Przepustka cz. II

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Hej Nastka90 u nas jest tak ,że mogą zostać wstrzymane przepustki np. na miesiąc albo dłużej w zależności od dyrektora np. za to że ktoś nie wrócił z przepustki ,wtedy jest kara dla wszystkich,którzy chodzą na przepustki.

Dobry wieczór.
Przypuszczam, że padło już pewnie podobne pytanie w tym wątku niestety nie mogę odnaleźć w tym ogromie tego co mnie interesuję. Dlatego też ośmielam się napisać i liczę nie skromnie na waszą poradę.
Mój chłopak przebywa od 17 sierpnia w zk na kleczkowskiej we Wrocławiu. Odsiaduje wyrok 1.5 za paserkę ponieważ zaprzestał wizyt z kuratorem i odwieszono mu wyrok. Nie wyobrażamy sobie spedzenia tegorocznych świat osobno. Chciałabym się dowiedzieć kiedy możemy starać się o przepustkę na wyjście na święta (czy w ogole juz bedziemy mogli o nią prosić) i czy powinnam przed złożeniem wniosku o przepustkę porozmawiać z wychowawcą?
Dodam, że chłopak przebywa na "oddziale" półotwartym.
Z góry dziekuję za pomoc.
Pozdrawiam K.

*** nie cytujemy całych postów***
hej to nie Wy sie macie starać tylko on ,nic sie nie martw ,tam mu już wszystko podpowiedzą,jak zacznie sie starać to musi stanąć na komisji,jak już pozwolą to i tak pierwsza jest 9 -godzinna.A potem 30 godzinne.Oczywiście jak już bedzie tak daleko ,że dojdzie do pierwszej przepustki to wychowawca zwróci sie np. na widzeniu do ciebie lub rodziny bo trzeba go odebrać na twoją odpowiedzialność.A życie mnie nauczyło jednego- za rok znowu święta -,nie jesteście jedyni.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Tomasz oczywiście zgadzam się z Tobą, że to on powinien się starać a nie ja czy rodzina w końcu za darmo tam nie jest. Chodzi mi tylko o podpowiedz kiedy moze napisać pierwsza prosbe o przepustkę (bo tego nie wiemy) zeby to mialo sens. Czy juz pisać czy dopiero przed swietami?
Pozdrawiam :)

A z tym ze oni mu wszystko podpowiedza to jest ciezko. Wychowawca niezbyt skory do pomocy (mnie wpisal na liste widzen dopiero po 1.5 miesiaca po wielu wielu prośbach), dyrektor podobno wporzadku. Dlatego chcialabym wiedziec po jakim czasie moze sie o to ubiegac jakie ma prawa itd :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Kasiennka314 napisał:
Chciałabym się dowiedzieć kiedy możemy starać się o przepustkę na wyjście na święta

Po upływie połowy czasu po którym będzie mógł ubiegać się o warunkowe przedterminowe zwolnienie. Nie raz już o tym pisano w tym temacie.

witam
moze mi ktos powiedziec jak starac sie o przepustke?? znajomy ma 5 miesiecy do odsiedzenia taki dostal wyrok stara sie o sde ale na decyzje dlugo sie czeka czy w takim razie ze wzgledu na stan zdrowia(jest po powaznym zlamaniu nogi ktoremu ulegl 3 miesiace temu) moze sie ubiegac o przepustke?? jak tak to jak to zrobic?? jak ktos ma jakies pojecie o tym to prosze o odpowiedz. dziekuje z gory

Witam! Chciałabym dowiedzieć się jak w zk odbywa się udzielenie bądź odmowa przepustki losowej. Skazany pisze prośbę składa odpowiednie zaświadczenie i co dalej?1 Ile czesu ma wychowawca czy dyrektor na odpowiedź? 2 Czy odbywa się komisja penitencjarna? 3 Od kogo zależy udzielenie bądż nie przepustki? Proszę o wyczerpujące odpowiedzi.

Mój chłopak prawdopodobnie za 2 tyg wyjdzie na przepustke podczas niej bedziemy przebywac u mnie, a chlopak mieszka ode mnie daleko czy istnieje mozliwosc zeby mogl stawiac sie w mom miescie na komisariat policji a nie w miejscu swojego zamieszkania??

Dokładnie to wszystko zależy jak szybko policja upora się z opinią. Doradzam chodzenie do dzielnicowego i naciskanie go.

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć czy osoba, która na przepustce uciekła do innego kraju(ang) i po paru latach została z niego deportowana i osadzona w zakładzie, może ubiegać się o przepustki? Czy po recydywie po prostu nie wypuszczą?

Brat mojej dziewczyny się odnalazł, i po prostu nie chce go w ogóle oglądać a już coś pytał czy będzie mógł na przepustce kiedyś u niej spać. A raczej nie chcemy ze złodziejem mieć nic do czynienia.

Przepustki raczej nie dostanie,kolega męża nie zgłosił sie na czas po przepustce (zgłosił sie na drugi dzień) i o następnej mógł zapomniec!

Raczej nie ma szans aby recydywista dostał przepustkę, a taki co uciekł to już w ogóle nie ma na to szans, także możesz spać spokojnie :)

Vanderjagt napisał:
Raczej nie ma szans aby recydywista dostał przepustkę,

Czyli w zakładach karnych dla recydywistów typu półotwartego i otwartego nikt nie dostaje przepustek? To oczywiście pytanie retoryczne.

Mam pytanie dotyczące przepustki. Mój mąż przebywa na zakładzie zamkniętym ale stanął na komisji i dostał p2 więc mają go przewiezc do innego zk. Aktualny wychowawca mu powiedział że prawdopodobnie już w pierwszy weekend będzie mógł wyjśc na przepustke. Czy jest to możliwe żeby tak szybko dostał tą przepustke? Myślałam że z tym ciężko:(

Jakiej wysokości jest wyrok i jak długo Pani mąż odbywa już kare?

Ostatnia edycja:
Wyrok 2 i pół. Na śledztwie siedział 11 mies no i po 5 latach dostał wyrok 2 i pół. Od tygodnia jest w zk,przedwczoraj stanął na komisji.

Powrót