M
Morenka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 25
Prosze o pomoc w nastepującej sprawie. Dostałam wczoraj pismo od Plusa informujace mnie ze rzekoma nalezność wobec nich 600zł za zerwanie umowy została sprzedana do firmy windykacyjnej Intrum Justitia. Chodzi o umowe mix plus podpisana w 2003 roku,
Owszem nie doładowywałam konta i mieli prawo zerwac umowe tylko ze ja ne dostałam od nich przez te 9lat zadnego wezwania , upomnienia ..nic. Teraz tylko napisali ze mój dług sprzedali a o odsetki mam sie zapytac w Intrum. Powiedziano mi ze wraz z odsetkami jest 1100zł . wydaje mi sie że mój dług uz dawno uległ przedawnieniu i chce takie pismo do plusa wystosowac pytanie teraz tylko na jaki akt prawny i paragraf mam sie powołać ?
Proszę o porade jak skonstruowac takie pismo do plusa. Z góry bardzo dziekuje
Owszem nie doładowywałam konta i mieli prawo zerwac umowe tylko ze ja ne dostałam od nich przez te 9lat zadnego wezwania , upomnienia ..nic. Teraz tylko napisali ze mój dług sprzedali a o odsetki mam sie zapytac w Intrum. Powiedziano mi ze wraz z odsetkami jest 1100zł . wydaje mi sie że mój dług uz dawno uległ przedawnieniu i chce takie pismo do plusa wystosowac pytanie teraz tylko na jaki akt prawny i paragraf mam sie powołać ?
Proszę o porade jak skonstruowac takie pismo do plusa. Z góry bardzo dziekuje