Sachalin
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 1 979
Tak jest!szymono napisał:proponuję abys nie zabierał więcej głosu
PS
ale więcej, tzn. ile? Rozumiem, że tyle samo lub trochę mniej będzie mniej więcej do zaakceptowania... Czy tak?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tak jest!szymono napisał:proponuję abys nie zabierał więcej głosu
Widzę, że jesteś większy cwaniak, co? To juz sie nie odzywam.Sachalin napisał:Rozumiem, że tyle samo lub trochę mniej będzie mniej więcej do zaakceptowania... Czy tak?
A czymże sobie zasłużyłem na takie porównanie? Czytaniem ze zrozumieniem...?szymono napisał:jesteś większy cwaniak
No i przecież nie wydawał decyzji. Tylko upomnienie.lifeiseasy napisał:Sanepid nie ma kompetencji do stosowania przymusu w realizacji obowiązku szczepień, bo ten obowiązek wynika wprost z ustawy. Nie ma kompetencji do wydawania decyzji wobec osób zdrowych. To wynika z ustawy o działaniu sanepidu.
I wojewoda też takiej decyzji nie wydaje.lifeiseasy napisał:Ale i wojewoda nie ma prawa do stosowania przymusu, do wydawania decyzji, bo obowiązek wynika z ustawy i rozporządzenia.
Już to pisałem: Upomnienie ma zawierać wezwanie do wykonania obowiązku z zagrożeniem skierowania sprawy na drogę postępowania egzekucyjnego.lifeiseasy napisał:Sanepid nie upomina w sensie mówi, że obywatel nie zrealizował obowiązku. Ale pisze ze obywatel ma swoje dziecko zaszczepić inaczej wystawi tytuł wykonawczy. A do tego nie ma prawa.
KOmunikat jest wydawany na podstawie ustawy. A to, że sie terminy mogą co roku zmieniać nie ma nic do rzeczy.lifeiseasy napisał:Termin obowiązku szczepienia reguluje ustawa a oni za termin uważają komunikat, który żródłem prawa nie jest bo stanowi techniczne zalecenia, które co roku moga sie zmieniać.
Przecież te terminy sa określone własnie w komunikacie.lifeiseasy napisał:Czyli wysyłanie upomnienia przed upłynięciem terminu realizacji obowiązku jest bezprawne
Oczywiście, że tak. Ale jeśli zalecenia lekarza nie sa realizowane to ma on obowiązek powiadomić Sanepid.lifeiseasy napisał:decyduje lekarz, który ostatecznie ma prawny obowiązek stosować się do ChPL.
Nie chcę tego obszernego orzeczenia rozkładać na czynniki pierwsze, ale szczerze życzę pani powodzenia w działaniach... i zdrowia. Bo nie na wszystkie przypadłości bobrowy łój albo miód może pomóclifeiseasy napisał:W jaki sposób wyrok ten stoi w sprzeczności z tym co piszę?
lifeiseasy napisał:Ja to obszerne orzeczenie znam. Nie stoi ono w żadnej sprzeczności z tym co piszę.
Zatem proszę pytającym doradzić i wskazać, jak bardzo WSA/NSA myli się.lifeiseasy napisał:To forum prawne i do takich rad proszę się ograniczyć.
A gdzie tam! To żaden sarkazm. Po prostu przypomniałem sobie - nie wiedzieć czemu dlaczego akurat teraz - o spotkanym podczas trekkingu w Górach Rilskich, Białym Bractwie. Czego ja dowiedziałem się o sobie po nocy spędzonej na rozmowach przy ognisku...!lifeiseasy napisał:Sarkazm sobie proszę darować
Zatem passlifeiseasy napisał:to co pisze na temat prawnych zagadnień związanych z obowiązkiem sczepień, nie stoi z nim w sprzeczności