S
sundre
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Witam, kupiłem na allegro telefon, telefon miał być nowy, "w stanie idealnym, fabrycznym", używany rzekomo tylko 4 dni w etui i ze szkłem na froncie. Przesyłka dotarła do mojego miejsca zamieszkania w poniedziałek, ja wróciłem do domu dzisiaj i otworzyłem przesyłkę, telefon z tyłu znacząco porysowany, przy patrzeniu się pod konkretnymi kątami. Skontaktowałem się ze sprzedawcą i mnie wyśmiał, powiedział, że kłamię i chcę go oszukać, bo zdjęcia produktu były przecież dostępne. Problem w tym, że zdjęcia były bardzo słabej jakości, miejsce z rysami było przyciemnione a miejsce bez rys dobrze oświetlone, nawet nie mam 100% pewności, że na zdjęciach był dokładnie ten telefon. Sam potrafię zrobić zdjęcie w taki sposób aby te rysy nie były widoczne. Dał mi do zrozumienia (nie mówiąc tego wprost), że nic mu nie udowodnię i to tylko i wyłącznie moja wina. Powiedziałem, że zostanie mu wysłane listem poleconym za potwierdzeniem odbioru odstąpienie od umowy bez podania przyczyny, na co odpisał, że odstąpienie przyjmie ale to prawnik i tak zadecyduje co dalej. Potem wysłałem zdjęcia telefonu bez rys, pokazując mu, że też mogę w ten sposób "oszukiwać" po czym zaczął mnie wyzywać od szympansów. Ktoś mi powie co mogę zrobić w tej sytuacji? Telefon kosztował prawie 3000 zł, aukcja kup teraz, płaciłem kartą, nie wiem czy ma to znaczenie, w każdym razie jestem załamany.