J
jerry23
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 2 050
wiesz, w irkucku to nawet już chyba świtamala mi78 napisał:o tej porze nocy takie trudne pytania do "blondynki"?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
wiesz, w irkucku to nawet już chyba świtamala mi78 napisał:o tej porze nocy takie trudne pytania do "blondynki"?
jerry23 a co z tymi odstetkami oraz zwrotem kosztów procesu?mala mi78 napisał:w ciągu dwóch tyg od doręczenia nakazu zapłacić powodowi kwotę 3559,30 PLN z odsetkami ustawowymi od dnia 2012-12-14 do dnia zapłaty oraz kwotę 645,81PLN tytułem zwrotu kosztów procesu albo w tym terminie wnieść sprzeciw do tutejszego Sądu.
ja też czy tylko koleżanka? I notes nosić przy sobie czy może leżeć w szufladzie?jerry23 napisał:ło matko... wpisz sobie do notesu OK?
jerry23 napisał:dałbym jedynie "...złożył pozew o zapłatę w elektronicznym postępowaniu upominawczym..." no i tam dalej poskładaj to w zdania, nie w równoważniki. komornik powinien zawiesić niezwłocznie, w e-sądzie czas to jakieś 3-4 tygodnie. może szybciej, może dłużej - ale teraz mają mniej spraw po nowelizacji kpc, ale i zarazem mniej ludzi oddelegowanych.
kwotami się nie interesuj, bo co mają wspólnego kwota główna, odsetki, koszty zastepstwa i komornicze z kosztami żądanymi przez koleżankę??? co najwyżej tyle, że od wps zależy kwota zwrotu za zastepstwo prawne. wps (wartość przedmiotu sporu) to należność główna. te kwoty od komornika to by was interesowały, gdyby sprawa była pozamiatana i trzeba było to płacić.
brzmi niemniej ciekawiejerry23 napisał:moje panie
Już mam pismo i w postanowieniu jest tak :jerry23 napisał:nie wiem jak z zajętym wynagrodzeniem - czy do komornika i depozytu