G
gosc9999
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Wniosek został złożony teraz czekamy na odpowiedź sądu. Korzystając z okazji chciałbym się zapytać o jeszcze jedna sprawę, mianowicie zmarł brat mojego dziadka, który pozostawił po sobie zadłużenie i wysokość tego długu znacznie przerasta wysokość "majątku" jaki posiadał. Wszyscy w rodzinie zrzekli się spadku po zmarłej osobie, ja też, ale zostały jeszcze moje dzieci i jak wiadomo sąd musi wyrazić zgodę abym ja to zrobił w ich imieniu. W sądzie jednak muszę przedstawić dowody na istnienie tego długi i tu własnie tkwi problem ponieważ nie posiadam żadnych dokumentów (umowy kredytowej) na istnienie tego długu (rodzina z którą mieszkał nie ma ponoć zielonego pojęcia gdzie są te wszystkie dokumenty ale mniejsza z tym...), jedyne co się znalazło to harmonogram spłat kredytu i to dość aktualny, z tego dokumentu wiem ze jest to ALIOR i widzę jaka kwota pozostała to zapłaty...i teraz moje pytanie.. moje dzieci są teraz jako jedyni spadkobiercami i czy ja mogę wystąpić w ich imieniu do banku o udzieleni informacji na temat stanu konta, całkowitego zadłużenia itp? mając takie dokumenty mógłbym od razu składać wniosek do sądu...dodam, że identyczna sytuacje miałem rok wcześniej, tylko wtedy zmarła babcia mojej żony, która miała już komornika na emeryturze i on nam od ręki wystawił zaświadczenie o wysokości pozostałego zadłużenia, sąd wtedy wyraziła zgodę na zrzeknięcie się spadku czyli długów w imieniu małoletnich dzieci... bardzo prosiłbym o pomoc albo o odesłanie to wątku gdzie taki temat był juz poruszany.