M
Monika Ja
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Mój brat dostał z Kredyt Inkaso PROPOZYCJĘ REDUKCJI DŁUGU. Domyślamy się, że chodzi o kredyt, który zaciągnął na firmę w celu zakupienia auta. W piśmie nie podają z jakiego tytułu jest dług. Hasło głosi : „ Wpłać dowolną sumę do 31 stycznia 2013r., a my pomniejszymy twoje zadłużenie o jej dwukrotność. Np. wpłacasz 100 zł, my liczymy to jako 200 zł. Możesz w ten sposób uzyskać redukcję swojego zadłużenia nawet do 40%! Resztę długu spłacisz w dostosowanych do Twoich możliwości ratach.” Co to jest za ŚCIEMA??? Wyliczają, że na wierzytelność składają się tytuły zobowiązania:
Należność główna : 26 683,75
Odsetki karne: 8 285,63
Odsetki umowne: 0,00
Odsetki na 18-01-2013 7 130,04
Koszty 130,00
Koszty procesu i egzekucji: 0,00
Czy mógłby mi ktoś napisać co oznaczają poszczególne pozycje – w szczególności dwa rodzaje odsetek? Przecież to nie organizacja charytatywna żeby płaciła czyjeś zobowiązania – a wynika z ich „propozycji”, że ponieśliby część długu.
Brat zarabia ( nie jest zarejestrowany) około 2000 miesięcznie z czego 1200 płaci alimentów na 3 dzieci.. Rozumiem, że następnym ( w chwili braku odzewu) ich krokiem będzie sprawa w e-sądzie, nakaz zapłaty i oddanie sprawy do komornika.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Należność główna : 26 683,75
Odsetki karne: 8 285,63
Odsetki umowne: 0,00
Odsetki na 18-01-2013 7 130,04
Koszty 130,00
Koszty procesu i egzekucji: 0,00
Czy mógłby mi ktoś napisać co oznaczają poszczególne pozycje – w szczególności dwa rodzaje odsetek? Przecież to nie organizacja charytatywna żeby płaciła czyjeś zobowiązania – a wynika z ich „propozycji”, że ponieśliby część długu.
Brat zarabia ( nie jest zarejestrowany) około 2000 miesięcznie z czego 1200 płaci alimentów na 3 dzieci.. Rozumiem, że następnym ( w chwili braku odzewu) ich krokiem będzie sprawa w e-sądzie, nakaz zapłaty i oddanie sprawy do komornika.
Z góry dziękuję za odpowiedź