Przejęcie długu przez Get back

• Autor wątku Autor wątku mambeliusz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Najprościej u komornika, który prowadzi egzekucję. Nie czytasz wątku. Prawda?

Czytam,
jednak wpadłem w takie problemy, że nie jestem w stanie tego ogarnąć i nie wszystko rozumiem. Mam braki w dokumentach. Nie wiem jak sie do tego zabrać. Co chwile wychodzi coś nowego. Proszę o zrozumienie...

Masz pismo od komornika informujące cię o wszczęciu egzekucji , tam są potrzebne informacje, czy na podstawie nakazu , czy BTE.

To jest nakaz zapłaty z e-sądu. Odbierałeś go w 2015 roku? Mieszkasz cały czas w tym samym miejscu? Jeśli nie to można próbować z nim powalczyć.

Jestem zameldowany w tym samym miejscu. Co mogę zrobić z daną sprawą?

Zawiadomienie o wszczęciu egzekucji dostałem 01.03.2016

Mieszkasz i co odebrales ten nakaz czy nie?

Nakaz był na BPH które przejęło Alior a ten sprzedał do GetPro po czym przekazali do Getback.

Teraz pytanie jakie papiery posiada aktulany wierzyciel,czy ma wszystko z BPH I Alior

Ostatnia edycja:
Pomieszkuje. Prawdopodobnie przyszło to listownie lub ktoś z mojej rodziny odebrał ten nakaz. Ale nie jestem w stanie tego zatwierdzić na 100%.
Nie wiem jakie papiery ma aktualny wierzyciel. Dodam, że Alior bank do tej pory nie powiadomił komornika o sprzedaży długu. Komornik przejął trzy wypłaty już po cesji.

Dokładnie to sobie załóż konto w e-sądzie, pobierz akta w pdf i zobaczysz kto to odbierał.

Nie dublujac tematu.Mnie Getback przyslal pismo ze przejal cesja wierzytelnosc wobec Cyfrowego Polsatu na kwotę nie cale 800zl.
I nieustannie przysylaja juz chyba piąte takie samo pismo w ktorym informują ze nie musze calosci splacac lecz pierwsza ratę 70 pare złotych,ale nie piszą harmonogramu splaty na ile by to rat rozlozyli. Tylko jest info o tej pierwszej racie.
Czy to ich gra żebym się odezwał i wplacajac pierwsza ratę uznał dług?

Co robic z tym fantem?
CP niby potwierdził w mailu ze oni sprzedali dług.

Elekroniczne doreczenie prawidlowe. Tradycyjne doreczenie zastępcze i moje dane

mambeliusz napisał:
I nieustannie przysylaja juz chyba piąte takie samo pismo w ktorym informują ze nie musze calosci splacac
musieć a chcieć to dwie różne czynności,
onifer2 napisał:
Czy to ich gra żebym się odezwał i wplacajac pierwsza ratę uznał dług?
tak,
onifer2 napisał:
Co robic z tym fantem?
nic,
onifer2 napisał:
CP niby potwierdził w mailu ze oni sprzedali dług.
odsprzedać a kupić to dwie różne czynności prawne,

Getback pisze o cesji dlugi,Cp napisal ze oni juz nie są firma w której gestii jest rozlozenie dlugi na raty i sugerują kontakt z firma ktora przejęła dlug.
To nam czekać aż sprawa wyląduje w sadzie?
Dziwne ze zamiast wnieść o nakaz zaplaty to ciagle przysylaja to samo o pierwszej racie.

@mambeliusz masz dostęp do akt? Co jest na kopercie? Jest ktoś podpisany na zwrotce? Doręczenie zastępcze oznacza, że ktoś tego nie odebrał. A to jest jakaś szansa, żeby ten nakaz uchylić i z tym powalczyć. Ale to tego trzeba się ogarnąć. Dzisiaj założyłeś konto i dostałeś login? Mało prawdopodobne

Powrót