Profi Credit

• Autor wątku Autor wątku pawel36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To pytaj się ktos ci tu pomoże.

Tylko jeszcze sam pozew dostałeś czy także Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym ?

karaczoch napisał:
Musisz pisać sprzeciw a zostało ci niewiele czasu od chwili odebrania masz 14 dni. Koszty i tak zapłacisz więc broń się.
Sądzę że po dobrych zarzutach od nakazu po prostu cofną powództwo, by za rok-dwa wytoczyć zwykłe w upominawczym.
Na marginesie - sądzisz że ile tej składki ubezpieczeniowej zapłacili? Słyszałeś w ogóle by składka wynosiła niemal dwukrotnosć wartości rzeczy ubezpieczanej?
Idzie obronić całość, w ostateczności będzie jakieś 4-5 tys zł do zapłaty
karaczoch napisał:
Tylko jeszcze sam pozew dostałeś czy także Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym ?
Moim zdaniem to nakazowe
pawel1188 napisał:
Na wekslu jest 25808,41

Ostatnia edycja:
Ostatnio często wystawiają w upominawczym bo niby ci te weksle dają na dowód tylko pozwy źle składają.

Pawel zakryj wrażliwe dane i wrzuć tu screeny

karaczoch napisał:
Ostatnio często wystawiają w upominawczym bo niby ci te weksle dają na dowód tylko pozwy źle składają.
Nie spotkałem się z tym. Za to z taki opcjami jak poniżej:
- nakazowy z weksla-zarzuty od nakazu-cofnięcie-upominawcze bez weksla
- upominawcze bez weksla

to jak najbardziej tak.

Są adwokaci którzy za darmo zajmują sié firmą profi credit. Wejdz w google [...]. Ja wziąłem I nie narzekam. Ich opłata to jedynie od profi przy ich przegranej. Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Już w tym temacie pisałem jakiś czas temu o poradę. Profi wystosowało przeciwko mnie pozew do sądu roszcząc sobie o spłatę z kosmosu wziętych kilku tysięcy- sprawę wygrałem po pierwszej rozprawie argumentując ją tym co tutaj dobrzy ludzie mi radzili - umowa jest niezgodna z prawem gdyż zawiera ukryte koszty prowizji. Adwokat firmy wniósł odwołanie - próbując udowodnić mi iż otrzymywałem listami poleconymi pisma upominawcze o spłatę, o rozwiązanie umowy i tym podobne. Wkopując się sam adwokat Profi Credit załaczył w odwołaniu od mojego odwołania czy sprostowaniu jak się to zwie - mniejsza z tym - wykaz moich płatności ( które były zgodnie z umową ) na których wykazał... niezgodne z umową prowizje które sąd sam wykrył na rozprawie. Dodatkowo wystąpili do Poczty o wykaz listów poleconych które do mnie wysłali etc etc - twierdząc iż bylem informowany i upominany o rozprawie ( gdzie przedstawiciel zapewniał mnie że do żadnej sprawy w sądzie nie dojdzie tuszując i ukrywając ów fakt - chcieli po prostu wymusić ) . Jak na złość przyniosłem na rozprawę każdy list polecony jaki dostałem od Profi Credit - z potwierdzeniem odbioru, datą wystawienia - zawartością. I w sądzie udowodniłem iż wysyłali mi listami poleconymi... oferty nowego kredytu a nie upomnienia czy wezwania do spłat.
Sąd wydał wyrok - Profi nie ma prawa żądać ani złotówki - Sędzina powiedziała coś w stylu iż działania Profi są niezgodne z zasadami współżycia społecznego etc etc... Dodatkowo zaznaczając iż wszystko co wpłaciłem powyżej kwoty samego kredytu ( chodzi o odsetki itp itd ) było bezprawne. Od wyroku nikt się nawet nie odwołał - bo żadnego przedstawiciela Profi na rozprawie nie było.
Rozprawa była w październiki 2016 roku. Od tego czasu 3 razy Profi nasyłało na mnie windykatorów i straszyło komornikiem - że muszę coś im tam płacić bo jak się okazało nikt wyrokiem sądu się nie zainteresował ani nie przejął. Dopiero dziś otrzymałem pismo z PRofi iż "nie mam już żadnych zadłużeń i umowa została zamknięta".

Natomiast ich zachowanie, podejście i mataczenia skłoniły mnie do wniesienia sprawy do sądu - początkiem kwietnia. Znalazłem fajnego adwokata - będę żądał sądownie od Profi zwrotu wszystkiego powyżej kwoty pożyczki - wszystkich odsetek i wszystkiego co im wpłaciłem spłacając kredyt ( pożyczka była na 3000 zł , spłaciłem coś około 10000 tyś ) . Adwokat powiedział - że sprawa z góry na moją korzyść bedzie wygrana - ze względu na wspominany wyżej "motyw" ukrytych kosztów - miał takich spraw kilka i wszystkie zostały rozstrzygnięte pomyślnie na korzyść - Profi i podobne firmy musiały zwracać pieniądze.

