Przedawnieniekredytu w PKO.

• Autor wątku Autor wątku mala mi78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
nie ma właściwości poza egzekucją z nieruchomości

mala mi78 napisał:
nie ma właściwości poza egzekucją z nieruchomości
Właściwość miejscowa jest, lecz wierzyciel może wybrać sobie komornika (musi to zaznaczyć we wniosku egzekucyjnym) innego, niż właściwy (na podstawie art. 8 ustawy o komornikach sądowych i egzekucji). Jak słusznie stwierdziłeś, nie dotyczy to egzekucji z nieruchomości.

czyli generalnie nie ma, jak napisałem, z zastrzeżeniem egzekucji z nieruchomości

Czyli może być każdy jeśli nie ma zajęcia z nieruchomości jak rozumiem.

tak dokładnie. mieszkasz na przykład w przemyślu, możesz mieć komornika ze świnoujścia. tak windykacje robią, żeby zniechęcić strzyzone barany do walki :)

jerry23 napisał:
strzyzone barany do walki
???uważasz nas za barany? Ale wiedz,że liczę zawsze na Twoją pomoc więc przyłączasz się do tych baranów :P

Ty mi kochaniutki myśl jak napisać o umorzenie egzekucji i gdzie do komornika czy gdzie to powinno być ? Oczywiście mam tu na myśli to żeby koleżanka nie ponosiła żadnych kosztów ,a pisałeś o czymś takim ,że jeśli postępowanie egz. zostanie umorzone w trybie art. 825 pkt 2 kpc tj. nakaz zostanie uchylony.... Pisałeś,że szybko trzeba działać więc gdzie jak e-sąd wyda postanowienie od sprzeciwu który dotarł dziś do sądu pisać dalej i co pisać :)

do komornika o umorzenie w tym trybie.
nie uważam nikogo za baranów, to firemki windykacyjne uważają nas za barany do strzyżenia. każdego

Powrót