B
beata86
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Nawet nie wiem od czego zacząć
Mój chłopak trzy lata temu wyjechał z kraju, a zanim to zrobił pracował w providencie, narobił sobie problemów, brał pare fałszywych pożyczek, na osoby które nie istniały, wział też na pare osób w rodzinie. Jak już go nie było w polsce dopiero zaczęto sie tym interesowac, on wysyłał swojej mamie pieniądze i ona wszystko spłaciła, wszystkie jego długi, spłata tego trwała ok 2 lat. Miedzy czasie do domu w którym mieszkał w polsce przyszło pismo z prokuratury wniosek o unieważnienie paszportu, w którym było napisane że celowo wyjechał z polski żeby uniknać konsekwencji swoich czynów, co jest nie prawdą, bo opuszczajac kraj nie był nawet świadomy że może miec takie problemy ponieważ spłacał wszystko. No i na tej podstawie CHYBA unieważniono jego paszport. Pisze chyba bo na piśmie było że jest to wniosek złożony przez prokuratora a nie mam pojecia czy taki wniosek sie rozpatruje czy odrazu paszport zostaje unieważniony. Głównym moim problemem jest właśnie ten paszport i jak teraz może wyglądać jego przylot do polski, czy jest sie czego obawiać, czy może go ktoś zatrzymać na lotnisku, on nie posiada nowego dowodu tożsamości, opuszczajac kraj miał stary no i przez te trzy lata nie był w kraju. No i tu gdzie teraz mieszkamy ma on stała prace, wolnego może dostać ok 2tygodni, obawiamy sie równiez tego że lecąc do polski zatrzymaja go i ten pobyt sie bardzo wydłuży i wtedy do pracy juz nie ma po co wracać. I jeszcze oststnie pytanie jak może wygladac jego przylot do innego kraju? czy może go ktoś zatrzymać na lotnisku? Nie wydaje mi sie żeby czekali gdzieś za nim za głupie 30tys, ale bardzo prosze o pomoc, bardzo chce lelciec z nim do polski a on sie bardzo tego boji!! z góry dziękuje!!