Profi Credit

• Autor wątku Autor wątku pawel36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel36

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie,zwracam sie z prosbao poradę.W listopadzie 2013 pozyczyłam w Profi Credit 2500 zł.Niestety kilka dni pozniej w skutek redukcji etatow straciłam prace z umowa na czas nieokreslony i wysokimi zarobkami.Wyjechalismy z rodzina za granice,tu tez było ciezko ale w lutym udało sie znalezc prace i to 2 wiec bedzie mozna regulowac zobowiazanie w Profi.Wczoraj dowiedziałam sie ze u moich rodziców była policja i szukali mojej mamy,rowniez tam gdzie ona pracuje.zostawili numer telefonu.mama oddzwoniła usłyszała ze rozmawia z policjantka ktora jest na komendzie i nie ma czasu ,ale oddzwoni zaraz.nie oddzwoniła.mam dzis jeszcze raz sprobowała,okazało sie ze za policjantke podawała sie pani z Profi Credit.Rowniez w pracy mamy poinformowała pracownikow ze jest z policji.Powiedziała dzis mamie ze mam oddac 13 tys z pozyczonych 2500,ze wyłudziłam kredyt a jak jestem za granica to znajdzie mnie jakis europejski tytuł wykonawczy i mnie sciagna do kraju.mam czas do czwartku zeby te 13 tys wpłacic.co robic?przeciez mama nie jest kredytobiorca zeby oni z nia cokolwiek ustalali.ma do nich napisac i opisac sytuacje i ze bede za chwile spłacac wszystko?Bardzo dziekuje za podpowiedz.Pozdrawiam.

pawel36 napisał:
.....mama oddzwoniła usłyszała ze rozmawia z policjantka ktora jest na komendzie i nie ma czasu ....okazało sie ze za policjantke podawała sie pani z Profi Credit.Rowniez w pracy mamy poinformowała pracownikow ze jest z policji.Powiedziała dzis mamie ze mam oddac 13 tys z pozyczonych 2500,ze wyłudziłam kredyt a jak jestem za granica to znajdzie mnie jakis europejski tytuł wykonawczy i mnie sciagna do kraju.....przeciez mama nie jest kredytobiorca zeby oni z nia cokolwiek ustalali.ma do nich napisac i opisac sytuacje i ze bede za chwile spłacac wszystko?Bardzo dziekuje za podpowiedz.Pozdrawiam.

na początek mniej chaosu i spokojne podejście

co robic? - poczytać forum :beer:
cała reszta to straszaki ......
co do podawania się za policję - sprawa dla prokuratury
co do rozmowy z matka - matka nie jest stroną i nie powinna rozmawiać a następnym razem zadzwonić na policje i spóścić ze schodów....

aa na koniec spłacać dług w miarę mozliwości - trzeba tylko dokładnie poczytać regulamin bo to 2,5 kawałka wzięte a tu nagle dług 13 kawałów z czego to wynika

PS. najprostsze wyjście spłacić 2,5 kawałka jednorazowo i zakończyć temat

Ostatnia edycja:
dziekuje bardzo,kobieta z windykacji ma dzwonic w czwartek,wiec mama powinna jej powiedziec ze to nie jej sprawa i nic nie wie?oni twierdza ze cos wyłudzilam,dostali przeciez prawdziwe dokumenty i zaswiadzczenia,weryfikowali mnie u pracodawcy.czy rzeczywiscie ich windykacja moze mnie tu za granica znależć i straszyc europejskim nakazem?

pawel36 napisał:
...czy rzeczywiscie ich windykacja moze mnie tu za granica znależć i straszyc europejskim nakazem?

Jeśli masz stała pracę na etacie - tak zawsze mogą Cię znaleźć. Chociaż jesteś leń..... :razz: Poczytaj zanim zadasz pytania. Jest takie powiedzonko nieznajomość prawa szkodzi - dlatego w naszym państwie każdy musi być prawnikiem, lekarzem, dentystą, pielęgniarką, hydraulikiem, budowlańcem itd ..

https://e-justice.europa.eu/content_order_for_payment_procedures-41-pl.do

Jak wystąpią to się odwołuj - nie uznajesz roszczenia w całości....... nie pamiętam w tej chwili orzeczenia ale w jednej ze spraw sąd uznał zawyżone odsetki za lichwę i nakazał zapłacić tylko należność główną i odsetki ustawowe.

Podstawa to dlaczego z 2,5 kawałka zrobiło się 13 kawałków. Pisz pismo o wyjasnienie...

