RE: przemoc finansowa w anglii, jak pomóc matce z 3 dzieci?
Obowiazkiem matki i ojca jest zapewnienie dzieciom warunkow do zycia.Nie podatnikow, na milosc Boska!Za bledy twojej siostry ona ma odpowiadac nie my, podatnicy, ani urzenik w Councilu.Czy wy w koncu zrozumiecie, ze zeby otrzymac przydzial na kolejne lokum w Councilu trzeba miec uregulowany czynsz?Pchcie sie z dlugow, w kolejny dlug i tlumaczycie to checia poprawienia zycia dzieciom.No az niewiarygodne ze dorosli ludzie mysla w ten sposob!Dopoki siostra nie splaci dlugow, to nie dostanie kolejnego lokalu.Nie splaci dlugow, jesli nie pojdzie do pracy.Pieniadze z nieba nie spadaja!Nikomu! Ja poszlam do pracy na 30 godzin w tygodniu, na 7 godzin dziennie zostawiam dzieci w przedszkolu.Nic im nie jest, zyja, nie choruja, nikt nie zrobil im krzywdy!I nie smiej nazywac mnie zla matka z tego powodu.Dbam o przyszlosc dzieci, nie chce by skonczyly w Council Estate, na zasilku.Nie chce byc dla nich takim przykladem!Ja pracuje, dzieki pracy moglam splacic dlugi.Nie musze sie przejmowac tym, ze nie zaplace kredytu mieszkaniowego, ze nie mam na jedzenie, ubranie dla dzieci!Moge im tez wplacac pieniadze na fundusz, konto oszczednosciowe.
Siostra ma zasilki na dzieci, ma szanse na dofinansowanie opieki, ma otwarte drzwi, ale je sobie zamyka, tlumaczac sie, ze ma dzieci.Gdyby kazdy, kto ma dzieci nie ruszyl tylka do pracy, to nie byloby teraz lokaliku w ktorym zyje twoja siostra z rodzina, nie byloby z czego go postawic.Nie byloby zasilkow, albo ich kwoty oznaczalyby glod.
Udowodnij mi, ze nie siostra nie ma lenia smierdzacego i znajdzie prace, bo tym, ze pojdzie plakac do socjala i wyzebrze kolejne mieszkanie, to mi udowodnisz tylko tyle, ze siostra
i ty, bo jej nie motywujesz nie macie w ogole ambicji, nawet dla wlasnych dzieci.
Council nie da jej lokalu, jak nie bedzie uprawniona do HB, CTB, jak na razie nie jest, bo nie jest ani zatrudniona, ani nie ma zasilku dla bezrobotnych i income support...
Musi udowodnic, ze stac ja na placenie czynszu.Udowodni jak bedzie uprawniona do zasilkow pokrywajacych czynsz, albo bedzie miala prace.
Uwazam, ze wasze zachowanie jest nie na miejscu.Psujecie opinie ciezko pracujacym samotnym matkom, chcacym osiagnac wiecej niz tylko dom z socjala i benefity...
Jestescie pazerne na pieniadze..., bo nawet nie chcecie pozbyc sie meza, ktory narobil klopotow, oklamywal kilka dobrych lat...Nie chcecie ukarac tego czlowieka, bo gwarantuje alimenty, mimo, ze ojciec z niego zaden, bo normalny facet ktoremu nawet z zona sie nie uklada tak sie nie zachowuje.Alimenty tez mozna z RPA sciagac...!W UK zajmuje sie tym REMO.
Ja nie mam alimentow, od kilku dobrych miesiecy, od okolo polowy grudnia i nie placze, bo nie na tym polega wychowywanie dzieci.