L
lola123
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 55
Witam. W grudniu zakupiłam program graficzny. Była możliwość zakupienia wersji "pełnej" lub "okrojonej". Pracowałam na wersji pełnej kilka lat, wiedziałam z czego korzystam a z czego nie i postanowiłam zakupić wersję "okrojoną", ale zawierającą wszystkie niezbędne do mojej pracy funkcje. Różnica w cenie tych wersji to około 10tyś. Po zakupie, instalacji i przystąpieniu do pracy okazało się, że jedna z funkcji, która miała być zapewniona nie jest w pełni dostępna. Zadzwoniłam do dostawcy i przedstawiciela i firma wyraziła swoje ubolewanie i zaproponowała mi w ramach zadośćuczynienia zakup wersji pełnej z 15% rabatem. Wychodzi to około 7tyś zł (czyli tyle miałabym im dopłacić). Mi oczywiście nie uśmiecha się taki układ, bo mnie zwyczajnie nie stać (na zakup programu dostałam dofinansowanie), ale też brak tej funkcji utrudnia mi pracę, no i kurczę... zapłaciłam za coś, miało być, a nie ma ! Co zrobić? Targować się z nimi? Czy po prostu iść na drogę oficjalną? Jeśli tak, to od czego zacząć gdzie się udać?
Dodam, że na stronie jest pdf w którym jest porównanie wszystkich funkcji wersji pełnej i okrojonej. Funkcja, o której mowa jest zaznaczona jako dostępna. Nie ma tam nigdzie zapisu, że jest dostępna z pewnymi ograniczeniami.
Dodam, że na stronie jest pdf w którym jest porównanie wszystkich funkcji wersji pełnej i okrojonej. Funkcja, o której mowa jest zaznaczona jako dostępna. Nie ma tam nigdzie zapisu, że jest dostępna z pewnymi ograniczeniami.
Ostatnią edycję dokonał moderator: