Prosze o pomoc!

• Autor wątku Autor wątku Mała22\
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mała22\

Użytkownik
Odpowiedzi
46
Nie wiem co mam robic.W lokalu w ktorym jestem zameldowana nie ma umowy najmu z powodu eksmisji sádownej.Moja matka wystąpiła z pismem do administracji o wymeldowanie mnie z pobytu stalego i odczynszowanie,w lokalu nie przebywam poniewaz brat zmienil zamki i nie chca mnie wpuscic.Czy Gmina moze mnie wymeldowac pomimo tego ze najemca nie ma tytułu prawnego? Co mam robic?

A co chesz osiągnąc? wyrzucili cie z tego domu? to mieszkanie komunalne? ile masz lat? gdzie mieszkasz? z jakiego powodu jest eksmisja? co jest w wyroku?

Ostatnia edycja:
Taki jest to mieszkanie komunalne.Czy urząd miasta moze mnie wymeldowac?

Czy mozna wymeldowac kogos gdzie najemca nie ma umowy najmu lokalu i odczynszowac? Co ja mam robic pomozcie!

Tułam sie troche po kolezankach

Czy można kogos odczynszować i wymeldować nie miejąc umowy najmu lokalu?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czyli pytam czy mozna kogos zdjąc z czynszu i wymeldowc drogą administracyjną gdy najemca nie ma umowy najmu lokalu i czy jest to zgodne z prawem

Można. O ile ta osoba tam nie mieszka.

Ani najemca lokalu ani adm nie posiadaja p
zadnej prawnej umowy tego lokalu wiec prosze mi powiedziec jak mozna kogos wymeldowac lub odczynszowac? Co mam robic,gdzie sie odwolac i czy jest to orawnie robione ze strony administracji?ponadto nie zostałam powiadomiona zadnym pismem o odczynszowaniu,nie zostalam wezwana na rozmowe pomimo ze maja moj nr tel.

Ostatnia edycja:
Co to hest to odczynszowanie?

Wymeldować w trybie administracyjnym można każdego, kto nie mieszka. Nie wiem co oznacza "odczynszować", ale skoro nie ma żadnej umowy, to i tytułu prawnego do lokalu nie masz.

Co rozumiesz pod tym pojeciem odczynszowania?

Jesli odbędzie sie wymeldowanie drogą administracyjną a ja mam w tym lokalu swoje rzeczy,pisma,sw pracy co sie z nimi stanie? Czy bedzie uczestniczyła policja a jesli to w jakim celu?

Wymeldowanie nie ma nic wspólnego z prawem do zamieszkania.

Powrót