Więc da się z nimi wygrać - nie warto się z nimi układać. Bo za plecami pod "przykrywką" ugody i umowy spłacania zaległości dowalą sprawy w sądzie na które nawet nikt się nie zjawia z ich przedstawicieli - pewnie z góry wiedzą że przegrają.

Witam, mam problem z profi a raczej z windykatorem terenowym. Pan X wogole nie przestrzega prawa do mojej prywatności poinformował o tym osób trzecie. Siła wszedł do domu wyłudził pieniądze od partnera na poczet długu. A najgorsze jest to że nie wiem jak mu to udowodnić że działa nie zgodnie z prawem. Postrszylam do stalkingiem było dwa tygodnie spokoju a teraz się znów zaczęło. Nagrywam z min rozmowy i SMS zapisuje ale nic z tego bo on się słowem podczas rozmów telefonicznych nie wspie. Czekam na konkretne odpowiedzi .

poszkodowana2017 napisał:
Siła wszedł do domu wyłudził pieniądze od partnera na poczet długu
Dlaczego partner jest taki naiwny...?
Windykatora zgłoś na policję, ustal świadków w kwestii informacji dla osób trzecich. Może być ciekawie

poszkodowana2017 napisał:
Witam, mam problem z profi a raczej z windykatorem terenowym. Pan X wogole nie przestrzega prawa do mojej prywatności poinformował o tym osób trzecie. Siła wszedł do domu wyłudził pieniądze od partnera na poczet długu. A najgorsze jest to że nie wiem jak mu to udowodnić że działa nie zgodnie z prawem. Postrszylam do stalkingiem było dwa tygodnie spokoju a teraz się znów zaczęło. Nagrywam z min rozmowy i SMS zapisuje ale nic z tego bo on się słowem podczas rozmów telefonicznych nie wspie. Czekam na konkretne odpowiedzi .

O jakiej "prywatności" poinformował osoby trzecie ? Trzecie to znaczy kogo i o czym ? "Siła wszedł do domu" ostatnio o takim przypadku słyszałem pod koniec lat 90-tych. Jak to się odbyło ? "wyłudził" - w sensie, pożyczył i nie oddaje ? "Postrszylam do stalkingiem" - Czyli, że ten windykator zakochał się i śledzi Panią ? Stoi pod domem ? Wysyła kwiaty, prezenty ? Czuje się Pani zagrożona o swoje życie bo nie wie Pani o co mu chodzi ? Wierzyciele zazwyczaj egzekwują swoją własność i maja do tego pełne prawo. Z całym szacunkiem, ale Pani opowieści dla kogoś kto zna świat praktyk windykacyjnych jest typową historją z palca wyssaną opisaną słowami których znaczenia Pani nie zna. A może potrzebuje Pani poprostu podpowiedzi jak się zemścić na drugim człowieku ? Może Pani opisać sytuację jakoś jaśniej ?

Niekoniecznie, mój przykład mama wysyła przelew raty ze swojego konta za dwa dni jest u niej windykator wykorzystał dane z przelewu , który ja straszy konsekwencjami i w rezultacie mama spłaca całe moje zadłużenie po drodze gdyż to 10-cio piętrowy blok trzy mieszkania na piętrze każdy miał jego wizytówkę w drzwiach z prośbą o kontakt. Windykatorzy z profi to wybitne łajzy . Osobą trzecią jest partner nie lubię tego słowa ale "konkubent ".

Ostatnia edycja:
@Dowgird, wytłumacz mamie, że nie musi płacić twoich zobowiązań. Wiesz? Żaden windykator nie ma takiej mocy sprawczej. Nawet komornik
@negroazor: siłą, znaczy siłą. Konkretnie otwiera się drzwi z kopa. Konkretnie tak w zwyczaju ma Sylwester S. z K... jeszcze konkretniej pięć razy u trzech różnych osób. Widocznie tam takie standardy szkoleń mają

Ostatnia edycja:
A ja wiem jak załatwić skutecznie wierzyciela aby nie przychodził i nie kontaktował się z nami. Sposób najlepszy na świecie. Nie zaciągać zobowiązań. Czy to policjant, czy ksiądz, czy sąsiadka, czy kolega ze szkoły każdy ale to każdy będzie łajzą i będzie kilka razy dziennie stukał do drzwi gdy sie pożyczy kilka/kilkanaście tysięcy złotych i się nie odda w umówionym terminie.

digiton napisał:
@Dowgird, wytłumacz mamie, że nie musi płacić twoich zobowiązań. Wiesz? Żaden windykator nie ma takiej mocy sprawczej. Nawet komornik

Popieram. Dokładnie tak.

w tym przypadku po ptokach zapłacone , ale sumiennie zwróciłem całość i wyjaśniłem aby nigdy więcej tego nie robiła.Dzięki temu forum i ludziom bezinteresownie udzielającym porad na tym forum wiele się nauczyłem.

