przedawnienie

• Autor wątku Autor wątku chudyxxx5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
chudyxxx5 napisał:
w get back mam sprawę 1sza - przysyłają ponaglenia do spłat oraz ugody itp i to jest eurobnak,
czy to była umowa o kredyt czy umowa o kartę kredytową?
kiedy został wypowiedziany kredyt z jaką datą?
czy była egzekucja komornicza jeżeli tak to kiedy wszczęto i kiedy umorzono/zakończono proszę o daty?
chudyxxx5 napisał:
oraz w rkl raczkowski mam jedną kartę i to jest fundusz horyzont
karta kredytowa - pytania jak wyżej,
chudyxxx5 napisał:
dostałem równiez od openfinanse w październiku 2015r wezwanie do natychmiastowej spłaty długu ale równiez z eurobanku!!
chudyxxx5 napisał:
w zeszłym roku przysłało mi powiastkę o tym że dług został wpisany do krd a swoją drogą przysłał mi w zeszłym tygodniu ugodę do podpisania (nie ma szans na podpisanie) i tu chodzi o eurobank.
czy to jest ta sama wierzytelność?
chudyxxx5 napisał:
a u komornika mam jedno zajecie rachunku bankowego (nakaz zapłaty w postepowaniu upominawczym) w zeszłym roku powstało zajęcie rachunku
czemu nie składałeś sprzeciwu od nakazu zapłaty?

Dzięki za szybką odpowiedź
ad1 umowa o kredyt wypowiedziana w 2010r ,ww wrześniu przyszedł pan starszy i podpisałem ugodę ale nie dałem rady jej spłacić minął rok i przestałem spłacać (muszę odnaleźć dokumenty) myslę że egzekucji komorniczej nie było ale sprawdzę bo już trudno się połapać w tym wszystkim.
ad2 tylko rączkowski nie było momornika i to była karta umowa zawarta w 2009r a brak spłat i wypowiedzenie zdaję się że w2012 lub 2011roku poszukam dok)
ad3 tak myślę że ta sama musze spojżeć na nr sprawy ale to jest to samo
ad4 nie miałem pojecia co mogę a co nie gdy już światełko świeciło to... nastąpiło zajęcie itp
miałem jeszcze umorzenia tylko już nie mam pojęcia (zerknę w dok) jakie i czego

ad1 W którym wrześniu? Roszczenie może być przedawnione
ad2 Przedawnione
ad4 Nauka kosztuje

wróć znalazłem ad1 - wypowiedzenie 21,10,2013 tylko to juz drugie wypowiedzenie tzw reaktywacji czyli ugody nastepnie jest 01,04 2014r zawiadomienie o wszczęciu post sądowego i dziwne ale mam dwa nakazy zapłaty z tą sama datą z sądu w lublinie z dn 2014r 11,27 i już wezwanie do stawiennictwa komornika z dn 2014r 10,15
ad2 ok super sprawdzone ale co teraz mam zrobić z tym przedawnieniem?
ad4 musze splacić??

No i okazuje się że jednak nie wszystkie sprawy są u komornika :) Nie ma to jak odpowiednio budować napięcie.

Tylko teraz z tym ad2 czyliz przedawnieniem mam zadziałać napisać do nich że przedawnione czy podnieść do sądu ? Jak to pozalatwiac formalnie?

Jeżeli ad 2 nie było żadnej sprawy w sądzie, to jedynie poczekać na ruch RKL. Jak oddadzą do sądu, złożyć sprzeciw od nakazu, czy też napisać odpowiedź na pozew i podnieść na rozprawie zarzut przedawnienia.

jeszcze mam jedno pytanie odn komornika jeśli ktoś jest zatrudniony na 1/8 etetu to co może i co zrobi komornik?

Powrót