400 złotych.próbowałem wielokrotnie dzwonić do tele polska żeby uzyskać jakieś informację na temat tej faktury ale niestety nie udało mi się,wciążlinia była zajęta. Proszę o pomoc,co mam robić? Nie korzystałem ani jednego dnia z usług tej firmy a tu tyle do płacenia.umowa ,owszem była podpisana ale telekomunikacja polska załatwiła jej anulowanie i miałem nie ponosić z tego tytułu żadnych konsekwencji. Jeśli chodzi o umowę to nawet ja jej nie podpisywałem bo nie było mnie wtedy w domu.podpisała ją moja żona. Czy jest ona ważna jeśli zamiast mnie podpisała ją żona? Bardzo proszę o jakiekolwiek rady w tej sprawie,jak uniknąć zapłaty tej kwoty.
Grzegorz
Grzegorz