Siła wszedł do domu wyłudził pieniądze od partnera na poczet długu.
Jak to dokładnie wyglądało? Samo wejście to wiem, siłą to siłą - ale to "wyłudzenie" - jak wyglądało? Dlaczego partner go nie wyrzucił? Dlaczego nie wezwaliście policji?

negroazor napisał:
Czy to policjant, czy ksiądz, czy sąsiadka, czy kolega ze szkoły każdy ale to każdy będzie łajzą i będzie kilka razy dziennie stukał do drzwi gdy sie pożyczy kilka/kilkanaście tysięcy złotych i się nie odda w umówionym terminie.
Nie będzie łajzą , gdy uzyskane w ten sposób środki , trafią na spłatę długu , a nie na premię dla windykatora (koszty egzekucji|)gdzie niejednokrotnie nic nie trafia na spłatę zadłużenia .

Dowgird napisał:
Niekoniecznie, mój przykład mama wysyła przelew raty ze swojego konta za dwa dni jest u niej windykator wykorzystał dane z przelewu , który ja straszy konsekwencjami i w rezultacie mama spłaca całe moje zadłużenie po drodze gdyż to 10-cio piętrowy blok trzy mieszkania na piętrze każdy miał jego wizytówkę w drzwiach z prośbą o kontakt. Windykatorzy z profi to wybitne łajzy . Osobą trzecią jest partner nie lubię tego słowa ale "konkubent ".

Dokładnie, zgadzam się. Straszyć wszystkichna około potrafią. Dzisiaj spędzam panel kljeta a dane nie zaktualizowane dług różnie z dnia na dzień a kasa która wzioł Pan X gdzie.

Dokładnie, zgadzam się. Straszyć wszystkichna około potrafią. Dzisiaj spędzam panel kljeta a dane nie zaktualizowane dług różnie z dnia na dzień a kasa która wzioł Pan X gdzie.
Jak odpowiesz na podstawowe pytania, typu dlaczego partner w ogóle dał mu pieniądze (oszustwo? groźby karalne?), dlaczego w ogóle nie został wyrzucony z domu, nie wezwaliście policji, to może będzie się dało Wam w czymkolwiek pomóc. Jak będziesz dalej tylko narzekać to nic się nie zrobi. A długu prawdopodobnie nawet by nie udowodnili w sądzie w pełnej wysokości. O ile w ogóle udowodniliby cokolwiek - sprawy z Profi do tej pory były tak proste, że aż śmieszne momentami.

Syphar napisał:
Jak odpowiesz na podstawowe pytania, typu dlaczego partner w ogóle dał mu pieniądze (oszustwo? groźby karalne?), dlaczego w ogóle nie został wyrzucony z domu, nie wezwaliście policji, to może będzie się dało Wam w czymkolwiek pomóc. Jak będziesz dalej tylko narzekać to nic się nie zrobi. A długu prawdopodobnie nawet by nie udowodnili w sądzie w pełnej wysokości. O ile w ogóle udowodniliby cokolwiek - sprawy z Profi do tej pory były tak proste, że aż śmieszne momentami.

Dlaczego. Komornikiem go postraszył. Masakra. Byłam na policji, narazie lipa. Mało dowodów, szkoda że nie mieliśmy nagranego spotkania, chociaż rozmów. Ok. Wzięłam kretyd do pewnego momentu spłacałam regularnie w lipcu zeszłego roku straciłam pracę. Dogadałam się z Panem X później płaciłam regularnie aż do kwietnia. I się zaczęło. Do człowieka nic nie docierało ale tacy to przecież szkolenia specjalne przechodzą jak nękać ludzi żeby im nic nie można było udowodnić.

Komornikiem go postraszył.
Czyli w ogóle nie postraszył, tylko nawciskał kitu. Nic w tym złego.

Mało dowodów, szkoda że nie mieliśmy nagranego spotkania, chociaż rozmów.
Biorąc pod uwagę powyższe, że uważasz, że komornikiem można kogoś "staszyć" to osobiście uważam, że nikt tu nikogo nie straszył, a partner spłacił Twój dług dobrowolnie.

Wzięłam kretyd do pewnego momentu spłacałam regularnie w lipcu zeszłego roku straciłam pracę.
Elegancko, brak znamion oszustwa.

Co mogę poradzić... To zależy ile tam jest do spłacenia. Bo może się okazać, że doliczyli sobie jakieś kosmiczne ubezpieczenie wyższe niż kwota tego kredytu, a jeśli tak, to już to nie jest do spłaty. I może wyjść, że masz całość już spłaconą, po obaleniu ubezpieczenia i innych ichnich "dodatków" które tak lubią.

Powrót