Ostatnia edycja:
Witam mam problem z firmą Profi Credit tzn.zaległe dwie raty i pan windykator straszy mnie że będzie mnie nachodził w domu i o wszystkim powie mojej mamie ponieważ z nią mieszkam czy ma do tego prawo bo z tego co się orientuje to nie ma do tego prawa a i jeszcze mi dzisiaj powiedział że jak nie zapłacę tych rat natychmiast to inaczej będziemy rozmawiać chciałam zgłości skargę na niego ale boję się tego że firma zacznie mi robić problemy i sprawę w sądzie

Mam też problem z kredytem w proficredyt. We wrześniu wyznaczono mi kwotę do spłaty moich zaległości. Wpłaciłam tą kwotę, a dzisiaj przyjeżdża windykator z jeszcze jednym windykatorem i mówią mi, że jak do piątku nie wpłacę 2000 to przyjadą i zabioræ mi sprzęty, które mam w domu. Nie mogłam znaleźć potwierdzenia z tych wpłat w zeszłym miesiącu to jeszcze powiedziano mi że jestem kłamcą, a oni nie mają tej kwoty zaksięgowanej. Do wiedziałam się też że z mojej pożyczki 6000 mam do spłacenia 25000. Proszę o pomoc. Jestem u kresu wytrzymałości. Błagam o pomoc😥😥😥

ostrego psa w domu nie masz?
nadto potrzebujesz kalkulatora ny wyliczyc czy cie nie oszukali. jesli splacilas to co sie nalezy to sprawa jest zamknieta. w razie kolejnej wizyty stanowczo zegnasz panow

A jak mnie dadzą do komornika? Boję się tego? Nie było wogóle dyskusji, żebym mogła z nimi porozmawiać, a jeszcze powiedzenie Pani kłamie...

Dziękuję za podpowiedzi. Tylko mi kazali do piątku wpłacić 2000 zł, jestem sama i nie wiem co mam zrobić. Czy płacić tylko raty, które mam w grafiku rat, bo ja na dzień dzisiejszy nie mam takiej kwoty? I ta kwota, 25 000 jeszcze do spłaty?

malkaziu napisał:
Do wiedziałam się też że z mojej pożyczki 6000 mam do spłacenia 25000.
no comments...
najpierw wylicz ile się należy, a nie myśl czy masz 2 tys czy nie masz

Tzn. co mam zrobić, jak wyliczyć...jak nie zapłacę tej kwoty to powiedział mi, że przyjdą i zabiorą mi rzeczy na taką kwotę ile jestem im winna. Proszę o jakąś podpowiedzi.

Witam ci windykatorzy nie mają prawa do zabierania Tobie żadnych rzeczy ponieważ takie prawo ma komornik a oni tylko straszą ludzi żeby się bali jak powiedziałam panu z proficredit że jeżeli będzie mnie nachodził i straszył to następna wizyta to będzie w asyście policji tylko szkoda bo jest mądry przez telefon a jak jest u mnie po ratę to ciuchutki nie daj się zastraszyć zaloguj się do swojego panelu klienta na stronie internetowej i tam masz czarno na białym kiedy raty były księgowane albo zadzwoń na infolinię i się zapytaj a jak panowie przyjadą to powiedz że czekasz na policję i chcesz rozmowę prowadzić w ich asyście

jeszcze jedno moja jedna umowa już była w sądzie i miałam wyrok zapłaty ale nie płaciłam całości tylko dalej w ratach ale mniejszych niż wcześniej,nagle po jakimś czasie (oczywiście odwoływałam się do sądu) dzwoni pan i mówi że firma umorzyła mi część długu i koszty sądowe tak nagle dziwnym trafem ja tej firmy nie rozumiem

Dziękuję ślicznie za rady, ponieważ od ich wizyty cały czas płacze. Nikt mi nie chce pomóc, tylko słyszę Twoja sprawa...No fakt moja sprawa...Ale już nie daje rady...Przepraszam za zajęcie czasu??????

Nie ma co płakać nie daj się im bo im chodzi o zastraszeni ludzi i myślą że to pomoże w odzyskaniu długu zadzwoń na infolinie i powiedz o co chodzi i że Cię straszą i chcą zabrać bezprawnie Twoje rzeczy i że masz wszystko nagrane i sprawę zgłaszasz policji a co najważniejsze poczytaj jakie ma prawa taki windykator

malkaziu napisał:
jak nie zapłacę tej kwoty to powiedział mi, że przyjdą i zabiorą mi rzeczy na taką kwotę ile jestem im winna
a jak ci powiem że jak mi do piątku nie zapąłcisz 5 tys zł to oddasz w naturze. i co, zgadzasz się bo jak nie to i tak cię wezmę siłą? sorry za skrajny przykład ale chyba ci uświadomiłem jakie mają prawo wynieść cokolwiek z twojego domu tzn. nie mają żadnego.
to ty masz prawo spuścić ich ze schodów gdyby usiłowali przemocą wedrzeć się do twojego mieszkania, gdyż będzie to twoje działanie w granicach obrony koniecznej. przestań być taka miękka, to psychologiczna gra i chcą cię wykończyć. z tym że ich argumenty to praktycznie tylko jeden wielki blef

Dziękuję Wam za rady i podpowiedzi, bo faktycznie jestem już psychicznie słaba i miękka, więc zapłacę im tylko ratę, którą mam w harmonogramie. ??????????????????

Tak to czytam i się zastanawiam, bo w sumie mam podobne problemy, czy nie mam jakiejś instytucji państwowej, do której można by zgłosić te wszystkie głupie pożyczki i upajających się władzą windykatorów ? Na pewno jest jakaś państwowa instytucja, która kontruluje takie rzeczy, przecież jesteśmy w UE, wszystko musi mieć jakieś wytyczne etc. Tylko jak ona sie nazywa ? Wie ktoś ?

Przecież lichwiarstwo powinno być karane dożywociem, bo to jest zarabianie na ludzkim nieszczęściu - najobrzydliwsze co może być.

Powrót