Przemoc, znecanie sie w rodzinie

• Autor wątku Autor wątku YUASTINA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

YUASTINA

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam
jest mi trudno pisac na ten temat, gdyz łzy juz mi sie leja po policzku. Własnie przeszłam wojne domowa...
ogladałam spokojnie Tv kiedy usłyszałam okropne krzyki, moj 70-letni dziadek który popił zaczal znecac sie nad swoja córka a moja mama... krzyczał , bił i scigał z siekiera po całym domu. Tata moj bronil rodziny, moja siostra mlodsza (13lat) broniła takze siebie i rodziców. tak jest od zawsze .... \
\ dziadkowie wypominaja wszystko , nic sie im nie podoba w domu a przeciez zyjemy tak jak oni chca a i tak nic nie jest dobrze.... najwiecej klrzyczeli na moja mame - że nie potrafi wychowac córki - czyli mnie !
to znaczy , ze pozwala mi sie spotykac z chłopakami , a przeciez mam 26 lat i chce ułozyc sebie zycie ..... to znaczy spotykałam sie przez 8 lat z swiadkiem jehowy i to dziadkom przeszkadzało,,,, wiele razy byłam przez nich bita osmieszana na wsi i znecali sie na mnie , wiele razy chciałam popełnic samobojstwo ... a teraz spotykam sie z rozwódkiem i dzisiaj sie własnie dziadek dowiedzial i zacząl wariowac....
mam dosc tego zycia... boje sie w tym domu mieszkac ... boje sie o rodziców i siostre, ze kiedys moze dojsc do zabojstwa z dziadka strony.... juz wiele razy noze i siekiery przelatywały kolo mojego ciała......

płakac sie chce...całe me zycie w bolu i łzach ...

:-x

A jakie jest pytanie do użytkowników forum?
PS Proszę nie wklejać tego samego tekstu w innych wątkach - zaśmiecając forum.

Przepraszam z góry za zasmiecanie ...!!!!

a pytanie hmmmm - standardowe - CO MAM ROBIĆ ?

zgłos to na policje,to jest przemoc domowa

piszesz tak jest od zawsze!
to tyle lat czekacie na co?
od tego jest policja,prokuratura jak d... od s.....(sorry ale aż krew zalewa na takie pobłażanie).

Boimy sie sprawe zglosic na policje, bo moze sie mscic dziadek albo i nawet babka ...

To niech zgłosi ktoś kto sytuację zna, chce Wam pomóc, a Twojego dziadka się nie boi ... sąsiad, partner, itd.

Pozdrawiam :cool:

a co da donos (anonimowy czy nie) skoro oni będa się bali zeznawać na temat znęcania?

sorry ale wszyscy się boją to po co te pytanie?są określone zasady,przepisy i algorytm postępowania.ludzie tłumaczą a tu wiecznie odpowiedz -boimy się.to koniec tematu w takim przypadku.

azaz-gdyby się nie bali i nie ulegali sugestiom dziadków,to na pewno nie pisaliby tutaj.Piszą tutaj,ponieważ nie mają odwagi wziąć się ze starszymi za rogi...Yuastina-strach pomyśleć co będzie dalej,kiedy nie pójdziesz na policję.Idź,nie gdybaj.Powodzenia

Powrót